Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde makilik alanda başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları 14'üncü günde sürüyor.

Milas ve Bodrum'da söndürme çalışmalarının gerçekleşmesi sonrası Muğla'da yangının sürdüğü tek yer olan Köyceğiz'de de çalışmalar aralıksız devam ediyor. İlçedeki söndürme çalışmalarının 14'üncü gününde Sandıraz Dağı ve Çiçekbaba zirvesi arasındaki vadide süren yangına sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan 12 helikopterle müdahale ediliyor.

Öte yandan dün akşam bölgeye, Azerbaycan ekibi de geldi. Azerbaycan Fevkalade Hariciye Nazırlığı’na bağlı 710 arama kurtarma ve itfaiye ekibi, 93 itfaiye aracı ve 1 helikopter yangına müdahale ediyor. Alevlerin vadide olmasından dolayı arazözler ve iş makineleriyle yeni yolların açılmasına da devam ediliyor.

AZERBAYCANLI İTFAİYECİ: BURASI BİZİM MEMLEKETİMİZ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde makilik alanda başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Azerbaycan ekibi de çalışmalara katılıyor. Azerbaycan yangın söndürme ekibinden itfaiyeci Albay Reşat Bayramov, ortak çalışma neticesinde 10 hektarlık alanın söndürüldüğünü söyledi. Türk ekipleriyle birlikte koordineli bir çalışma yürüttüklerini belirten Bayramov, "Dün akşam Köyeceğiz'e geldik. Geldiğimizde rüzgarın etkisiyle alevler çok büyümüştü. Biz, Türk kardeşlerimizle birlikte ortak bir şekilde hareket ettik. Alevler vadinin içindeydi. Hava karanlıktı ancak oraya indik. Yaklaşık 7 saat süren çalışmanın ardından 10 hektara yakın alanı söndürmeyi başardık. Şimdi de bölgede soğutma çalışmalarını yapıyoruz. Türk kardeşlerimizle bir olup bu bölgedeki yangını defettik" dedi.

Türkiye'nin kötü gününde Türk insanının yanında olmayı kendilerine borç bildiklerini söyleyen Bayramov, "Bu bizim görevimiz. Çünkü biz kardeşiz. İyi günde yanımızda herkes olabilir. Ancak kardeşlik böyle günlerde ortaya çıkar. Bizler yorulmayız. Burada çok güzel karşılandık. Pınarköy ve Kavacık'ta görev yaparken, oradaki vatandaşlar her türlü misafirperverliği gösterdi. Devlet de bize çok yardımcı oluyor. Biz çok razıyız. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Önderimiz Haydar Aliyev'in dediği gibi biz 'Bir millet iki devletiz' ayrılmayız. Allah Türk'ü korusun. Kötü günlerde kardeşlerimizin yanında olmaya borçluyuz. Burası bizim memleketimiz" şeklinde konuştu.

Editör: MURAT ÖZER