Tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 tabi ki ünlüler dünyasına da bulaştı. Sanatçılar, oyuncular ve TV spikerlerinden oluşan kalabalık bir liste ve iptal edilen çekimler, konserler ve TV Showları.
ABD'DEN CORONALI ÜNLÜLER VE MESAJLARI 
Şimdi herkes evinin bir köşesinden profesyonelliği bir kenara bırakıp hatta çoğunluk da aileleri ve çocukları ile amatörce yayınlarına hasta yada değil devam etmeye çalışıyor.
ABD’de yayınlanan Koronalı ünlüler listesinde bakın kimler var, ve ne yaşadıklarını nasıl anlattılar,
1- Idris Elba / Black Pather
“Şu ana kadar iyi hissediyorum ama Covid-19 olduğumu öğrendiğimden beri evde izole yaşıyorum, panik olmaya gerek yok, pragmatic olun ve evde kalın”
2- Daniel Dae Kim / Hawai 
“Sanırım yakında iyileşeceğim ama yine de sizlerle iyileşme sürecimi paylaşmak istedim, çünkü inanıyorum ki birbirimize yardım etmeli destek olmalı ve bu günleri sağlıkla atlatmalıyız”
3- Andy Cohen / ‘Watch What Happens Live’ Talk Show
“WWHL için evden ne yapmaya çalışıyor olsam da şu andan itibaren bir ara veriyorum ki iyileşmeye konsantre olayım, yorulmak nedir bilmeden uğraşan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum ve herkesi evde kalıp kendinize iyi bakmaya çağırıyorum”
4- Colton Underwood / Beachelor Season 23
“Geçtiğimiz haftadan itibaren tüm sosyal mesafe kurallarına uymama rağmen birkaç gün önce semptomlar ortaya çıktı, test edildim ve Covid-19 pozitif çıktım, evde kendi kendine karantinada kalmak istemeyenlere sesleniyorum lütfen kendinize e sevdiklerinize bir iyilik yapın ve evde kalın. Bittiğinde bunu beraberce yenmiş ve daha güçlenmiş olacağız.”
5- Harvey Weinstein / Miramax Films - Prodüktör
“Wende Correctional Hastanesine test için girdiğimde Covid-19 olduğumu biliyordum, beni ayrı bir odaya aldılar ve iyileşme süreci boyunca hastanede kaldım”
6- Rand Paul / Kentucky Senatörü - Republican
Basın danışmanı tweetinde “ Kendisini iyi hissediyor ve karantinada, asymtomatic olmasına rağmen yoğun seyahat ve programlarından dolayı önlem alınması gerekiyordu. Bildiğimiz kadarıyla enfekte hiç kimseyle direkt teması olmadı”
7- David Bryan / Bon Jovi Keyboardist
“ Bir haftadır hastaydım ve şimdi test sonuçlarım geldi tahmin edin bakalım…Lütfen korkmayın ve önlemlerinizi alın. Bir hafta daha karantinada kalacağım sonra tekrar test olucam ve umarım bu pis virüsten kurtulmuş olucam. Lütfen birbirinize yardım edin. Yakında bu geçecektir. ”
8- Sabrina Dhowre / Idris Elba’nin eşi Model
Oprah ile yayın esnasında yaptığı açıklamada “ Idris’le corona olduğunu öğrendiğimden beri kontakt kurmaktan çekiniyorduk, ancak bu sabah ben de pozitif olduğumu öğrendim. Aslında tabii bana süpriz olmadı, O’nun pozitif olduğunu öğrendiğimden beri kendimi ondan uzaklaştırmadım, eskiden nasılsak öyleydik, bu bir tercih meselesi ve ben eşimin yanında olup ona dokunabilmeyi tercih ettim”
9- Aaron Tveit / Broadway Aktörü
“12 Mart’ta Broadway showları kapandığından beri karantinadayım ve kendimi daha iyi ve şanslı hissediyorum. Semptomlarım çok hafifti aynı soğuk algınlığındaki gibi, başkaları çok daha ciddi geçiriyor. Herkesin şunu bilmesini istiyorum bu virüs herkese efekt edebilir, semptomlarınız olmasa yada hasta hissetmeseniz bile önlem alın.”
10- Laura Bell Bundy / Oyuncu
“Tabi ki korktum… Eşimde de semptomlar var. Oğlumuzda henüz bir semptomatik durum gözlemlemedik, herkesi evde kalmaya çağırıyorum.”
11- Madonna / Şarkıcı - Oyuncu
“Paris turumun sonunda hastalandım tabi o zaman bilmiyordum ancak şimdi antibody testim pozitif çıktı ancak hasta değilim şu anki durumda. O zaman turumdaki tüm sanatçılarımla beraber çok kötü grip olduğumuzu sandık ancak Covid-19 duk ve bilmiyorduk.” dedi ve “Bir salgının aksine... küresel bir ekolojik çöküşün ölçülemez sonuçları olacaktır”diye de ekledi.
12- Chris Cuomo / CNN Anchorman - NY Belediye Başkanı Andrew Cuomo’nun Kardeşi
"Bir insanın bir evde karantinaya alınması ve diğer insanların enfekte olmaması çok zordur. Bir kişinin size yiyecek içecek getirdiği bir evde, maske ve eldiven giyse bile, virüs iki güne kadar bazı yüzeylerde yaşadığından almaması mümkün değildir. Eşimin de Corona olmasına çok üzülüyorum.”
Chris ve Andrew Cuomo’nun tarihi ve ayni zamanda espirili yayınları ile Amerikalılar Corona virüsü salgınının en hararetli günlerinde moral depoladı.

Gülden Seçilmiş - HaberChannel Miami

Editör: MURAT ÖZER