Zorlu PSM, bu hafta PSM Caz Festivali kapsamında birçok performans, atölye, film gösteriminin yanında sıra dışı deneyimlerin yaşanacağı birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

PSM Caz Festivali: Morcheeba presented by %100 Music // 3 Mayıs Cuma // Turkcell Sahnesi – Sahne Üstü Ayakta

Soul, dub, ambient, hip hop ve breakbeat gibi farklı müzikal etkileşimleri kaynaştırarak 1990’lı yıllarda popüler müziğin seyrini değiştiren trip hop kasırgası Morcheeba, “Sahne Üstü Ayakta” konser deneyimiyle Turkcell Sahnesi’nde. Londra’dan çıkış yapmış ve müziğindeki zengin çeşitliliği minimalistik bir yaklaşımla sunarak kendi sesini yakalamış grup, “Blaze Away” isimli albümleriyle geçtiğimiz yaz beklenen görkemli dönüşlerini yaptı. Zorlu PSM’de gerçekleşecek, İstanbul’un özlemle beklediği Morcheeba konseri ise yeni parçaların yanı sıra Big Calm ya da Fragments of Freedom gibi hayranların kalbini çalmış erken dönem albümlerinden şarkılarla adeta bir müzikal şölen yaşatacak.

Kapı Açılış: 21.00

Warm-up: 21.30

Morcheeba: 23.00

Bilet Fiyatları: Erken dönem tam – 125 TL // Öğrenci – 18 Yaş Altı – 95 TL

PSM Caz Festivali: Estas Tonne // 3 Mayıs Cuma – 4 Mayıs Cumartesi // Turkcell Platinum Sahnesi

Dünyaca ünlü gitarist Estas Tonne, tüm duyguları harekete geçiren tınılarıyla Türkiye’deki hayranlarını Turkcell Platinum Sahnesi’nde buluşturuyor. Sanatçı, “gitar yoga” olarak tanımladığı pratiğinde gitarını ustalıkla kullanarak Flamenko, klasik, gypsy, Latin ve hatta yer yer elektronik müzik unsurlarından yararlanıyor. Kendini modern bir halk ozanı olarak tanıtan Estas Tonne’un 3 Mayıs’ta gerçekleşecek performansına Joseph "Pepe" Danza ve Netanel Goldberg eşlik edecek.

Kapı Açılış: 20.30

Estas Tonne: 21.00

Bilet Fiyatları: Tam; 1. Kategori 170 TL / 2. Kategori – 130 TL //Öğrenci; 1. Kategori 127.50 TL / 2. Kategori 97.50 TL

PSM Caz Festivali: Roderic & French 79 presented by %100 Music // 3 Mayıs Cuma // %100 Studio

Küçük yaştan beri piyano ve vurmalı çalgılarla haşır neşir olan Roderic ile Marsilya’nın techno gurusu French 79 dansa doyum yaratacak bir gece için %100 Studio’ya konuk oluyor. Bugüne kadar Acid Pauli, Nicola Cruz ve Moonbootica gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşan Roderic; ismini Fransa’da düzenlenen büyük festivallerden dünyaya taşıyan başarılı prodüktör French 79 ile adımlara yön verecek sıcak melodiler yaratacak.

Kapı Açılış & Warm-up: 22.00

Roderic: 23.00

French 79: 00.30

Bilet Fiyatları: Tam – 65 TL // Öğrenci – 50 TL

PSM Caz Festivali: Terry Riley & Gyan Riley // 3 Mayıs Cuma // touché

20. yüzyılın yaşayan en önemli bestecilerinden biri kabul edilen Terry Riley ile oğlu Gyan Riley, organik bağlarının desteklediği muhteşem uyumla touché’de! Hem minimalist klasik müziğe hem de elektronik müziğe öncülük eden işleriyle tanınan Terry Riley, bugün yarım yüzyılı deviren kariyeriyle kelimenin gerçek anlamıyla bir müzik hazinesi olarak tanımlanıyor.

Kapı Açılış: 18.30

Terry Riley & Gyan Riley: 21.30

Bilet Fiyatları: Tam – 130 TL // Öğrenci – 90 TL

PSM Caz Festivali: Kontra Plak Buluşması: Korhan Futacı & Kerem Akdağ (Live) // 4 Mayıs Cumartesi // Kontra Plak

PSM Caz Festivali, Türkiye’nin önde gelen saksafoncularından Korhan Futacı ve Kerem Akdağ ile ilk kez Zorlu PSM sınırları dışına taşıyor. Müzikseverlerin uğrak noktası Kontra Plak’ta ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinlikte, Korhan Futacı grubuyla birlikte özel bir performansla dinleyicilerin karşısında olacak. Performans öncesi ve sonrasında ise DJ setinin başında Kerem Akdağ yer alacak.

Kerem Akdağ (Live): 15.30

Korhan Futacı: 16.45

*Bu etkinlik ücretsizdir.

PSM Caz Festivali: Çocuk Atölyeleri | Zuhal Müzik – Jazz’ın En Eğlenceli Hali // 4 Mayıs Cumartesi // Galeri Alanı

PSM Caz Festivali, miniklerin sanata dokunmaları için birçok eğlenceli ve eğitici atölyeyi ücretsiz olarak programında barındırıyor. 4 Mayıs Cumartesi günü Galeri Alanı’nda Zuhal Müzik’le birlikte gerçekleşecek atölyede 6-10 yaş grubuna özel bir dille caz müzik ve tarihi tanımlanacak, cazın melodilerini yayan en bilindik enstrümanlar çocuklara tanıtılacak.

