Türkiye’de Şeyma Subaşı, Hacı Sabancı ve Hakan Sabancı gibi ünlü isimler ile adı duyulan COACHELLA 2019 yine tüm hızıyla başladı. Her yıl 12-14 Nisan ve 19-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen dünyaca ünlü müzik ve sanat festivali ABD’nin Kaliforniya eyaletinin güneydoğusunda bulunan Colorado çölündeki Coachella Vadisinde düzenleniyor.

Coachella çok büyük bir müzik ve sanat festivali olsa da aslında amaçlı olarak tüm markaların ve ünlülerin birbiriyle kıyasıya yarışta olduğu bir organizasyon. Her yıl hazır giyim üreticileri ve dizayn markalar Coachella sayesinde  tüm dünyaya son ürünlerini ve top trendleri burada sergileme fırsatı buluyor. Yaklaşık 250 bin den fazla kişinin katıldığı ve 150 Milyon dolardan fazla para harcanan festival müzik ve moda dünyasında trendsetter olarak kabul ediliyor. Eğer Choachella ve Lolapalooza'yi takip ediyorsanız hergün ayrı bir kıyafet giyerek bakışları üzerinize çekmenin ne kadar önemli olduğunu da biliyorsunuzdur. Festivalin en güzel yanı herkesin kendini sinirsiz bir şekilde özgürce ifade edebildiği bir platform olmasıdır.

Renkli görüntülere sahne olan festivale katılanlar 2 haftasonu boyunca kişisel özgürlük ve müziğin büyüsünde, her an yanında bir ünlüye rastlayacağını bilerek, çılgın partiler ve eğlenceler ile yeni ürünleri ve markaları da tanıma fırsatı buluyorlar.

Bu yıl festivalde dikkat çeken ve konser veren ünlü isimler arasında Ariana Grande, DJ Khalid, Gucci Gang, Jaden Smith ; Latin müziğinin temsilcilerinden Los Tucanes de Tijuana gibi gruplar konser alanlarını doldurdu. Coachella'yi yerinde takip edenler arasında ise Cardi B, Beyonce, Justin Beiber, Hailey Beiber, Travis Scott ve Kyle Jenner, Kayne West ve Kim Kardashian, Paris Hilton, Katy Perry, Selena Gomez, Gigi Hadid, Taylor Swift ve Calvin Harris gibi pek çok ünlü vardı. Bütün dikkatleri üzerlerine çeken ünlü çifteler arasında da adeta gösteri yarışları yaşandı. Fotografçıların bu yıl işi her zamankinden daha zordu. Her gün yeni kıyafetler ve stillerle görünen ünlüleri takip etmekte zorlandılar.  

Dünya müzik listelerinde yeni cikis yapan Bad Bunny, Christine & the Queens, Billie Eilish, Bob Moses, Janelle Monae gibi isimler de Coachella'da değişik showları ile sahne aldılar.  Milyonlarca takipçileri olan youtuberlar da bu yıl festivali kaçırmadı ve Emma Chamberlain , James Charles gibi youtube fenomenleri bu etkinliğin de avantajlarını kullanarak kanallarından takipçilerine canlı yayın yaptılar ve festival heyecanını sevenleri ile paylaştılar.

2018 Coachella Konseri ile hayranlarını coşturan Beyonce bu yıl sadece festivali izledi.

24 Mart 2019 tarihli Instagram paylaşımında "Should I stay or Should I Go?" / Kalmalı mıyım yoksa gitmeli mi? Bu sene Coachella? paylaşımı ile takipçilerini merak içinde bırakan Şeyma Subaşı'nın bu yıl Coachella'ya katılıp katılmadığını henüz bilmiyoruz ancak aynı tarihlerde New York'a uçması Miami'den paylaşım yapması arada canlı yayın yapmaması takipçilerine Coachella'da olabileceğini düşündürmektedir.

COACHELLA'DA SANAT AŞKI...  

