Haleia, 10 Eylül Cuma günü NYFW'de ilk kez resmi takvimde sunduğu koleksiyonuyla empresyonist sanata saygı duruşunda bulundu. 

HALEIA SS22 KOLEKSİYONUNU NEW YORK MODA HAFTASINDA SUNDU: MODADA EMPRESİYONİZM ETKİSİ 

2020 yılında Doğu ve Batı arasında ilhamların kesiştiği kozmopolit şehir İstanbul’da kurulan HALEIA, 2022 İlkbahar/Yaz koleksiyonunda doğanın iyileştirici gücüne, içsel bütünlüğe, harekete ve tavra odaklanıyor.

10 Eylül, Cuma günü New York Moda Haftası’nda sunulan koleksiyon kadınlara farkındalık, güç, zarafet ve özgüven vadediyor. Ağırlıklı olarak tensel ve viskon gibi sürdürülebilir kumaşlardan oluşan koleksiyon sadece tasarımda değil, üretim sürecinde de çevre duyarlılığıyla ön plana çıkarak yeni nesil bir marka imajı çiziyor.

Marka ilk NYFW'de ilk kez sunduğu koleksiyonuyla empresyonist sanata saygı duruşunda bulunuyor.

2020 yılında Doğu ve Batı arasında ilhamların kesiştiği kozmopolit şehir İstanbul’da kurulan HALEIA, 2022 İlkbahar/Yaz koleksiyonunda doğanın iyileştirici gücüne, içsel bütünlüğe, harekete ve tavra odaklanıyor. Marka romantik detayları; baskın silüetlerle bir araya getirirken aynı zamanda feminen ve maskülen dokunuşları bir arada tutmayı sürdürüyor. 10 Eylül, Cuma günü New York Moda Haftası’nda ilk kez gösterilecek olan koleksiyon kadınlara farkındalık, güç, zarafet ve özgüven vadediyor. Ağırlıklı olarak tensel ve viskon gibi sürdürülebilir kumaşlardan oluşan koleksiyon sadece tasarımda değil, üretim sürecinde de çevre duyarlılığıyla ön plana çıkarak yeni nesil bir marka imajı çiziyor.

Her stili kendine has bir şekilde yorumlayarak yeniden hayat veren İstanbul merkezli modaevi HALEIA, 2022 yaz koleksiyonunun renk ve desen esintilerini Fransız ressam Claude Monet’nin Giverny’deki evinden ve yağlıboya tablolarından alırken, aynı zamanda her zaman olduğu gibi modern formları cesur bir dokunuşla buluşturarak yazın romantik ruhuna kendi imzasını atıyor. İnişlerin ve çıkışların çok net hissedildiği keskin kalıplar, renk kullanımında olduğu gibi Monet’nin estetiğinin izlerini taşıyor. Monet’in bahçesindeki Fransız Bavyera’sına özgü güller, nilüferler ve sümbüller bozularak tamamen yeni bir figüre dönüştürülüyor. Koleksiyonda teknik ve sanatın harmanlanmasıyla kadınlarının ihtişamı doğanın en güzel renkleriyle bir araya geliyor.

Diğer koleksiyonlarında olduğu gibi modaevi bu koleksiyonuyla da kontrast yaratma fikrini koruyarak canlı renkleri pastel tonlar ile birleştirdiği benzersiz uyumlu bir dünyaya kapılarını aralıyor. HALEIA renk kullanımında olduğu kadar kumaş seçimlerinde de bütünsel bir tavır sergileyerek özel olarak tasarlanmış çiçek baskılı şifonları parlak tül dokularla birleştirirken, tensel kumaşları ise alışılmışın dışında metalik ipliklerle jakar tekniği ile dokuyarak kullanıyor.

Monet’nin pitoresk bahçesinden yansıyan çiçek figürleri; lazer kesim parçalar çok katmanlı bir hale getirilerek yoğun floral görünümlerle koleksiyonda hayat buluyor. Göz alıcı mini elbiseler, gösterişli maksi elbiseler, kesik detaylı tulumlar, reform edilmiş kargo pantolonlar; zengin fırfırlar, işleme ve parıltı ile bir araya getirilerek SS22 “Soigné” koleksiyonu tamamlanıyor.

Koleksiyonda yer alan kıyafet kreasyonununa ek olarak; olağanüstü lüks tezat küpeler, multi renkli işlemeli çizmeler ve topuklu sandaletler optimum bir denge ve uyum içinde sunuluyor. Karşıt olduğu kadar ahenkli olan bu tasarım çizgisi HALEIA’nın ilkbahar ve yaz havasını en iyi anlatan formlarıyla şekilleniyor. Çeşitli zanaat tasarım tekniklerini kullanan HALEIA, güçlü, sofistike ve entelektüel kadın mirasından ödün vermiyor. Her adımında kusursuz bir dengeye sahip olan HALEIA kadının cesur stil yolculuğu, zeki ve kıvrak tasarım oyunlarıyla her defasında daha çekici ve cazibeli bir hale getiriliyor.

Marka, üçüncü sezonunda kabul edildiği NYFW ile birlikte haute couture’ün uyarlanabilir olma haline bir kez daha dikkat çekerek, tüm dünya kadınlarına geçmişten gelen modern bir dokunuşun sözünü vermeyi sürdürüyor.

Editör: MURAT ÖZER