KIRIKKALELİ iş adamı Haydar Albayrak, döviz kurundaki artış nedeniyle dolar bozdurulması istikametindeki çağrılar üzerine, 11 bin doları ile yarım kilo altınını bozdurdu. Albayrak, "Gün birlik, kardeşlik, birlikte olma ve et- tırnak gibi birleşme vakiti; ayrışma vakiti değil" diye konuştu.
Kırıkkale Ticaret ve Endüstri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı’yı makamında ziyaret eden iş adamı Haydar Albayrak, buradan döviz bürosuna geçti. Kurdaki yükselme nedeniyle dolar bozdurulması yönündeki çağrılar üzerine, 11 bin doları ile yarım kilo altınını bozduran Albayrak, şunları söyledi: 
"Ülkemizde kriz oluşturmaya çalışan AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’nin son hamlesine reaksiyon amaçlı Kırıkkaleli bir iş adamı, bir kardeşiniz olarak burada elimizde olan 11 bin dolar ve ‘yastık altı’ tabiri ile çocuklarımıza ayırdığımız 500 gram altınları yalnızca eşimle beraber parmağımızdaki yüzükleri bırakarak, geri kalanını TL’ye çevirmek için buradayız. Gün birlik, kardeşlik, birlikte olma ve et- tırnak gibi birleşme vakiti; ayrışma vakiti değil. Ayrıştığımız vakit Allah esirgesin, Irak gibi Suriye gibi oluruz. Arap ülkelerinde yaşanan sıkıntı gibi ayrışmadan birleşerek, o sıkıntıları yaşamadan kardeşliğimizi ortaya koyma günü. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a çıkmış olduğu yolda bir gün önce olduğu gibi bugün de yarın da karınca örneği destek emelli ülkemize sahip çıkmak amaçlı bugün burada elimizde bulunan yabancı para ve ufak da olsa altınımızı TL’ye çevirmek için buradayız."

Kaynak: dha