Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, bugün köşesinde ekran dünyasına dair bir yazı paylaştı. İşte Ali Eyüboğlu'nun o yazısı: "Bizde hayvanlar hâlâ ‘can’ değil, ‘mal’ sayıldığı için onlara işkence yapanlar ve öldürenlere hapis cezası yok. Oysa, “Sahipli veya sahipsiz hayvanlara işkence yapan ve öldürenler için 4.5 yıl, nesli yok olma tehlikesi altındakileri katledenler için yedi yıla kadar hapis” öngören tasarı kanunlaşsa, papağana işkence eden Murat Özdemir, şimdi hapisteydi. 
Ceza kanununun elini kolunu bağladığı Cumhuriyet Savcısı, toplumsal tepkiyi dikkate aldı ve akıl sağlığı sorunlu kişinin adli siciline bakıp onu 21 günlüğüne akıl hastanesine gönderdi. 
Çünkü ‘Yemekteyiz’ ve ‘MasterChef’ yarışmalarıyla ünlenen bu kişinin bir hayli kabarık adli sicili. 
‘Uyuşturucu kullanmak, mala zarar vermek, tehdit ve aile içi şiddet’ gibi suçlardan beş kaydı bulunan ve ‘denetimli serbestlik’ten yararlanan birinin ne işi var ekranlarda? 
Özdemir’in, papağanına “Acun baba de lan” diye işkence etmesine gösterdiği gerekçe, ‘MasterChef’ten haksız yere elenmesi’ olduğuna göre, demek ki ekranlara çıkarılacak kişilerin adli sicil kayıtlarına da bakılmalı bundan böyle." dedi.
 

Editör: MURAT ÖZER