Ferman Toprak (47), çocukluğuna dair travmalarıyla yüzleşti. "Şarkıcılık sayesinde aşiret hayatından uzak kaldım. Evladım aşiret içinde büyüsün istemedim" diyen Toprak, zamanında kendisini desteklemeyen akrabalarının şimdi alkışladığını, İbrahim Tatlıses sayesinde evine ekmek götürdüğünü söyledi.

‘Hayatı Tespih Yapmışım’ şarkısıyla şöhreti yakalayan Ferman Toprak, Ekotürk TV’de yayınlanan, Özlem Adakul’un sunduğu 'Pembe Masa' programına konuk oldu. Adana doğumlu şarkıcının açıklamaları magazinin gündemine bomba gibi düştü.

"AŞİRETE TERS"

3.5 milyon kişilik bir aşiretin çocuğu olduğunu anlatan Toprak, çatışmalar içinde büyüdüğünü, çocukluk travmaları yüzünden 12 yaşına kadar kekeme kaldığını söyledi. Kekemeliği kendi kendine şarkılar söyleyerek yendiğini belirten Toprak, “Ailemde kimse sanatçı olmamı istemedi, 'Aşirete ters' dediler ama ben şarkıcılık sayesinde aşiret hayatından uzak bir yaşam sürebildim çünkü bir gün evladım olduğunda benim yaşadıklarımı yaşasın istemedim” itirafında bulundu.

"TATLISES SAYESİNDE EVİME EKMEK GÖTÜRÜYORUM"

Sahne repertuvarının yarısının İbrahim Tatlıses şarkılarından oluştuğunu dile getiren 47 yaşındaki arabesk şarkıcısı, "İbrahim Tatlıses sayesinde evime ekmek götürüyorum. Allah onu başımızdan eksik etmesin” ifadelerine yer verdi.

 

"AZİMLİ OLMASAM İSTANBUL BENİ YERDİ”

Albüm yapabilmek için dört ev sattığını ama Unkapanı’nda dolandırılarak, "Albümün tutmadı" denilip gönderildiğini açıklayan Toprak, “O zaman 'Etiler’e adımı altın harflerle yazdıracağım' dedim ve yaptım. Çünkü Unkapanı kurt kapanıdır. O zaman herkese aynısını yapıyorlardı, bana da yaptılar ama ben pes etmedim. Azimli olmasam İstanbul beni yerdi” diye konuştu.

Editör: MURAT ÖZER