Sabancı Vakfı’nın Adana’da yapısal güçlendirmesini ve yenilemesini yaptırdığı Adana Hacı Ömer Sabancı Teknik Öğrenci Yurdu’nun açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı katıldı.

SABANCI VAKFI, ADANA’DA GÜÇLENDİRME VE YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANAN HACI ÖMER SABANCI TEKNİK ÖĞRENCİ YURDU’NUN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye’nin pek çok noktasında 120’den fazla kalıcı eser yaptıran Sabancı Vakfı, eğitime verdiği önemin ve sürdürülebilir desteğinin yansıması olarak, yenileme çalışmaları tamamlanan Adana Hacı Ömer Sabancı Teknik Öğrenci Yurdu’nun açılışını gerçekleştirdi. 

Yurdun açılışına, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı katıldı.

Törende konuşma yapan Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, “Hacı Ömer Sabancı Teknik Öğrenci Yurdu’nun yenilenerek Adana’ya kazandırılmasına büyük katkılar sunan Sayın Güler Sabancı’ya ve Sabancı Vakfı’na ve çok teşekkür ederim. Yurdun, Adana’ya, öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi. 

Süleyman Filazi - Hacı Ömer Sabancı Teknik Öğrenci Yurdu Müdürü, İzzettin Aydın - Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü , Dr. Süleyman Elban - Adana Valisi, Güler Sabancı - Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, Yaşar Koçak - Adana İl Milli Eğitim Müdürü, Nevgül Bilsel Safkan - Sabancı Vakfı Genel Müdürü 

SABANCI VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI GÜLER SABANCI “BURADAN YETİŞEN GENÇLERİN ADANA'NIN YENİ DÖNEM SANAYİLEŞMESİNE KATKIDA BULUNACAKLARINA İNANIYORUM”

Türkiye genelindeki kalıcı eserlerinin çoğunu okullar, yurtlar ve öğretmen evlerinin oluşturduğunu ifade eden Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Dedem Hacı Ömer Sabancı’nın, ‘Bu topraklardan kazandıklarımızı bu toprakların insanlarıyla paylaşmak’ ilkesi, bugün her alanda pusulamız olmaya devam ediyor. Bu ilke doğrultusunda, toplumsal gelişmeye katkı sunmak için özveriyle hareket ediyor; Türkiye’nin 7 bölgesinde ve neredeyse her şehrinde kalıcı eserler bırakmak için çalışmalar yürütüyoruz. Ülkemize, programlarımızdan faydalanan kişilere ve eğitime sürdürülebilir katkılarımızın başarılı ve değer yaratan yansımalarını gördükçe gururlanıyoruz. Faaliyetlerimizin pozitif etkisine şahit olmak, bizi daha fazlasını yapmak için motive ediyor. Biz, gençlerin eğitimden kopmaması için elimizden geleni yapmaya her zaman devam edeceğiz. Doğduğumuz topraklara kazandırdığımız Hacı Ömer Sabancı Teknik Öğrenci Yurdu, yıllar önce yapılmış bir yurttu. Yenilendi, yeni teknolojilerle yeni yaklaşımlarla yeniden gençleri kucaklamak için hazırlandı. Bu bölge çok önemli, birçok teknik okulumuz var burada. Buradan yetişen gençlerin Adana'nın yeni dönem sanayileşmesine katkıda bulunmasını umuyorum. Çok mutluyum ki burada bunu gerçekleştirdik. Hacı Ömer Sabancı Teknik Öğrenci Yurdu, eğitim ve öğretime, Adana’ya, öğrencilere hayırlı olsun.” dedi.

HACI ÖMER SABANCI TEKNİK ÖĞRENCİ YURDU'NA 11 MİLYON TL YATIRIM 

136 öğrenci kapasiteli Hacı Ömer Sabancı Teknik Öğrenci Yurdu, 3 bin 600 m2 kapalı alanda, 2’şer kişilik 2 engelli odası olmak üzere toplam 35 odası bulunuyor. Yenileme kapsamında 11 Milyon TL yatırım yapılan yurtta; 80 kişilik konferans salonu, sosyal etkinlik alanı, kütüphane, etüt odaları ve bilişim sınıfı bulunuyor. 

Editör: MURAT ÖZER