ÇEV Sanat’ın Genç Yetenekleri Arya Su Gülenç ve Tarık Kaan uluslararası yarışmalardan Türkiye’ye iki birincilik ödülü kazandırdı. Crescendo Uluslarası Müzik Yarışması’nı kazanan 9 yaşındaki Arya Su yarın, Golden Classical Music Awards’ı kazanan Tarık Alkan ise 6 Mart’ta New York’ta Carnegie Hall’de performans sergileyecek.

GENÇ PİYANİSTLER ARYA SU VE TARIK KAAN TÜRKİYE'YE TÜRKİYE'YE İKİ BİRİNCİLİK KAZANDIRDI 

ÇEV Sanat’ın QNB Finansbank ana sponsorluğunda sürdürdüğü ‘’Genç Yetenekler’’ projesikapsamında eğitimine devam eden sanatçılar dünyada başarı üstüne başarı kazanıyor. Geçtiğimiz günlerde Jan Vychytil Uluslararası Çello Yarışması’nda zirveye çıkan İdil Bursa’dan hemen sonra iki başarı daha peş peşe geldi.

ÇEV SANAT’IN İKİ GENÇ YETENEĞİ NEW YORK CARNEGIE HALL’DE ÖDÜL ALACAK

Cihat Aşkın, Fazıl Say, İbrahim Yazıcı ve Bülent Evcil’in Sanat Kurulu’nu oluşturduğu ÇEV Sanat’ın Genç Yetenekler projesindeki 42 üstün yetenekli sanatçıdan biri olan 9 yaşındaki piyanist Arya Su Gülenç, Crescendo Uluslarası Müzik Yarışmasında jüriden tam puan aldı. Birincilik Ödülü almak için New York’a giden Arya Su, Carnegie Hall’da yarın performans sergileyecek.

İkinci güzel haber Tarık Kaan Alkan’dan geldi. ÇEV Sanat’ın 12 yaşındaki piyanisti Tarık Kaan Alkan ise Golden Classical Music Awards yarışmasında büyük başarı göstererek Türkiye’ye birincilik kazandırdı.Tarık Kaan Alkan 6 Mart’ta ödülünü almak için New York’a gidecek ve Carnegie Hall’de sahne alacak.

ARYA SU GÜLENÇ

2009 yılında doğdu. Eğitimine Osman Gazi Mithat Paşa ilkokulunda devam eden Arya Su müzik eğitimine 2016 yılında Piyano Koçu Elena Çekiç’le başladı. Almanya / Stuttgart’ta 2018 Seventh International Competition “Musıc Fireworks At Baden-Wuerttemberg Yarışması’nda ve İtalya / Roma’da Grand Prize Virtuoso 14 – 20 Aralık 2017 Uluslararası piyano yarışmasında birincilik elde etti. Ayrıca daha birçok uluslararası yarışmada dereceler kazandı. Prof.Boaz Sharon, Prof.Eduards Halim ve Prof.Tamara Poddubnaya ile piyano eğitimine devam ediyor.

TARIK KAAN ALKAN

2006 yılında doğdu. Piyano eğitimine 4 yaşında başladı. 2016 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na başladı. Doç. Burcu AKTAŞ Urgun’un öğrencisi olarak eğitimine devam ediyor. Salzburg Mozarteum Üniversitesi ve Stiftung Mozarteum’da konserler verdi. Parlayan Yıldızlar Resitalinde yer aldı. Milano’daki 6. International Piano Competition “Piano Talents” yarışmasında birincilik ve Hırvatistan’daki” Memorijal Jurica Murai-Murai Grand Prix” piyano yarışmasında birincilik ödülü aldı. 11. Uluslararası Pera Piyano Yarışması 1’incilik ödülü, 2. Uluslararası Genç Yetenekler Piyano Yarışması Grand Prix / Büyük Ödülü ve 2017-2018 “Gelecek Vadeden Genç Sanatçı” Meriç Soylu Ödülü’ne layık görüldü. Belçikalı piyanist Philippe Raskin, İtalyan piyanist Vincenzo Balzani ve Alman piyanist Prof. Markus Becker gibi ünlü sanatçılar ile çalışmalar yaptı.

Editör: MURAT ÖZER