Bu yılki festivalde konser ve kamp alanlarını dizayn eden büyük ölçekli orijinal sanat eserlerinin sahipleri Los Angles merkezli Dedo Vabo (Derek Doublin ve Vanessa Bonet), Francis Kere, New Substance, Office Kovacs, Poetic Knetics, Coachella Vadisi yerlilerinden sanatçı Sofia Enriquez , alanları isiklari ile renklendiren Baloon Chain, konser alanlarını bilimsel deneyimlerle interaktif görsel bir şölene çeviren Do Lab , Raices Cultura, Ram ve Peggy Noland oldu.

COACHELLA 2019 TOP TRENDS

Her yıl Coachella düzenlendiğinde, tüm müzik ve sanat meraklıları yeni fotoğrafları ile son trendler, tasarım ve moda ürünleri için hazır bekliyor.
Evet aslına bakarsanız festival sezonunda gördüklerimizin çoğu dramatik ve gerçek hayatımızda giyeceğimiz şeyler değil. Ancak tüm dünya bu büyük festivali dört gözle bekliyor. Bütün büyük markaları ürünlerini temsil edecek sanatçılar için aylar öncesinden hazırlık yapmaya başlıyorlar. Bu festivale aslında müzik ve sanatın Oscar töreni diyebiliriz. Ancak sadece kazanan ve ödül yok.

Çok renkli görüntülere, değişik kıyafetlere ev sahipliği yapan festival herkesin model olduğu iki haftalık canlı bir moda şovu olarak gecti.

Örneğin, bu yıl beklenmedik bir şekilde tie-die ürünler özellikle kravat gördük. Şu anda piyasada çok fazla tie-die trendi var mı? Hayır. Ama haftasonu boyunca Coachella’da tüm ünlülerin üzerinde 70'lerden ilham alan bir t-shirt yada maksi bir elbise;  beyaz kovboy çizmeleri yada  püsküller, neonlar, transparanlar, asker botları, şapkalar gibi tüm bu moda trendlerini ünlülerin üzerinde gördükten sonra dikkatimizi çekmeye başladı.

İşte Coachella aslında moda ve sanat Trendlerini belirleyen en büyük festival olarak ünlülerin sunumu ile dünyaya servis ediliyor.

Amerikalı ünlü aktris ve şarkici Vanessa Hudgens üzerinde gördüğümüzde kesinlikle kovboy botları giymek istiyoruz

IN-TENT-CITY : KAMP KURMAK BİR COACHELLA GELENEĞİ 

Coachella’ya katılanların çoğunluğu Eldorado gölü kıyısındaki festival alanında kamp kurdu ve bir hafta boyunca buradaki çadırlarında konakladılar. Kamp kurmak deyince ucuz konaklama aklınıza gelmesin! Coachella’da 6 gün boyunca 2 kişilik çadır kiralamak 7000 USD dan başlıyor. Ancak bu fiyatlar da gözünüzü korkutmasın, bu konaklama paketleri içinde, klima, mini buzdolabı ve kraliçe yatak, Shikar tarzı çadır, festivale üç günlük VIP konuk geçişi, tüm festival için 24 saat golf arabası, şoför hizmeti, catering kahvaltı ve gece yarısı yemekleri, yoga, masaj ve daha fazlası dahil olabiliyor.

WEBCAST: Son birkaç yıldır ise müzik ve sanat tutkunları web kanallarındaki live streamler (canlı yayınlar) sayesinde Coachella’yı, seyahat, bilet ve konaklama için yüzlerce dolar ödemeden, o çöl güneşi altındaki uzun kuyruklarda beklemeden evlerinin koltuğunda ve rahatlığında oldukları yerden izleyebilmektedirler. Festivali takip etmek isteyenler için https://live.coachella.com sitesinde tüm youtube konser videolarına erişilebilir. Ayraca festival fotoğrafları için de instagramda #coachella2019 yazmak yeterli.

Gülden Seçilmiş - Haber Channel Miami

Editör: MURAT ÖZER