Türkiye’nin senede iki defa düzenlenen en önemli uluslararası moda etkinliği Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un 14. sezonu, 8-11 Ekim tarihleri arasında Zorlu Center'da bulunan Zorlu PSM'in ev sahipliğinde gerçekleşecek. Türkiye’nin kültür sanat yaşamının gelişmesine uzun yıllardır destek veren Mercedes-Benz Türk, 2016 yılından bu yana Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin resmi sponsorluğunu da yürütüyor.

Marka ve tasarımcıların İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonlarını sergileyecekleri hafta, uluslararası moda takviminin bir parçası olarak bu sezon da gerek Türkiye'de, gerekse dünyada moda profesyonellerinin çekim merkezi olacak.

Dünya çapında isim sponsorluğunu üstlendiği tüm moda haftalarında olduğu gibi İstanbul'da da Mercedes-Benz, her sezon desteklediği bir tasarımcının defilesini sunuyor. MBFWI kapsamında bu sezon son yıllarda kendine özgü tasarım diliyle yalnızca Türkiye'de değil, uluslararası ölçekte katıldığı fuarlarda da büyük ses getiren genç ve başarılı tasarımcı Kadir Kılıç'ın markası MiiN by Kadir Kılıç'ın İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonunu "Mercedes-Benz Presents MiiN by Kadir Kılıç" ismiyle sunacak.

Mercedes-Benz, her sezon sunduğu moda görsel kampanyasının sloganını İlkbahar/Yaz 2020 sezonu için "Kontrast ol." olarak belirledi. Yalnızca moda tutkunlarını değil, herkesi kucaklayan kampanya bireyleri algıları değiştirmeye, güzelliğin standart kalıplarını kırmaya, farklılıkları ve aykırılıkları kucaklamaya davet ediyor.

Mercedes-Benz Türk, İlkbahar/Yaz 2020 sezonunda Zorlu PSM'de yer alan MBFWI alanında Mercedes-Benz'i genç kullanıcılarla buluşturmayı hedefleyen, kompakt sınıftaki ilk sedan modeli olan A-Serisi Sedan'ı sergileyecek. Sınıfının standartlarını yeniden belirleyen model, yapay zekâ kullanımının yanı sıra geniş iç mekânı ile de dikkat çekiyor. Kendinden emin, sportif ve modern tasarımıyla öne çıkan yeni A-Serisi Sedan, sportif karakterli bir kompakt sedan estetiğini yansıtıyor.

Mercedes-Benz, Zorlu PSM içinde seçkin davetlilerin buluşma noktası olan Mercedes-Benz Lounge'da genç ve dinamik görünümüyle bu sezon da özel misafirlerini ağırlayacak. Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un simgelerinden biri haline gelen Mercedes-Benz Moda Haftası Araçları, her sezon olduğu gibi yine İstanbul sokaklarında moda haftası ruhunu estirecek.

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, yeni sezon için görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: "Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, 14. sezonunda İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonlarına ev sahipliği yapacak. Mercedes-Benz Türk olarak, global ölçekte modaya desteğimizin bir uzantısı olarak ilk sezondan bugüne Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'a isim sponsorluğumuzu aralıksız sürdürüyor, aynı zamanda bu sponsorluğumuzu her sezon Türk moda sektörünün farklı aktörleriyle yaratıcı işbirlikleri çerçevesinde derinleştiriyoruz. Türkiye’nin uluslararası moda takviminde yer alan, en prestijli moda etkinliği olan MBFWI kapsamında Türk tasarımcılara hem Türkiye çapında, hem de uluslararası moda arenasında destek vermekten ve onlara görünürlük sağlamaktan dolayı mutluyuz. Marka ve tasarımcılara satış, tanıtım ve iletişimi bir arada sunan 360 derecelik bir moda platformu sunan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, İstanbul'u bölgesel moda merkezleri arasında ayrıcalıklı bir yere konumlandırıyor.”

MERCEDES-BENZ FASHION WEEK ISTANBUL SET TO BEGIN OCTOBER 8

The 14th season of Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, Turkey’s most prominent, biannual international fashion event, will take place on October 8-11 at the Zorlu Performance Arts Center (PSM) located in Zorlu Center. Mercedes-Benz Türk, the long-time supporter of developing culture and arts in Turkey, is the official sponsor of Zorlu Performance Arts Center since 2016.

The event, as part of the international fashion calendar, will feature a program filled with fashion shows and presentations of brands’ and designers’ Spring/Summer 2020 collections and once again attract fashion professionals from Turkey and the world.

As with all the fashion weeks title-sponsored worldwide, Mercedes-Benz continues to present the fashion show of a designer each season in Istanbul as well. In this season of MBFWI, Mercedes-Benz Türk will support Kadir Kılıç, the young and successful designer who has made a name for himself not only in Turkey but also in international fairs with his authentic design language, and his brand MiiN with the “Mercedes-Benz presents MiiN by Kadir Kılıç” runway show of his Spring/Summer 2020 collection.

The theme of the fashion campaign that Mercedes-Benz presents each season was defined as “contrast” for the Spring/Summer 2020 season. The campaign invites fashion fans and everyone else to change the perceptions, break conventional beauty standards, and embrace diversity and contrasts.

In the MBFWI Spring/Summer 2020 edition, Mercedes-Benz will showcase A-Class Sedan, the first sedan in the compact cars, with the aim of introducing Mercedes-Benz to younger drivers in the MBFWI area at Zorlu PSM. The model that redefines the standards of its class also stands apart with all technologies as well as a spacious cabin. The new A-Class Sedan, featuring a confident, athletic and modern design, reflects the compact sedan esthetics with a sporty character.

In keeping with tradition, Mercedes-Benz will once again host VIP guests at the favorite meeting point of special visitors, the Mercedes-Benz Lounge, designed with a young and dynamic look, inside Zorlu PSM. Mercedes-Benz Fashion Week Transfer Vehicles, a signature of Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, will again be on Istanbul streets promoting the fashion week.

Şükrü Bekdikhan, Mercedes-Benz Türk Passenger Car Group Executive Board Member, expressed his opinions about the upcoming season, “In its 14th season, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul will host Spring/Summer 2020 collections. Since the first season, we at Mercedes-Benz Türk have supported the event with our title sponsorship as an extension of our support of global fashion. We also deepen our sponsorship through creative partnerships with various players of the Turkish fashion industry. We are delighted to promote Turkish designers both in Turkey and the international arena through MBFWI, Turkey’s most prestigious fashion event in the global fashion calendar, and to provide them with more visibility. Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, which offers a 360-degree platform integrating promotion, communication and sales opportunities for brands and designers, positions Istanbul in a prestigious place among regional fashion centers.”

Editör: MURAT ÖZER