İlk olarak Çınar dizisiyle ekranlarımıza konuk olan ve kariyerinde emin adımlarla ilerleyerek rol aldığı projelerde gerek güzelliği gerek oyunculuğuyla adından  söz ettiren Sude Zülal Güler ile kariyeri ve hayallerine dair  samimi bir röportaj gerçekleştirdik.

HAYALLERİNİN PEŞİNDE BİR YETENEK

Çınar dizisi ile tanıdığımız Sude Zülal Güler, kariyer yolculuğunu ve oyunculuk serüvenini MAG okurları için anlattı.

"OYUNCULUK BENİM İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN"

Oyunculuk mesleğinin kendisi için biçilmiş kaftan olduğunu belirten Güler, "Farklı alanlarda kendimi bulmaya çalıştım. Önce reklamlarda daha sonra dizilerde yer almaya başladım" dedi. Mottosunun hep daha iyi ve farklı olmak olduğunu belirten başarılı oyuncu, gelen senaryoları da böyle değerlendirdiğini belirtti.

Bizi biraz daha yakından tanıyabilir miyiz?

Her günden yeni bir şey öğrendiğim ve kendimi geliştirdiğim bir yolculuktayım. Hayvanlara bayılır, müziklerde kendimi bulurum. Hissetmekten asla çekinmem. Enerji benim için çok önemlidir.

Oyunculuk serüveniniz nasıl başladı?

Farklı alanlarda kendimi bulmaya çalıştım. Bir çocuk cast ajansına girip önce reklamlarda sonra dizilerde yer almaya başladım.

Kendinizi ekranda gördüğünüzde hissettikleriniz neler oldu?

Kendimi ekranda ilk gördüğümde tepkim “hmm demek böyle görünüyorum” olmuştu. Açıkçası ilk etapta kendimi gözlemlemek dışında bir şey yapamamıştım. Bu çok ilginç bir duygu. Bir süre sonra nasıl göründüğümü düşünmüştüm. Ama şimdi işimin sadece duyguyla ilgili olduğunu farkettim. Duyguyu geçirebildiğimi görmek bana güzel görünmekten çok daha büyük bir haz veriyor.

Gelen projelerde önceliğiniz neler oluyor?

Hep daha iyi ve farklı olmak mottom. Gelen senaryoları bu şekilde değerlendiriyorum. Güzel hikayeler ve karakterler beni çok heyecanlandırıyor.

Oyuncu olmasaydım başka bir mesleği seçerdim dediğiniz oluyor mu?

Nasıl söylenir bilmiyorum ama oyunculuk benim için biçilmiş kaftan. Yaptığım meslekle kendimi bütünleşmiş hissediyorum. Başka bir meslekte bu kadar mutlu olamazdım.

Sinema deneyimi yaşama şansınız da oldu. Dizi ve sinema sizin için neler ifade ediyor?

Dizi ve sinema birbirinden çok farklı. İkisinin de farklı duygu ve teknikleri var ama ikisini de yapmak çok zevkli.

Birlikte oynamayı hayal ettiğiniz oyuncular ya da yapımlar var mı?

Hem Türk hem yabancı çok beğendiğim ve etkilendiğim oyuncular var. Mesela Haluk Bilginer ve Demet Evgar. Onlarla beraber çalışmak hayalim. Yabancı oyunculardan ise ilk aklıma gelen Christian Balr oldu. Bunun dışında bir Tim Burton filminde oynamak da hep hayalim oldu.

Gelecek ile ilgili planlarınız nelerdir?

Gelecekte işini hakkıyla yapan ve durmadan kendini geliştirmiş bir insan olarak anılmak istiyorum. Çünkü şu an odağım buna dayalı. Zaten çabalarsam bana başarıyı getirecektir. 

RÖPORTAJ: DİLARA ERTÜRK FOTOĞRAF: CANSIN SOYER

STYLING: ALİ ARISOY MAKYAJ: SELEN KARABULUT SAÇ: NESRİN CAN

Editör: MURAT ÖZER