Sonbahar-Kış mevsiminin kilit kombinlerini altıncı sezonunda bir araya getiren Melis Ağazat x Koton koleksiyonu, Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz ve deneyimli moda direktörü Melis Ağazat ev sahipliğinde moda dünyasını “Fashion Lunch Date” davetinde bir araya getirdi. Davette, pandemi sonrası değişen ve değişmeye devam eden moda ve giyim alışkanlıkları üzerine, modanın geleceğine dair konular konuşulurken, deneyimli moda direktörü Melis Ağazat sezona ilişkin kombin tüyolarını paylaştı. 

MELİS AĞAZAT x KOTON KOLEKSİYONU,  “FASHİON LUNCH DATE” DAVETİYLE MODA DÜNYASINI BULUŞTURDU

Moda dünyasına yön veren çalışmalara imza atan Koton, deneyimli moda direktörü Melis Ağazat'la gerçekleştirdiği işbirliği özelinde sektöre ilişkin sohbet etmek üzere, moda ve cemiyet dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi.

ASLI ŞEN 

Yakın dostlarıyla özel bir davette bir araya gelen Gülden Yılmaz ve Melis Ağazat, konuklarıyla yakından ilgilendi. Davete katılan moda sektörünün deneyimli isimlerinin yanı sıra, Elif Mısırlı, Özlem Avcıoğlu, Aslı Şen, Pelin Kaya, Mert Vidinli gibi isimler, pandemi koşullarında değişen modanın geleceği üzerine konuştular. 

GÜLDEN YILMZA: "GİYİM ALIŞKANLIKLARININ DEĞİŞMESİYLE, ÜRÜN GAMIMIZI YÜZDE 80 DEĞİŞTİRDİK"

Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz konuşmasında ‘Her sezonun hitlerini belirleyen koleksiyonlarımızla moda tutkunlarıyla buluşmaya devam ediyoruz. Melis Ağazat koleksiyonumuzla pandeminin değişen koşulları da göz önünde bulundurarak rahatlığı ve şıklığı bir arada sunduk. Ev konforunu ofise taşımaya, ofis şıklığını rahat parçalarla daha fonksiyonel hâle getirmeye odaklandığımız Melis Ağazat koleksiyonumuzla, içinde bulunduğumuz dönemin ihtiyaçlarını ve duygularını yorumlayarak hayata geçirmeye çalıştık” dedi. 

Yılmaz konuşmasına şu şekilde devam etti; Sokağa çıkamadığımız günler, home ofis çalışmanın keşfi, onlinedan tüm ihtiyaçları karşılayabildiğimizi öğrenmemiz ve daha pek çok yeni alışkanlık, iş hayatına dair bildiğimiz her şeyi, tüm plan ve stratejileri değiştirdi. Üründen pazarlamaya bildiğimiz her şeyin dışına çıkan, ezberlerin bozulduğu bir dönem yaşadık… Buna bir de tedarik zincirindeki aksamalar, hammadde sıkıntıları ve fiyat yükselmeleri eklenince, işler haylice çetrefilleşti.

Biz Koton olarak tüm bu süreçte her zamanki alışkanlığımızla, müşterimize odaklanmamız gerektiğini biliyorduk, nitekim müşteriye daha fazla eğildik. Müşterilerimizin yeni ihtiyaçlarını anlamaya odaklandık. Bu konuda iyi bir okuma yaptığımızı söylemeliyim, pandeminin başladığı baharı takip eden sezonda, ürün gamımızı yüzde 80 değiştirip yeni ihtiyaçlara ve beklentilere uyumlanmış; o yıl için hiç hayal edemeyeceğimiz bir içerikle bambaşka bir koleksiyon yaratmıştık” dedi. 

GÜLDEN YILMAZ

"SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRÜNLERİMİZİ 2022 YILINDA YÜZDE 25'E ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"

Sürdürülebilirliğin önemine de değinen Gülden Yılmaz, “Bu dönemin tüm insanlık için en önemli öğretilerinden biri de sürdürülebilirliğin önemini idrak etmek oldu. Hem bireyler hem markalar aslında tüm dünya kamuoyu iklim değişikliği, küresel ısınma, sosyal adalet meselelere odaklanmaya başladı. Biz de bu dönemde süregelen sürdürülebilirlik çalışmalarımızı yeni dünyanın öğrettikleriyle birlikte değerlendirdik, bildiğiniz gibi Yaşama Saygı Manifestomuzu Kasım 2020’de yayınladık.  BM SKA’nı rehber alan manifestomuzda vurguladığımız temel ilkelerimizden biri de dünyamıza saygı ile hareket etmekti. Nitekim bu vaadin arkasında da kararlı bir şekilde durduk ve Koton içindeki sürdürülebilir ürünlerin payını bir yıl içinde %16’ya taşıdık. Hedefimiz 2022 yılında bu oranı %25’e çıkarmak” şeklinde vurguladı.    

MELİS AĞAZAT

Koton'la işbirliğinde altıncı koleksiyona imza atan deneyimli moda direktörü Melis Ağazat ise ‘Üç sene önce Koton ile çıktığımız bu yolda benim de favori ve vazgeçilmez parçalarımdan olan eteklerden ilham alarak ‘Skirtly Your’s’ adını verdiğimiz bir koleksiyon oluşturduk. Her yıl yaşam standartlarımız ve koşullarımıza göre değişen moda trendleri gibi bizim koleksiyonlarımız da her yıl daha da büyümeye devam ediyor. Sadece etekler ile başladığımız koleksiyonumuzda, bu sezon altıncı koleksiyona imza attık. 7 farklı tema ve 105 parça bulunuyor. 105 parçalık koleksiyonda kombinleri tamamlayan fular, kemer, çanta, şapka ve çorap çeşitlerinden oluşan 20 parça daha bulunuyor. Modanın evrimi gibi her sene büyük bir heyecan ve ilhamla hazırladığımız Koton koleksiyonumuzda eteğin dışında farklı parçalara da yönelmeye karar verdik’ dedi. 

GÜLDEN YILMAZ - ELİF BRAV - MELİS AĞAZAT - ÖZLEM AVCIOĞLU

Sezonun etek trendini de yansıtarak bu sezon da iddiasını devam ettiren Skirtly Yours Melis Ağazat X Koton Koleksiyonu’na seçili Koton mağazalarından, Koton.com ve Koton uygulamasından ulaşabilirsiniz.

Editör: MURAT ÖZER