Her anlamda bir girişimci olmak, aynı zamanda başarılı bir iş yaratmanın, kişisel bir marka konumlandırmayı ve bunu imajınız aracılığıyla yansıtmayı öğrenmek anlamına gelir. Stil, imaj ve marka danışmanı Dr.Burçak Ilıman'ın kişisel imajınızı yönetmek üzerine hazırladığı 6 ipucu...

Geleneksel iş tarzını bir kenara bırakırsak, girişimcilik yolunda bir miktar fedakarlık ve özveri gerektiği gerçektir. Her anlamda bir girişimci olmak, aynı zamanda başarılı bir iş yaratmanın, kişisel bir marka konumlandırmayı ve bunu imajınız aracılığıyla yansıtmayı öğrenmek anlamına gelir. Gerçek şu ki, başkaları hakkında sürekli yargıda bulunduğumuz bir dünyada yaşıyoruz… Potansiyel müşterilerimize veya meslektaşlarımıza gerekli güveni verebilmeyi başarmalıyız. Bugün size kişisel imajınızı yönetmek için 6 ipucu vermek istiyorum:

ZAMAN VE MEKAN KOORDİNASYONU

Kıyafetimizi, makyajımızı ve saç modelimizi günün hangi vaktinde ve hangi mekanda olacağımıza göre uyumlu bir şekilde ayarlamalıyız. Bu nedenle, etkinliklere katılmadanönce nerede gerçekleşeceği hakkında biraz araştırma yapmanızı öneriyorum. Ayrıca, günün hangi vaktinde bir araya geleceğinizi düşünün ve hazırlıklarınıza bu doğrultuda önceden başlayın.

RENGİN PSİKOLOJİSİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN 

Renk temasını takiben, uzmanlar renklerin insanlar üzerinde duygusal bir etkiye sahip olduğunu, bazı renklerin sevinç, huzur ve hatta sinirlilik gösterebileceğini söylüyor. Kendiniz ve çevrenizdeki en iyi duyguları uyandırmak için stratejik olarak nasıl renk kullanacağınızı öğrenin

TEMEL GİYSİLERE YATIRIM YAPIN 

 Her kadın uzun vadeli bir yatırım olarak görebileceği klasik kıyafetleri olmalıdır. Bu giysiler arasında şunlar bulunur; zarif bir siyah-beyaz blazer, siyah bir elbise, hemen hemen her parça ile uyumlu siyah zarif bir çift stiletto, beyaz gömlek ve geleneksel tasarım kot pantolon (herhangi bir taşlama, yırtık vb bulunmayan). Giysi satın almak için servet yatırmanız gerekmez. Yüksek kaliteli kumaşlar hakkında bilinçli olmak ve tabii ki indirim zamanlarını beklemekbu konuda size yardımcı olacaktır.

AKSESUAR İLE KIYAFETLERİNİZİ TAMAMLAYIN 

Elbiseniz desenliyse sade fularlar tamamlayıcı bir unsur olarak kullanılabilir. Bu kombinin tam aksi, düz bir elbiseye canlılık katacak renkli fularlar da başka bir alternatif. Bu arada, aksesuarda trendin rose olduğunu hatırlatmakta yarar var. Ayrıca, düz bir elbise için kullanabilecek zarif bir kolye ve bileklik hem rahatlık hem de şıklığı iş hayatında size sunacaktır. Maxicollars gibi daha büyük aksesuarlar, gündüz ve gece daha az formal etkinlikler için idealdir.

GÜZELLİK ALIŞKANLIKLARI VE RUTİNLERİ

Rutin bakımlar kişisel imajınızı ihmal etmemek adına çok önemlidir.

● Fonksiyonel saç stillerini seçmek önemli, at kuyruğu olabilir. Hem kadınsı görünecek hem de kurutuculara ve şekillendiricilere çok fazla zaman ayırmanız gerekmeyecek.

● Tırnaklarınızı kısa tutmaya çalışın ve bu şekilde bakımı kolay ve hızlı olacaktır.Hafif bir tonda oje sürmek de zamandan kazanmanızı sağlar.

● Gündüz makyajını olabildiğince hayatınızdan çıkarın. Her sabah nemlendirici bir krem ve güneş kremi kullanarak cildinize dikkat edin. Sağlıklı cilt, parlak ve sağlıklı bir görüntüyü de yansıtmaya yardımcı olacaktır.

● Makyajı stratejik olarak kullanın, asla abartmayın. Görsel olarak değiştirmeden geliştiren doğal görünüm makyajlarını tercih edin, bu sizi canlı gösterecek ve uzun zamanınızı almayacak. Kirpikleriniz için hızlı bir şekilde uygulayabileceğiniz rimel, yüzünüzü vurgulayan nötr tonda bir gölge, yanaklarınıza renk katan yumuşak bir rötuş ve doğal tonda bir ruj kullanın. Bu makyajın uygulanması her sabah yaklaşık 10 dakika sürecektir.

● Sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları edinin, dengeli bir şekilde yiyin, her gece yeterince uyuyun ve düzenli olarak egzersiz yapın. Bu alışkanlıklar, iş hayatına daha iyi konsantre olmanızave daha fazla enerjiye sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Fiziksel görünümünüze dikkat etmeli, kıyafet ve makyaj öğelerini stratejik bir şekilde kullanmanın kendinizi, çalıştığınız alanda bir referans olarak konumlandırmanıza ve kendi kişisel markanızı yaratmanıza yardımcı olacağını unutmayın.

Editör: MURAT ÖZER