TOPLUMSAL ÇEŞİTLİLİK (DIVERSITY) VE CİNSEL EŞİTLİK OLDU!

En iyi uyarlanmış senaryo dalında "BlacKkKlansman" ile altın Heykeli kucaklayan Yönetmeni Spike Lee'nin kırmızı halıda ayakkabıları, sahnede ise teşekkür konuşması büyük ilgi çekti. Başkan Trump'a toplumsal eşitlik ile ilgili atıfta bulunan bir gönderme yapan Spike'a Trump tweeter hesabından "Spike Lee notlarını okuyabilseydi ya da daha iyisi, Afrikalı Amerikalılar için neredeyse tüm önceki başkanlardan daha fazla şey yapan Başkanınıza (Irk Adalet Reformu, Tarihin En Düşük İşsizlik Sayıları, Vergi Kesintileri) ırkçı vuruşu yaparken hiç not kullanmak zorunda kalmasaydı daha iyi olurdu!" şeklinde yanıt verdi.

SUNUCUSU OLMAYAN BİR TÖRENİN BU KADAR BAŞARILI GEÇECEĞİNİ KİM TAHMİN EDEBİLİR?

Sunuculardan kazananlara, bu yıl ki tören öncekilerine göre çok daha farklı ve kapsamlıydı. Bu yıl ilginç bir şekilde geleneksel manada şovu baştan sona götüren bir sunucu yoktu. Son dakikaya kadar ünlü komedyen Kevin Hart'ın sunması planlanırken son anda vazgeçtiğini bildirdi. Sunum yapanların bazıları da İspanyolca olarak konuştu. Zira Amerika'nin büyük bir kısmında özellikle Güney eyaletlerinde İspanyolca ağırlıklı konuşuluyor.

 Ruth Carter, kostüm tasarımı için Oscar kazanan ilk Afrikalı Amerikalı kadın, Peter Ramsey ise "Spider-Man: Into the Spider Verse" adlı animasyon filmi ile ödül kazanan ilk siyah yönetmen oldu.

EN İYİ KISA BELGESEL OSCAR ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ: "PERIOD: END OF SENTENCE" 

"Period: End of Sentence." dünyanın diğer bölgelerinde adet kanamasını sona erdirmeyi amaçlayan bir film ve Netflix ABD'de şuan yayında. Film en iyi kısa belgesel dalında Oscar kazandı. Yönetmeni Rayka Zehtabchi, kabul konuşmasıyla geceye damgasını vurdu. Zehtabchi, "Ah, aman Tanrım. Ağlamıyorum çünkü period zamanımdayım ya da bir şeyim var. Adet görme ile ilgili bir filmin Oscar kazandığına inanamıyorum." dedi. 

Yapımcı Melissa Berton ise, filmin bir grup lise öğrencisinin "insan hakları için farkındalık  yaratmak" istedikten sonra yaratıldığını söyledi.
 Tabi ki bu yılın en çok konuşulanı muhteşem çift Bradley Cooper ve Lady Gaga oldu. Orjinalinde Barbara Straisand ve Kris Kristofferson' un başrolleri paylaştıkları

UZUN METRAJLI İLK FİLMDE LADY GAGA, OSCARI KUCAKLADI

"A Star is Born" Cooper ve Gaga yorumu ile gerçekten yeniden doğdu. Filmde dikkat çeken Bradley Cooper'in daha önce hiç şarkı söylememiş olması ve Lady Gaga'nın da ilk uzun metraj gerçek oyunculuk denemesiydi. Çift en iyi film müziği dalında aday gösterildi ve Lady Gaga Oscarı kucakladı.

 Törende en çok konusulan kıyafetler ise Kendall Jenner'in hayal gücü gerektirmeyen açıklıktaki yırtmacı ve Billy Porter'ın üzeri smokin altı etek siyah kıyafeti olmuştur.

EN İYİ FİLM KAZANAN: Green Book

EN İYİ YÖNETMEN KAZANAN: Roma (Alfonso Cuarón)

EN İYİ KADIN OYUNCU KAZANAN: Olivia Colman (The Favourite)

EN İYİ ERKEK OYUNCU KAZANAN: Rami Malek(Bohemian Rhapsody)

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU KAZANAN: Regina King, If Beale Street Could Talk

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU KAZANAN: Mahershala Ali, Green Book

EN İYİ FİLM ŞARKISI KAZANAN: Shallow (A Star Is Born-Lady Gaga)

EN İYİ FİLM MÜZİĞİ KAZANAN: BLACK PANTHER 

EN İYİ UYARLAMA SENARYO KAZANAN: BlacKkKlansman

EN İYİ ORİJİNAL SENARYO KAZANAN: Green Book

EN İYİ KISA FİLM KAZANAN: Skin

EN İYİ GÖRSEL EFEKT KAZANAN: First Man

EN İYİ KISA ANİMASYON FİLM KAZANAN: Bao

EN İYİ ANİMASYON FİLM KAZANAN: Spider-Man: Into the Spider-Verse

EN İYİ KURGU KAZANAN: Bohemian Rhapsody

YABANCI DİLDE EN İYİ FİLM KAZANAN: Roma

EN İYİ SES MİKSAJI KAZANAN: Bohemian Rhapsody

EN İYİ SES KURGUSU KAZANAN: Bohemian Rhapsody

EN İYİ SİNEMATOGRAFİ (GÖRÜNTÜ YÖNETMENLİĞİ) KAZANAN: Roma

EN İYİ BELGESEL KAZANAN: Free Solo

EN İYİ PRODÜKSİYON TASARIMI KAZANAN: Black Panther

EN İYİ SAÇ VE MAKYAJ KAZANAN: Vice

EN İYİ KOSTÜM TASARIMI KAZANAN: Black Panther

EN İYİ KISA BELGESEL KAZANAN: Period. End Of Sentence

Editör: MURAT ÖZER