sudietuz markasının kreatif direktörü Şansım Adalı, Fashion Week Istanbul Sonbahar- Kış 22 kapsamında, Dalyan koleksiyonunu Kırım Kilisesi’nde sundu. 

MAO XIAOXING 

Koleksiyonunu kaybettiği babasına adayan  Şansım Adalı defilesinde sergilediği görüntülerin hikayesini paylaştı: ‘"Bir önceki koleksiyonumda Adana sokaklarını tanıtmıştım, şimdi sizi sevgili Dalyan'ın Akdeniz kıyılarına götürüyorum. Babama adadığım koleksiyonumun sergileme hikayesinde de babamın hayatından izler görüyoruz. Modellerin arkasındaki tüm görsellerde babamdan ipuçları var. Benim ailem bir asırdır dalyancılıkla uğraşıyor. Akyatan Lagünü bizim atadan beri işlettiğimiz bir balık çiftliği ve 360 kuş türünün uğradığı bir yer. Belli bir zamanda flamingolar donatır Dalyan’ı… Flamingolu görüntüler o dönemi anlatıyor. Dalyan’la, su altıyla, mavi yengeçlerle alakalı görseller var. Orada yaşadığı için Miami’den, gezmeyi çok sevdiği için Galata’dan, eğitimini sürdürdüğü Londra’dan, kültürüne ve yemeklerine düşkün olduğu Uzakdoğu’dan, mesleği olduğu için hep gezdiğimiz balık pazarlarından ve hayatı hep seyahatle geçtiği için uçaklardan oluşan görüntülerle babamı anlatan bir kurgu yansıttık.”

Kırım Kilisesi’nin büyüleyici atmosferinde gerçekleşen koleksiyon sunumunda piyanist İklim Tamkan ve mezzo soprano Senem Demircioğlu müzik performansıyla sahne alırken, sunuma Mehtap Elaidi, Özlem Kaya, Emel Ayaydın, Zeynep Sever Demirel, Uğurhan Akdeniz, Ali Elmacı, Gökay Gündoğdu ve Şevval Şahin’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. 

SUDIETUZ SONBAHAR KIŞ 22, DALYAN

SUDIETUZ'un kreatif direktörü Şansım Adalı, Fashion Week Istanbul‘da sunacağı Sonbahar Kış 22 koleksiyonuyla, bizleri Türkiye’nin değerli miraslarından Dalyan Lagünü’ndeki ışıltılı su altı dünyasıyla buluşturuyor. 

ŞANSIM ADALI 

Şansım, koleksiyonunu babasına ithaf ederken markası SUDI ETUZ'un ilk kelimesi olan “SUDI’yi” de bizlere açıklıyor. 19. yüzyılın sonunda Suriye’den Adana’ya göç eden ailesine verilen Sudi soyadıyla başlayan hikaye, atalarının Dalyan’da bir balık çiftliği kurmasıyla devam ediyor. Adana'nın muhteşem lagünlerine yerleşerek, nesilden nesle üretimlerine devam ettikleri balık çiftliğinde büyüyen Şansım’ın çocukluk hayalleri, denizle birlikte gelen su altı düşleri ve büyüdüğü doğanın tarihi miras olarak korunan yapısını aktarıyor. 

Dünyaca ünlü model Mao Xiaoxing ile fotoğraflanan koleksiyonda Dalyan'dan ilham alan Şansım, lacivert pullu straplez elbiseler, çok katlı tül elbiseler ile kendi hayallerini süsleyen deniz şiirlerini bizlere sunuyor. Koleksiyonda en çok dikkat çeken detaylar, Akdeniz’in su ışıltılarını yansıtan payetler, canlı siyahlar, mavinin gece tonları, portakal ve fuşyaların gün batımını çağrıştıran renklerde öne çıkıyor.

Kadınların güçlü figürlerini gösteren heykelsi elbiseler, mikro mini üstler, süper mini etekler 60 parçalık koleksiyonda belirgin unsurlar. Markanın imzası haline gelen origamik tüllere bu sezon el işçiliği “patch” detaylar ekleniyor. Geniş kesim denimler, oversize kabanlar ve yarı değerli taşlarla buluşan parçalar SUDIETUZ’un şu ana kadarki en güçlü koleksiyonları arasında yer alıyor. Güçlü botlarla giyilen tüm parçalar, markanın akışkan, cinsiyeti sahiplenen duruşundaki maskülenliğini de yansıtıyor.

Adana’daki Dalyan, denizden çıkarılması en zor ürünlerden olanlardan biri olan “Mavi Yengeç” ile de ünlüdür. Zorlu ama uğruna savaşmaya değerdir. Sualtının hazinelerinden biri olan Mavi Yengeç, koleksiyonda aynı şekilde el işlemeli kristal aksesuarlarla temsil ediliyor. Ayrıca koleksiyonda, Fransız aksesuar markası ROUSSEY (Yann Tosser-Roussey) işbirliğiyle yapılmış yarı değerli üç boyutlu küpeleri de görüyoruz.

Şansım'ın Fashion Week Istanbul’daki sunumunda ise olay örgüsünde tüm parçaları dünyanın farklı şehirlerinde kurgulanmış videolarda izliyoruz. İstanbul’daki Kırım Kilisesi'nde sunduğu moda filmlerindeki modeller adeta bir dünya seyahatinde, biri İstanbul sokaklarında, diğeri NYC, Paris'te... Şansım'ın ters köşe moda sunumlarına bu sezon bambaşka bir sanatsal yorumlamayla dahil oluyoruz. 

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen FWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından desteklenmekte ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ile İstanbul Moda Akademisi (İMA) iş birliğinde yürütülmektedir.

Editör: MURAT ÖZER