• Richard Mille, 10’uncu Les Voiles de St. Barth’ın da sponsoru oldu
  • Pierre Casiraghi, markanın yelken alanındaki ilk marka dostu
  • Casiraghi, RM 60-01 Regatta Flyback Chronograph takıyor

Regatta, 2010’daki lansmanından bu yana adlarını etkinliğe yazdıran prestijli sponsorlarla dolu bir şölene sahne oluyor; Patrick Demarchelier, Jimmy Buffett, Sir Peter Harrison, Jim Swartz, Jean Todt ve Gérard Saillant, Loïc Peyron, Ken Read, Lionel Péan ve Alessandra Sublet. Bu onuncu etkinliğin marka yüzü de, şampiyon ve tutkulu yelkenci Monako kraliyet ailesi mensubu Pierre Casiraghi olacak.

PIERRE CASIRAGHI, RICHARD MILLE LES VOILES DE ST BARTH MARKA YÜZÜ OLACAK

14-20 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan Richard Mille Les Voiles de St. Barth yarışları, şüphesiz çok özel bir atmosfere sahip olacak. François Tolède, Luc Poupon ve ekibi, etkinliğin bu onuncu yıldönümünün olağanüstü olması için çok çalıştı. Monako Yat Kulübün Başkan Yardımcısı Pierre Casiraghi’nin regattaya katılıyor olmasından ve Richard Mille sponsorluğundan gurur duyan organizasyon direktörü şunları söyledi: ‘Eylül 2017’de Antiller’e büyük zarar veren İrma’nın etkilerine rağmen bu etkinliği bir başarı hikayesine dönüştürmek için sabırsızlanıyoruz. 80 takım ağırlamayı umuyoruz. Bugüne kadar aralarında yeni tekneleri de içeren 40 ön kayıta bakılırsa, bu rakama ulaşmak konusunda iyimseriz.’

CESARET VE YENİ FİKİRLERLE DOLU BİR YELKENCİ

Denizcilikteki başarıları baş döndüren Casiraghi, ‘Marka yüzü olmanın yanı sıra Saint-Barth’da yelkenliyle açılmak ve vakit geçirmek… Böylesi bir onuru kabul etmemem mümkün değildi. Ada ve etkinlik hakkında çok şey duymuş ancak daha önce hiç katılmamıştım. Bu, sabırsızlıkla beklediğim şahane bir fırsat! Maxi 72 Sorcha ile hafta boyunca regattalara katılacağım, kesinlikle çok iyi bir iş çıkaracağımızı düşünüyorum’ dedi. Casiraghi, regatta kariyerine 2010’da, Monaco Yat Kulübü’nün en iyi yelkenlisi olan Tuiga (15M JI) ile başladı ve offshore yarışlardaki maharetini, Multi 70 Maserati ile yarışan İtalyan Giovanni Soldini’nin yanında bitirerek kanıtladı. GC32 turunun oldukça teknik rotasında yarıştı ve IMOCA projesi Malizia II kapsamında bu sonbahar, bir sonraki Transat Jacques Vabre’ın start çizgisinde arkadaşı Boris Herrmann’ın yanında yer alacak.

TUTKUSU, EN DÜZEY TEKNOLOJİ

Pierre Casiraghi, ‘Teknoloji yepyeni perspektifler sunuyor. Yeni hız rekorlarını mümkün kılıyor ve navigasyon için yeni yaklaşımlar sağlıyor. Bu alandaki gelişmelere duyduğumuz ilgiyi perçinleyen ve kendi başarılarımızı ileriye taşımamızı sağlayan şey, bu. Günümüz tekneleri, 10-15 yıl öncesinin tekneleriyle aynı değil. Tüm bu unsurlar, sürekli tetikte olmamızı sağlıyor. Bu da, disiplinimiz için kritik bir öneme sahip’ dedi ve ekledi: ‘Otomobil yarışları gibi sürekli gelişen bir sporun parçası olduğumuz için şanslıyız ve bu harika. Her zaman benzersiz bir jenerasyonun parçası olduğumuzu hissediyoruz.’ Riske yönelik bu arzu, tavizsiz standartlar ve mükemmeliyet, Pierre’in Richard Mille’de de gördüğü özellikler. Les Voiles de St. Barth yarışlarında ise dünyanın tüm okyanuslarını arşınlamak için geliştirilmiş olan RM 60-01 Regatta Flyback Chronograph’ı takması, marka için oldukça anlamlı.

Editör: MURAT ÖZER