Tüm dünyada insanların değişen gözlük ihtiyaçlarını ve kişisel tarz tutkularını ele alarak gözlük severlerle buluşturan EssilorLuxottica, bünyesindeki dünyaca ünlü markaların yeni sezon koleksiyonlarını Apelyan No:3’te gerçekleştirdiği bir lansmanla tanıttı.

İBRAHİM KUTLUAY 

DÜNYACA ÜNLÜ MARKALARIN İLKBAHAR-YAZ 2022 GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KOLEKSİYONLARI TANITILDI 

Davete katılan isimler arasında İbrahim Kutluay, Carolin Almozlino, Özlem Avcıoğlu, Melis Ağazat, Nur Bilen Yavuzer, Yasemin Öğün, Gülcan Arslan, Mihriban Seyhan, Mert Vidinli, Gökay Gündoğdu, Neva Dürüst, Tuğçe Yüzbaşıoğlu, Eda Zamanpur, Cansu Akın, Can Akgerman, Hande Tokmak Akgerman, Benan Terzioğlu, Nil Ninat, Ayşegül Afacan Köksal gibi isimler yer aldı. Tasarımlarıyla modaya yön veren markaların İlkbahar Yaz 2022 koleksiyonları davetlilerden tam not aldı.

MELİS AĞAZAT - HANDE TOKMAK AKGERMEN

130 ülkede faaliyet gösteren EssilorLuxottica’nın bünyesinde bulunan kendi markaları Ray-Ban, Vogue Eyewear, Oakley, Persol, Arnette’in yanı sıra lisans anlaşmaları kapsamında birlikte çalıştığı Giorgio Armani, Emporio Armani, Prada, Prada Linea Rossa, A|X Armani Exchange, Burberry ve Miu-Miu markalarının güneş gözlüğü modelleri yeni sezonda da tasarımlarıyla fark yaratmaya devam edecek.

ÖZLEM AVCIOĞLU

NUR BİLEN YAVUZER

İlkbahar Yaz 2022 Güneş Gözlüğü Koleksiyonları;

Ray-Ban’in Yeni Koleksiyonu Efsanevi Başlangıçlarından Esinleniyor

Hayatın adeta durduğu anlarla dolu birkaç yılın ardından, Ray-Ban stilinin gözünden yeni bir başlangıcın hiç eksilmeyen iyimserliğini ele geçirmek için zamanda yolculuk yapıyor. 

Dünyayı sizin gördüğünüz gibi ifade etmek için tasarlanmış Ray-Ban, daima zamanın, trendlerin ve klişelerin ötesine giderken; 2022’de de istisna kabul etmiyor. İkonik modeller, fark yaratan incelikli detaylar ve özel lenslerle oyuncularıyla geri dönüyor. 

Vogue Eyewear yeni koleksiyonuyla kentin sokaklarını kasıp kavuracak

Vogue Eyewear yeni koleksiyonunda yeni başlangıçları kutluyor ve 1990’ların metal modellerine moda öncüsü bir bakış açısıyla yeniden hayat veriyor. Ardından bir adım ileri gidiyor ve retro tasarımı şık düz metal profiller ve modern renklerle yenileyen Vogue Eyewear vintage tarzın avantajını asla kaybetmediğinden emin oluyor. Popüler renklerde eğlenceli baskılar ve dikkat çekici üç boyutlu logolar ise yeni, eğlenceli ve iyi vakit geçirmeye her zaman hazır görünümlerin heykelsi silüetlerine hareket katıyor.

Saygın tasarımlar ve gerçek ikonlar Persol koleksiyonunda

Persol, yüz yıldan uzun bir süre boyunca, yeniliği zamanı hiç geçmeyen cazibeyle aynı çerçevede birleştirmek üzere cesur kaşiflerin ve beyaz perde yıldızlarının öncü ruhuyla tamamen uyumlu benzersiz tasarımlar hazırladı. Bu sezonda da bu konsept değişmeyecek. 

Arnette yeni sezonda ZAYN x ARNETTE koleksiyonun ikinci bölümünü tanıtıyor

Büyük başarı yakalayan ZAYN x ARNETTE koleksiyonu yeni sezonda oyun efsanelerinin görünümünü yansıtacak şekilde tasarlanan, sanatçının yaratıcı vizyonunu yeni bir boyuta taşıyarak karışımıza çıkıyor. Ütopya ile gelecek arasında bir yerde duran bu seride ZAYN, eski zamanların video oyunlarına duyduğu tutkuyu keşfediyor ve bu oyun içinde oyunun ikinci seviyesini dört enerjik gözlük stiliyle oynuyor. 

