Bvlgari Group CEO’su Jean-Christophe Babin ve Chiara Ferragni’nin Duomo Meydanı’nda açılış kurdelesini kestiği töreni Terazza Duomo 21’de özel bir parti izledi.

JEAN-CHRİSTOPHE BABİN-CHAİRA FERRAGNİ - REFİK ANADOL

Ayrıcalıklı misafirlerin katıldığı etkinlikte, Bvlgari Türkiye marka elçisi, ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya nefes kesti.

SERENAY SARIKAYA 

Yapay Zeka tasarımı, Refik Anadol imzasını taşıyan üç boyutlu « Serpenti Metamorphosis » enstalasyonu 31 Ekim’e kadar halkın ziyaretine açık olacak.

Bvlgari’nin Serpenti koleksiyonu yeniden doğuşunu sürdürüyor. Durdurulamaz bir gelişimin sonsuz sembolü, büyüleyici metamorfozun temsilcisi ve Roma’lı mücevher evinin eşsiz yaratıcılığı ile ikonik yılan, dünyaya bu defa kendini öngörülemez yepyeni bir deri ile gösteriyor: Yılan bu kez ödüllü medya sanatçısı ve yönetmeni Refik Anadol tarafından yaratılan multimedya sanat eserinin kahramanı oluyor.

CHIARA FERRAGNI 

Milano’nun kalbi, her yıl binlerce şehir sakini ve ziyaretçinin buluşma noktası Duomo Meydanı’nı mesken tutan Serpenti Metamorphosis enstalasyonu bugün Bulgari Group CEO’su Jean-Christophe Babin, sanatçı Refik Anadol ve etkinliğin ev sahibesi Chiara Ferragni eşliğinde gerçekleştirilen bir açılış töreni ile kapılarını açtı.

ALICE CAMPELLO

2020 yılında tüm bilinirliğini şehre hizmet için kullanan ve bu çabalarının karşılığında Milan Belediyesi’nin en yüksek onuru kabul edilen Ambrogino d’Oro nişanına layık görülen influencer ve Global Bvlgari marka elçisi Ferragni, bu törende de özel bir rol üstlendi.

ESTER EXPOSITO

Metamorfoz kavramından ilham alan multimedya enstalasyonu doğanın güzelliğini ve Bvlgari’nin yılanını yapay zeka data analizi ile dinamik üç boyutlu heykellere dönüştürüyor. Refik Anadol 200 milyondan fazla doğa resmi ve 160 milyondan fazla çiçek resmi kullanarak ilk büyük ölçekli lüks, üç boyutlu, yapay zeka ürünü NFT sanat eserine hayat verdi. Milano sadece dünyanın farklı şehirlerini gezecek bir yolculuğun başlangıcı olmakla kalmıyor, sanat eserinin hikayesini çok duyulu ve çok boyutlu bir NFT (Non-Fungible Token) müzayedesi ile sonlandırıyor. 

MARIYA MINOGAROVA

Geleneksel sanat işlerini sanal görsellere dönüştüren kripto sanatın son dönemecini kucaklayan Bvlgari ve Refik Anadol, Serpenti Metamorphosis’i tokenleştirmeye ve böylelikle onu eşsiz, sonsuz ve koleksiyonlaştırılabilir kılmaya karar verdiler.

NIEVES ALVAREZ

Bu yolculukta token’in eser sahibini, menşesini ve sahibini belgeleyecek bir kurum ile güçlerini birleştirdiler.

FILIPPA LAGERBACK

« Blockchain’in potansiyelini kullanan ve bir sanat eserini dijital evrende taklit edilemez kılan NFT – Non Fungible Token teknolojisi sayesinde Serpenti Metamorphosis dijital dünyanın ayrıcalıklı ve eşsiz bir sanat eseri olacak. Bu proje Bvlgari’nin, yeni teknolojileri kullanarak ve duygusal anlamda hiç olmadığı kadar sarmalayarak lüks deneyimin gerçek metamorfozunu gerçekleştirebilme gücüne mükemmel bir örnek. » Jean-Christophe Babin

DARIA KLYUKINA

Yılan sembolünün yeniden doğuşu büyüleyici Terazza Duomo 21’de gerçekleşen özel bir parti ile devam etti. Bu efsanevi ikonun sanat ve görkemi , güncel ruhu ve geçmişten günümüze gelen cazibeyi birleştiren evreninde gerçekleşen nefes kesici deneyim, yılanın sonsuz metamorfozlarını davetlilere yaşattı: Çok boyutlu odalar sanat ile gerçeğin sınırlarında gezinirken inanılmaz saç stilleriyle olağan üstü performans sanatçıları hipnotize edici yılanın suretini anımsattılar.

IRIS LAW

Ve elbette sayısız, karşı konulamaz mücevher Bvlgari’nin Serpenti’sinin zamansız ve paha biçilemez güzelliğini yansıttı. 

VICTORIA MACGRATH

Etkinliğe Bvlgari’nin Türkiye marka elçisi Serenay Sarıkaya’nın yanı sıra dünyanın dört bir yanından ünlü isimler katıldılar.

LILY WITTGENSTEIN

Bu isimler arasında Chiara Ferragni, Elodie, Tina Kunakey, Ester Exposito, Alessia Marcuzzi, Alice Pagani, Vittoria Puccini, Francesca Michielin, Levante, Alice Campello, Alvaro Morata, Filippa Lagerback, Daniele Bossari, Nima Benati, Riccardo Mandolini, Lorenzo Zurzolo ve Nieves Alvarez bulunuyordu. 

TINA KUNAKEY

Davetliler İtalyan şarkıcı Noemi’nin muhteşem müzik performansını takip eden Grazianno della Nebbia’nın DJ setleri ile eğlencenin tadını çıkardılar. 

VERONİCA FERRARO

Enstalasyona ziyaret için https://events-bulgari.force.com/s/?language=en_US linkinden ya da QR kod üzerinden kayıt oluşturulabilir. Serpenti’ye adanan bu hikayeyi tamamlayan ve Via Montenapoleone Bulgari mağazasında konumlandırılan bir sergi ise, 4-30 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek ve 1940’lı yıllardan 1960’lı yıllara uzanan en ikonik Serpenti tasarımlarını ziyaretçilere sunacak. 

TAMARA KALİNİC

Editör: MURAT ÖZER