Her defilesiyle toplumda pek farkına varılmamış bir konuya ışık tutan DB BERDAN, 2019-2020 Sonbahar-Kış koleksiyonunu, toplumda bireylerin çeşitli şekillerde nesneleştirilmelerine karşı çıktıkları bir defileyle tanıttı.

ÜNLÜ İSİMLER DENİZ BERDAN DEFİLESİNE YOĞUN İLGİ 

2012’de kurulmuş İstanbul asıllı anaerkil marka DB BERDAN, yenilikçi ve keskin Londra tabanlı hiper sokak stili olan, hikayeleri kendi desenleriyle anlatmayı seven queer bir tasarım markası. Markanın 2019-2020 Sonbahar-Kış koleksiyonu, LGBTQ bireylerin moda sektöründe adeta bir trende dönüştürülüp podyumda bir arzu nesnesi haline getirilmelerine tepki veriyor. Bu bireylerin podyumda nesneleştirilirken dışarı adım attıkları anda sokaklarda kin ve önyargılar altında ezilmelerine karşın, DB BERDAN onlara bir güvenli bölge oluşturmayı hedefliyor.

DENİZ BERDAN'IN DEFİLESİNDE MERVE ÇAĞIRAN VE CEZA PODYUMDA BOY GÖSTERDİ 

Oyuncu Merve Çağıran’ın ve Rap sanatçısı Ceza’nın podyumda boy gösterdiği defilede, modeller arasında DB BERDAN’ın mottosuna uyan her yaşta, her tür cinsiyet kimliğinde sokaklarımızda var olan bireyler de yer aldı. Geçtiğimiz günlerde Forbes International tarafından “Takip Edilmesi Gereken 12 Yeni Kadın Giyim Markası”ndan biri seçilen DB BERDAN, Londra Moda Haftası’nda sunduğu 2019-2020 Sonbahar-Kış koleksiyonunu farklılaştırarak İstanbul’da sunmanın heyecanını paylaştı. Katılanlar arasında Pınar AltuğGonca VuslateriÖzge Özder gibi ünlü isimler yanında, moda basını, sosyal medya femonenleri ve cemiyet hayatının önde gelen birçok ismi katıldı.

Tasarımcı ikili; moda sektörünün LGBTQ’nun herhangi bir bireyini bir kutuya koyup klişeleştirmesine karşı hissettikleri hayal kırıklığını dile getirirken, artık 90’lar sitkomundan çıkmış gibi tiplemelerin bir hayal ürünü olduğunu hatırlatmak ve LGBTQ bireylerini nesneleştirmekten bir an önce vaz geçilmesini duyurmak istiyor.

Editör: MURAT ÖZER