Sofistike ve modern tasarımıyla Giorgio Armani

Giorgio Armani İlkbahar-Yaz 2022 koleksiyonu, kehribar balından tütün rengine kadar sıcak ve yumuşak renk tonlarına sahip ikonik siluetlerle öne çıkıyor. Sofistike ve modern tasarımlara sahip koleksiyonda seçili modeller, sürdürülebilir malzemelerle birlikte el yapımı olarak karşımıza çıkıyor. 

Sezon için sürdürülebilir seçim; Emporio Armani

Emporio Armani'nin birkaç yıldır sürdürdüğü ve gözlük serisine de yansıyan sorumlu ve çevre dostu tasarım ve üretim yolculuğuna olan bağlılığı, 2022 İlkbahar / Yaz koleksiyonunda sürdürülebilir modellerin seçilmesiyle devam ediyor. Koleksiyonda %65'i yenilenebilir kaynaklardan elde edilen ham maddelerden oluşan biyo-asetattan yapılmış modeller, geri dönüştürülmüş polyester gibi düşük çevresel etkiye sahip malzemeden yapılmış ambalajlarda sunuluyor. Yeni sezon koleksiyonunda gözlüklerin kalitesi ve ikonik stili korunurken, Emporio Armani'nin geleceğe bakışını da yansıtan sorumlu bir stratejik seçime dönüşüyor. 

A|X Armani Exchange koleksiyonu daha zarif ama aynı derecede cesur metropolitan şekillere sahip

A|X Armani Exchange koleksiyonu, markanın giyim koleksiyonuyla tam bir sinerji yakalayarak cesur ve çok yönlü bir koleksiyondur.

90'lı yılların stilini anımsatan şekillere ve canlı veya şeffaf renklerde dinamik bir tasarıma sahip olan güneş gözlüğü ve optik modeller; güçlü ve çok yönlü çizgiler, aynalı lensler ve ince çapraz kesim saplarla karakterize ediliyor. 

Özgünlüğün temsilcisi Miu – Miu olacak

Miu Miu Gözlük koleksiyonu, spontane ve doğuştan gelen feminenliği yorumlayarak özgünlüğü temsil ediyor. İlkbahar/Yaz 2022 defilesindeki gözlükler, kalın hacimler ve göz alıcı detaylarla Miu Miu kadınının isyanına ve baş kaldıran ruhuna adeta övgü düzüyor. 

Feminenlik ve maskülenlik Burberry koleksiyonunda buluşuyor

Burberry’nin kadın ve erkek için İlkbahar/Yaz 2022 gözlük koleksiyonu, modern stillerle tasarlanan büyük boyutlu silüetlerde modaevinin imzası haline gelmiş unsurları sergiliyor.

Koleksiyon, geçişkenliği ve kendini ifade etme gücünü vurgulayarak feminenlik ve maskülenlik anlatılarıyla kimlik konseptini keşfediyor.

Çağdaş dokunuşlar ve retro vurgular Prada koleksiyonunda hayat buluyor

Prada kadın gözlük koleksiyonu, markanın stil kodlarını çağdaş bir dille yorumluyor. Cesur hacimler, sofistike üç boyutlu profiller ve keskin çizgiler, yeni Prada Symbole koleksiyonundaki çok çeşitli canlı Havana tonlarıyla karıştırılıp eşleştiriliyor.

Prada’nın üçgen logosunun benzersizliği ve modernliği, imza niteliğindeki bu unsura yeni bir yorum getiriyor.

Erkek koleksiyonunda ise retro vurgular ve fütüristik sezgiler gözlük koleksiyonuna ilham veriyor. 

Prada Linea Rossa koleksiyonlarında hareketin enerjisi vurgulanıyor

Çağdaş bir estetik ve son teknolojinin mükemmel bir karışımı olan Prada Linea Rossa gözlük koleksiyonu, spor dünyasından esinlendi ve her türlü hava koşulunda işlevsellik ve en iyi performansı sunacak şekilde tasarlandı. İlkbahar/Yaz 2022 sezonu için tasarlanan koleksiyon modern dinamizme göre tasarlanmış hafif ve şık çerçeveler sunuyor.

OAKLEY® SUTRO LITE SWEEP ile eşsiz bir deneyim sunuyor

Sutro Lite Sweep, Eyeshade tarafından popüler hale getirilen sweep lens şeklini Oakley®'in popüler Sutro çerçeve tasarımıyla bir araya getiriyor.

Optimize edilmiş koruma, genişletilmiş görüş alanı, darbeye dayanıklılığa sahip işlevsel bu spor tasarımı, Sutro Lite Sweep'i dayanıklılık ve gün boyu konfor için mükemmel bir seçimine dönüşüyor. Nereye giderseniz gidin, cool kalmanıza yardımcı olmak için artırılmış hava akışı içeren lenslerle Oakley bu sezon çok havalı.

BERİL BENEZRA

GÜLCAN ARSLAN

Editör: MURAT ÖZER