Moda anlayışını tanımlayan Yasemin Öğün,  “Kadınlardan ilham almayı ve onlara ilham vermeyi hedefledim” dedi. 

Sosyal medyada Moda Tutkusu olarak bildiğimiz, Muse for All markası ile büyük beğeni toplayan Yasemin Öğün, moda konusunda ufku açacak önemli ipuçlarını MAG Okurları için verdi.

Moda anlayışını tanımlayan Yasemin Öğün “Sade, konforlu ve zamansız… Bu üç anahtar kelimeden benim moda anlayışım açısından en önemli olanı ise “konfor”. Giydiğim kıyafet dünyanın en güzel kıyafeti olsa bile konforlu değilse kendimi kötü hissetmeme sebep olabilir. Bundan dolayı kendimi özgür ve konforlu hissedeceğim parçaları tercih ediyorum. Aynı zamanda karışık giyinmeyi pek tercih etmiyorum. Sade ve zamansız parçalar benim için hep daha özel geliyor” açıklamasında bulundu. 

Tarzını beğendiği ünlü isimleri de sıralayan Öğün “Tarzını beğendiğim bir sürü kişi var, saymakla bitmez. Mesela Türkiye’de Burcu Esmersoy, Tuba Ünsal ve Yasemin Özilhan’ı söyleyebilirim. Yurt dışında ise Rosie Huntington-Whiteley, Hailey Baldwin Bieber ve Kendall Jenner son dönemlerde çok beğendiğim isimlerden. Bu isimleri çok beğenme sebebim ise kendi tarzlarını hep kendilerine özgü trend parçalarla anlatmaları. Aynı zamanda fark yaratırken zamansız stillerini de koruyorlar” dedi.

MODA TUTKUSU İLE ZAMANSIZ ŞIKLIK

Moda anlayışınız ve tarzınız ile hem beğeniliyor hem de ilham oluyorsunuz. Modaya olan ilginizi nasıl keşfettiniz?

Öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Kendimi bildim bileli modaya ilgim var. Hatta çok küçük yaşlarda kıyafet çizmeye ve kendimce yaptığım kağıttan bebekleri giydirmeye bayılırdım. Annemin kıyafetlerini giyip kendimi dünyanın en büyük pop starı ve tasarımcısı olarak hayal ederdim. Giyinmeyi ve farklılık yaratmayı da hep çok sevdim. Bu şekilde büyüdüm ve içimde moda sevgisi hep var oldu. Tabi o dönemlerde babam tasarım veya moda okumayı meslek olarak görmüyordu. Bundan dolayı işletme okudum ve bu alanda çalıştım. Ama içimdeki moda tutkusundan asla vazgeçmedim ve hep kendimin en iyisi olmaya çalıştım. 28 yaşındayken 2 yaşında oğlu olan bir anne olarak artık hayatıma sevdiğim ve mutlu olduğum işi yaparak devam etmek istediğime karar verdim. Böylece moda alanında birçok eğitim almaya başladım ve yolculuğum günümüze kadar devam etti.

 "GÖMLEK BENİM FAVORİ PARÇAM"

Kendi moda anlayışınızı ve tarzınızı nasıl tanımlarsınız?

Sade, konforlu ve zamansız… Bu üç anahtar kelimeden benim moda anlayışım açısından en önemli olanı ise “konfor”. Giydiğim kıyafet dünyanın en güzel kıyafeti olsa bile konforlu değilse kendimi kötü hissetmeme sebep olabilir. Bundan dolayı kendimi özgür ve konforlu hissedeceğim parçaları tercih ediyorum. Aynı zamanda karışık giyinmeyi pek tercih etmiyorum. Sade ve zamansız parçalar benim için hep daha özel geliyor.

Peki sizin tarzını beğendiğiniz ve dikkatinizi çeken ünlü isimler kimler? Tarzını beğenmenizdeki sebebi nedir?

Tarzını beğendiğim bir sürü kişi var, saymakla bitmez. Mesela Türkiye’de Burcu Esmersoy, Tuba Ünsal ve Yasemin Özilhan’ı söyleyebilirim. Yurt dışında ise Rosie Huntington-Whiteley, Hailey Baldwin Bieber ve Kendall Jenner son dönemlerde çok beğendiğim isimlerden. Bu isimleri çok beğenme sebebim ise kendi tarzlarını hep kendilerine özgü trend parçalarla anlatmaları. Aynı zamanda fark yaratırken zamansız stillerini de koruyorlar.

