İzmir'in Bornova ilçesinde inşaatı süren bir gökdelene ait vinç, yapıya doğru devrildi.

Vinçten kopan parçalar şantiyedeki konteynerlerin üzerine düştü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olayda ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

VALİ KÖŞGER: 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 2 KİŞİ YARALANDI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Bornova ilçesinde inşaatı süren bir gökdelene ait vincin yapıya doğru devrildiği olayda 5 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 kişinin de yaralandığını açıkladı. Köşger, "Bornova ilçemizde bir inşaatta vinç yükseltme çalışması esnasında meydana gelen kazada maalesef 5 vatandaşımız vefat etmiştir. 2 de yaralımız vardır. Şehrimize geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

İzmir'in Bornova ilçesinde inşaatı süren bir otele ait vinç, yapıya doğru devrildiği, kopan parçaların şantiyedeki konteynerlerin üzerine düşmesi sonucu 4 işçi yaşamını yitirdi, 2 işçi yaralandı. Kayıp olduğu değerlendirilen 2 işçinin bulunması için ise arama- kurtarma çalışması başlatıldı.

Olay, saat 17.35'te Bornova ilçesinde Kamil Tunca Caddesi'ndeki bir otel inşaatında meydana geldi. Vinç, iddiaya göre yükseltme çalışmaları sırasında yapıya doğru devrildi. Vincin arka ağırlığı işçi yatakhanesi olan konteynere düştü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Olayla 4 işçi yaşamını yitirirken, 2 işçi de yaralandı. Kayıp 2 işçinin ise enkaz altında kaldığı değerlendirilirken, olay yerine ilave vinç de getirildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedaviye alındı. Yaşamını yitiren 4 işçinin cansız bedeni ise olay yerindeki ilk incelemenin ardından morga götürüldü. 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir İl Emniyet Müdür Mehmet Şahne ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da olayın yaşandığı bölgeye gelerek, incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldı. 

'4 VATANDAŞIMIZ YAŞAMINI YİTİRDİ'

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, olayla ilgili açıklama yaparak şunları söyledi:

"Bugün maalesef arkamızda yükselen inşaatta saat 17.35'te, vinç yükseltme çalışmaları sırasında elim bir kaza yaşandı. Kazada 2'si vinç operatörü, 2'si de inşaat işçisi olmak üzere 4 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Vincin arka ağırlığının düştüğü işçi yatakhanesi olan konteynerde arama- kurtarma çalışmaları sürüyor. Kayıp olduğu düşünülen 2 işçi aranıyor. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Olay yerine ilave bir vinç getirildi. Enkaz da kaldırılmaya çalışılıyor. Umarım bundan sonra can kaybımız artmaz. İnşallah bu arkadaşlarımıza sağ salim ulaşırız. İzmir'e geçmiş olsun. Vefat eden arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Bunun yanında kimin ihmali varsa adli soruşturmada belirlenecek. Her kimin kabahati varsa sonuna kadar gidilecek. Ülkemiz bir hukuk devleti, kimin bu konuda ihmali ve sorumluluğu varsa adli süreç işletilecek gerekli cezayı gerekli cezayı alacak kimsenin şüphesi olmasın bina yapı denetim firması ve belediyenin kontrolü altında hepsi değerlendirilecek."

'17.00'DEN SONRA OLSAYDI BÜYÜK BİR FACİA OLURDU'

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise "2023'e 1 gün kala maalesef Bornova'da büyük bir faciayla karşı karşıya kaldık. Bu kazanın saat 16.30 sıralarında olması aslında büyük bir şans. Eğer 17.00 sonrası olmuş olsaydı burada 150- 200 kişinin mağdur olacağı ve vefatların artacağı bir kaza olabilirdi. Vefat haberi bizi çok üzdü. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum" diye konuştu. (DHA)

'KAZA İLE İLGİLİ BELEDİYEYLE ALAKALI BİR İLİŞKİ YOKTUR'

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, ilçede inşaatı süren bir otele ait vincin devrilmesi sonucu 4 işçinin yaşamını yitirdiği, 2 işçinin yaralandığı, 2 işçinin de kayıp olduğu değerlendirilen olaya ilişkin açıklama yaptı. İduğ, "Olayda 4 canımız vefat etti, inşallah enkazdaki diğer kişilere de sağ salim ulaşılır. Bu olay bizi derinden üzdü. Sorumluluk alanı olarak burada birtakım şeyler konuşuldu. Ben size doğrusunu söyleyeyim. Yerel yönetimler imar kanununun ilgili maddesine göre sorumluluk alanını yapı denetim firması, müteahhit ve şantiye şefi olarak 3 gruba devreder. Yani bu kaza ile ilgili belediyeyle alakalı bir ilişki yoktur. Bunun bilinmesini isterim. Bizler ruhsatları verdikten sonra inşaat bitiminden sonraki kontrollerden sorumluyuz. Bu durumu açıklamak istedim. Hepimizin başı sağ olsun" dedi. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER