Son dönemlerde yeni girişimcilerin ortaya çıkması moda sektöründe umutları daha da artırıyor. Cemiyet hayatının sevilen isimlerinden başarılı iş insanları Rabia Kurşun ve İpek Köse bu girişimciler arasında dikkat çekiyor.

BOĞAZ'DA ALIŞVERİŞ KEYFİ YAŞANDI 

Kadın girişimciler Rabia Kurşun ve İpek Köse'nin düzenlediği ' Fashion On The Fest' isimli alıveriş festivali, boğaz kenarında 51 kadın girişimcinin katılımıyla gerçekleşti. Kurumsal olmayan kadın girişimciler festivalde açtıkları stantlarda ürünlerini sergilediler. Kurşun ve Köse'nin ilk festivali olmasına rağmen katılımcı ve ziyaretçilerden çok talep gördü. Yeme-içme, dekorasyon, takı, çocuk ve yetişkin modası, bahçe mobilyası gibi ürünler festivalde satışa sunuldu. Festivalde 2 tane standın geliri Erken Doğan Bebekleri Yaşatma Derneği (ERDODER) bağışlandı.
 
"BİZİM İÇİN KÜÇÜK BÜTÇE İLE KURULMUŞ KADIN GİRİŞİMCİLER ÇOK DEĞERLİ"

Festival hakkında bilgi veren girişimci İpek Köse, '51 tane kadın girişimci; kurumsal olmayan fakat hepsinin web sitesi ya da sosyal medya üzerinden satışı olan firmalar için birbirine katkı sağlamak amacıyla, ortağım Rabia Kurşun ile beraber bir bahar festivali düşünüyorduk. Uzun zamandır planlıyorduk, bugün hayata geçirmemiz nasip oldu. 51 tane birbirinden değerli firmamız var. Yeme-içme, dekorasyon, takı, çocuk, bahçe mobilyası gibi A'dan Z'ye ziyaretçilerin her şeyi bulabilecekleri ve bahar havasında boğaz kenarında vakit geçirebilecekleri bir etkinlik düzenledik. Bu ilk festivalimiz, budan sonra başka planlarımız da var. Önümüzdeki projelerde 2-3-5 günlük uzun festivaller düzenlemeye devam edeceğiz. 1 tane standımızı ERDODER' e verdik. Elde edilen gelir, bu derneğe bağışlanacak. Bizim için küçük bütçe ile kurulmuş kadın girişimciler çok değerli. Onlar için sonuna kadar her türlü etkinliği yapmaya devam edeceğiz' dedi.

KADIN GİRİŞİMCİLER DESTEKLEMEK İÇİN DÜZENLENDİ

Girişimci Rabia Kurşun, ise şu şekilde konuştu: 'Artık insanlar, baharın gelmesiyle birlikte içeriye ya da kapalı alana girmek istemiyorlar. Biz de baharın gelişini İstanbul'un en güzel yerinde, kadınların hem keyifli vakit geçirebileceği hem de alışveriş yapabileceği, yaz gardıroplarını hazırlayabileceği bir etkinlik düzenledik. Katılan firmalarımızın tamamına yakını kadın girişimci, onları desteklemek amacıyla etkinliği düzenledik. Devamı gelecek, diğer kadın girişimcilere destek olmak için bu tarz etkinlikler yapacağız. Bu etkinliği ilk defa düzenliyoruz,uzun zamandır planladığımız bir etkinlikti. Bahar ile birlikte güzel havaları fırsat bilip boğaza karşı güzel bir etkinlik düzenledik. Katılımdan çok memnunuz. Kadın girişimcilere destek olmaya devam edeceğiz. Hazır giyimin ülke ekonomisine katkısı çok büyük. Bizde kadın girişimciler olarak elimizden geleni bu tarz organizasyonlarda yapmaya devam edeceğiz'.

KADIN GİRİŞİMCİLER BOĞAZDA ALIŞVERİŞ KEYFİ YAŞATTI 

Son dönemde yeni girişimcilerin ortaya çıkması moda sektöründe umutları daha da artırıyor. Cemiyet hayatının sevilen isimlerinden başarılı iş insanları Rabia Kurşun ve İpek Köse bu girişimciler arasında dikkat çekiyor.

PR organizasyonunu Arzu Kalaylı' nın yaptığı festivale, Elif İnci Aras, Petek Ertüre,Meltem Demir, Işıl Reçber, Evrim Kırmızıtaş Başaran,Serap Tibuk,Hande Yılmaz, Arzu Niziplioğlu,Dilek Çebi,Yasemin Gazanker, Ergin Yıldırımakın, Serpil Kocabaş, Esen Demir, Aslı Hünel, Zeynep Ateş, Nilgün Dilek,Özge Peker, Eda Süngü, Çiğdem Tavukçuoğlu, Kerem Söyler, İlayda Akdoğan, Serap Sarı,Seda Kaşıbeyaz,Berat Aşıcıoğlu,Berrin Ak,Elif Eren,Dilek Birgen, Doğuş Aydın, Şeyma Özyardımcı, İpek Başyazıcıoğlu, Canan Göztepe, Monik İpekel,Duygu Erol, Nükhet Özavşar, Işıl İpekgil,İpek Özilhan Özkan, Doğa-Metin Tekin gibi birçok ünlü isim akın etti.

Editör: MURAT ÖZER