Birbirinden şık ve zamansız parçaların yer aldığı Muse For All markanızı kurmaya nasıl karar verdiniz?

Çocukluğumdan beri kendi markamın olması hayalini kurardım. Bu hayalimi 2011 yılında ortağı olduğum bir marka ile hayata geçirmiştim. 2009 yılında ortağımla ayrılmadan önce influencerlık yapmaya devam etti. Fakat bu benim için yeterli olmadı. Dediğim gibi asla hayallerinizin peşini bırakmayın! Benimki kendi markamı kurmaktı ve bundan uzaklaştıkça eksik hissetmeye başlamıştım. Hayallerimi tekrar hayata geçirmeye karar verdim ve 2019 Eylül’de Muse For All doğdu.

"KADINLARDAN İLHAM ALMAYI VE ONLARA İLHAM VERMEYİ HEDEFLEDİM"

Hep kadınlardan ilham almayı ve onlara ilham vermeyi hedefledim. Bunu yaparken de onları en güzel şekilde anlatan ve hissettiren bir marka olmasını istedim. Yılların verdiği tecrübe ile marka kurup büyütmek benim için avantaj oldu. Şimdi 2 yıllık olmasına rağmen Muse çok hızlı büyüdü ve şimdi global hedeflerle daha iyi bir marka olması için çalışıyoruz.

Ürünlerinizi tasarlarken nelerden ilham alıyorsunuz?

Dediğim gibi dünyanın her bir yerindeki kadınlardan ilham alıyorum. Ama son dönemlerde eski filmler de bana çok büyük ilham kaynağı oluyor. Bu filmlerde kadınlar o kadar sade ve şık giydirilmiş ki bu benim çok dikkatimi çekmeye başladı. Bunun yanında her an her şeyden ilham alabilirim açıkçası. Bazen erkek arkadaşımdan bazen sokakta geçtiğim bir yerden bazen bir çocuktan…

Gelelim tatil planlarınıza... Bu yılki tatil rotanızı öğrenebilir miyiz?

Geçtiğimiz 1 ay boyunca Çeşme’de oğlumla bir tatil yaptım. Ara sıra minik Bodrum kaçamaklarım oldu. Ayrıca şu an bu röportajı Cannes’dan cevaplıyorum. Önümüzdeki planlar arasında tekrardan bir Çeşme ve Bodrum kaçamağı olabilir. Sonrasında pandemiden dolayı tekrar bir kapanma yaşamazsan minik bir İtalya turu istiyorum.

Türkiye’de ve Dünya’da tatil yapmaktan en keyif aldığınız yerler neresi?

Türkiye’de yazın Çeşme ve Bodrum’u çok seviyorum, mutlaka gidiyorum. Yurtdışında ise New York, Miami, Paris ve Londra benim vazgeçilmez rotalarım!

Tatil bavulunuza koyacağınız favori parçalarınız neler?

Gömlek benim favori parçam diyebilirim. Her tatilimde mutlaka bavulumda bulunur. Aynı zamanda sandalet aşığı biriyim. Bunlar haricinde jean şort, basic tişörtler ve mini elbiseler de diğer favori parçalarımdan.

Yaz alışverişinde özellikle nelere dikkat ediyorsunuz?

Klasik parçalara yatırım yapmayı çok seviyorum. Klasik derken her zaman dolabımda bulunabilecek, giymekten asla bıkmayacağım, zamansız ve konforlu parçalar… Bu parçaları seçerken en çok dikkat ettiğim detaylar ise kumaş ve kalıp diyebilirim.

2021 plaj modasının öne çıkan trendlerinden bahsedebilir misiniz?

Uzun bir evlere kapanma döneminden sonra insanların artık motivasyon ve enerjiye ihtiyacı vardı. Bundan dolayı bu sezon plaj modası benim gözümde oldukça renkli ve canlı! Özellikle gündüzden geceye kadar devam edebilen parçalar çok fazla var. Mayo ve bikinileri şık ve fonksiyonel parçalarla birleştirerek plajdan akşam yemeğine kadar giyebilmek benim gözümde harika bir trend. Biz de Muse olarak plaj için rahat ve doğal kumaşlardan şık parçalar yaptık. Bunları hem günlük hayata hem de plaja adapte ettik.

Editör: MURAT ÖZER