ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Malibu plajlarının halka açılmasının ardından gelen tedbirsiz ve maskesiz kalabalık yerel basın ve yayın organlarında "felaket” olarak nitelendirildi.

Bu durumu duyup duymadığı sorulduğunda Los Angeles İlçe Halk Sağlığı Müdürü Barbara Ferrer ise “Rapor aldık” yanıtını verdi.

Soruyu sormuş olan yerel Malibu gazetecisi ve KBUU radyo istasyonu yöneticisi Hans Laetz , Zuma Plajı'ndakilerin “yüzde yetmiş ila doksanının” maskeleri olmadığını bildirdi.

Yerel halk plaj kapılarının açık bırakıldığını ve insanların dalgalar üzerinde oluşan “biolumimescene”i izlemek için geceleri gürültülü partiler yaptıklarını da belirtti. Laetz'e göre, Broad Beach'in son yıllarda kutlanan 4 Temmuz'dan daha da kalabalık olduğunu söyledi.

Halktan duyarlı kimselerin de kızgın tweetleri ve fotoğraf paylaşımları üzerine, Ferrer "bunun devam etmediğinden emin olmak için, Plaj ve Liman Güvenliği ile çok yakın çalışıyoruz” dedi.

Daha sonra da resmi bir uyarı yaptı.

Bu yayın üzerine plajdaki güvenlik önlemlerini arttıran Los Angeles İlçe Şerif Departmanı sahil şeridi boyunca park etmeyi önlemek için koniler yerleştirdi ve kumsal üzerinde atlı devriyeleri göreve koydu.

Gülden Seçilmiş - HaberChannel Miami

Editör: MURAT ÖZER