Ekonomik kalkınmanın sağlanmasında kadın iş gücünün ve istihdamının artırılmasının önemine dikkat çeken Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, “Gürallar olarak gerek mevcut tesislerimizde gerek kısa zamanda faaliyete başlayacak olan fabrikamızda her kademede kadın istihdamını arttırmayı hedefliyoruz. Güral Porselen, Güral Vitrifiye, yeni açılacak olan 29 Ekim Güral Seramik Fabrikası ve Güral Premier Otelleri’ne müracaat eden kadınların başvurularının kriterleri karşılaması halinde işe alımları yapılacaktır” dedi. 

GÜRAL PORSELEN'DEN KADIN İSTİHDAMINA TAM DESTEK 

Ülkelerin kalkınmaları için en önemli unsurlardan biri olan kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalara oldukça önem veren Güral Porselen, çalışarak üretime katkı sağlamak isteyen kadınlar için kapılarını sonuna kadar açıyor, kadınları istihdama kazandırmak için fabrikalarında kadın çalışan sayısını artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. Kadının istihdam ve sosyal hayatta var olmasının ülkelerin refah seviyesini artırmasında elzem olduğunun bilinciyle ilerleyen Güral Porselen, tüm tesislerinde kadınlar ile çalışmayı, onlarla birlikte yola devam etmeyi tercih ediyor.

"EN BÜYÜK HEDEFİMİZ KADIN İSTİHDAMINI ARTIRMAK"

Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, “Ekonomik kalkınmanın sağlanmasında kadın iş gücünün ve istihdamının artırılması, kadınların ekonomik süreçlere etkin katılımları oldukça önem arz etmektedir. Bu sayede ülkelerin refah seviyesi artırılabilir. Ekonomide ve sosyal yaşamda sürdürülebilir bir kalkınma sağlanabilmesi için kadınların özgür olabildiği bir ortam ve onları istihdama katacak projeler gerekir. Biz kadın istihdamını oldukça önemsiyoruz ve kadın istihdamını arttırmaya yönelik projeler gerçekleştiriyoruz. Gürallar olarak gerek mevcut tesislerimizde gerek kısa zamanda faaliyete başlayacak olan fabrikamızda her kademede kadın istihdamını arttırmayı hedefliyoruz. Kadının istihdam ve sosyal hayat dışında kalması ülkemizin muazzam potansiyelini kullanması önünde büyük bir engeldir. Bu engeli aşmak için tüm tesislerimizde kadınlar ile çalışmayı, onlarla birlikte yola devam etmeyi tercih ediyoruz” diyerek kadın istihdamının önemini vurguladı.

Harika Güral sözlerine şöyle devam etti: “Bir ülkenin gelişmişliği, o ülkenin kadın istihdam oranlarıyla doğru orantılıdır. Kadınların iş gücü piyasasında yer almalarını ülkemizin ekonomisi açısından önemli bir katma değer olarak görüyoruz. Kadınların iş gücüne daha fazla katılımını sağlamak hem Türkiye’nin daha hızlı kalkınmasını hem de kadınların sosyo-ekonomik durumlarında iyileşmeyi beraberinde getirecektir.” 

Editör: MURAT ÖZER