Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul yeni sezonunda JOOR ile özel bir ortaklığa imza atıyor.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul (MBFWI), ilk defa tamamen dijital olarak gerçekleştirilecek olan 15. sezonu için dünyanın önde gelen dijital toptan satın alma platformlarından JOOR ile özel bir iş birliği gerçekleştiriliyor. Türkiye Tanıtım Grubu’nun (TTG) desteği ile 12-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliğin ticari ayağında JOOR aracılığıyla Türk tasarımcıların koleksiyonları uluslararası satın alma sorumlularıyla buluşacak.

Her ay 1.5 milyar doların üzerinde işlem hacmine sahip olan JOOR platformu, 144 ülkeden 200.000'den fazla seçili moda perakendecisini 8.600'den fazla marka ile buluşturuyor. Hem markaların hem de perakendecilerin ilerlemesini ve büyümesini destekleme amacıyla kurulan JOOR’da MBFWI’ye katılan tasarımcıların koleksiyonları 28 Eylül tarihinden itibaren JOOR’a kayıtlı satın alma sorumlularına sunulacak.

Etkinliğin organizasyonunu üstlenen İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe iş birliğiyle ilgili olarak “Giderek büyüyen dijital showroom’ları kullanma alışkanlığını pandemi sebebiyle mecburen geliştiren tüm moda satın alımcıları, farklı ülkelerdeki markaları bu sayede kolayca keşfetme imkanına sahip oluyor. JOOR ile gerçekleştirdiğimiz bu ortaklık sayesinde Hazır Giyim sektörü olarak dünyada tasarım, marka, modadan bahsedildiğinde akla ilk gelen ülkelerden biri olmayı amaçlıyoruz.” dedi.

JOOR’un CEO’su Kristin Savilia ise “JOOR olarak, MBFWI kapsamındaki bu özel ortaklıkla Batı Avrupa’daki varlığımızı Türkiye’ye kadar genişletmeyi hedefliyoruz. Bu yaz gerçekleştirdiğimiz sanal etkinliklerimizde güçlü bir satın almacı ve marka bağlantısı gördük; kazanılan bu ivmenin sonbahar sezonunda sürmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, Mercedes-Benz’in isim sponsorluğunun yanı sıra; Galataport İstanbul’un mekan sponsorluğu ve tedarikçi sponsorlar Brand Who, L’Oréal Professionnel ve M.A.C Cosmetics’in katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen MBFWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) nezdinde kurulmuş olan Türkiye Tanıtım Grubu (TTG), Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) tarafından destekleniyor.

Editör: MURAT ÖZER