Atölye Saati: 17.30

*Bu etkinlik ücretsizdir.

Papagenolar // 5 Mayıs Pazar // Turkcell Platinum Sahnesi

Mozart’ın en sevilen eserlerinden biri olan Sihirli Flüt Operası’ndan ilham alınarak çocuklar için kurgulan Papagenolar, çocuklara ve ebeveynlere operanın en eğlenceli halini sunuyor. Sihirli Orman'da yaşayan tüm canlıların sevgiyle daha da güzelleştiğini, kötü bile olsa her insanın içinde mutlaka bir iyilik kırıntısı olduğunu ve bu iyiliği ortaya çıkarmak için yine sevgi ile yaklaşmak gerektiğini anlatan Papagenolar, 5 Mayıs’ta Zorlu PSM’de!

Kapı açılış: 12.00

Bilet Fiyatı: 45 TL

Suzan’ın Hıdırellez Bahçesi // 5 Mayıs Pazar // Turkcell Sahnesi – Sahne Üstü Ayakta

Suzan Kardeş, her yıl çeşitli ritüellerle kutladığı Hıdırellez Bayramı'nı, bu sene Turkcell Sahnesi’ne taşıyacak. Balkanlar’dan Yeşilçam'a, Türkçe Pop'lardan, Arabesk ve 9/8'liklere kadar uzanan geniş repertuvarını dinleyici ile buluşturacak olan Suzan Kardeş ''Hıdırellez Bayramı''na özel hazırladığı sembollerle katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatacak.

Kapı Açılış: 20.00

Etkinlik : 21.00

Bilet Fiyatları: Tam – 70 TL // Öğrenci & 18 yaş altı – 50 TL

PSM Caz Festivali Bobby McFerrin & Gimme 5 (cicrlesongs) // 6 Mayıs Pazartesi // Turkcell Sahnesi

Dünyaca ünlü ve gelmiş geçmiş en özgün vokal virtüözlerinden biri olan Bobby McFerrin, Zorlu PSM’de! Bir caz vokalistinin baştan sona tek başına kaydettiği ve büyük bir plak şirketi tarafından yayınlanan ilk albüm olarak caz tarihinde bir kilometre taşı olan The Voice; Billboard listelerinde bir numaraya yerleşen ilk çalgısız parça olma özelliği taşıyan mega-hit “Don’t Worry Be Happy” gibi ilklerle özgün müzik kariyeriyle 10 kez Grammy ödülüne kavuşan sanatçı, dünyanın tüm müzik türlerine dokunan performanslar sergiliyor. McFerrin, eski vokal orkestrası Voicestra üyelerinden bir araya gelen yeni grubu Gimme5 ile izleyiciye alabildiğine coşkulu ve özgürleştirici bir deneyim vadeden benzersiz şovu Circlesongs’u Turkcell Sahnesi’ne getiriyor.

Kapı Açılış: 20.30

Bobby McFerrin & Gimme5: 21.00

Bilet Fiyatları: Tam; VIP - 250 TL / 1. Kategori -210 TL / 2. Kategori – 150 TL / 3. Kategori - 120 TL / 4. Kategori - 100 TL / 5. Kategori – 80 TL

Öğrenci; VIP – 187.5 TL / 1. Kategori – 157.5 TL / 2. Kategori – 112.5 TL / 3. Kategori – 90 TL / 4. Kategori – 75 TL / 5. Kategori – 60 TL

PSM Caz Festivali: Mark Guiliana BEAT MUSIC // 7 Mayıs Salı // %100 Studio

Rock, elektronik, caz gibi farklı türlerin ritimlerine olan teknik hakimiyetiyle dünyanın en çok aranan davulcularından biri haline gelen Mark Guiliana; Modern Drummer, JazzTimes ve DownBeat gibi pek çok önemli mecra tarafından kendi neslinin en iyisi olarak tanımlanıyor. Müziği, 2016’da kaybettiğimiz müzik efsanesi David Bowie’nin ölümünden kısa süre önce yayınlanan ve 24 ülkede bir numaraya oturan son albümü Blackstar’daki performansı sonrası global ölçekte kitlelere ulaşan sanatçı, %100 Studio’da müzik türlerinin sınırlarını zorlayacak.

Kapı Açılış: 20.30

Mark Guiliana: 21.30

Bilet Fiyatları: Tam – 75 TL // Öğrenci – 60 TL

Vestel Gururla Yerli Konserleri: Pinhani // 7 Mayıs Salı // Turkcell Platinum Sahnesi

Zorlu PSM Atlantis Yapım iş birliğiyle gerçekleştirilen Vestel Gururla Yerli Konserleri yerli sahnenin en sevilen gruplarından Pinhani’yi ağırlıyor. Konserlerinde kendi şarkılarının yanı sıra geleneksel türkülere de yer veren grup, keyifli performanslarıyla 7 Mayıs’ta Turkcell Platinum Sahnesi’nde dinleyicilerle buluşacak.

Kapı Açılış: 20.30

Pinhani: 21.00

Bilet Fiyatları: Tam – 90 TL // Öğrenci – 60 TL

PSM Caz Festivali Film Gösterimleri: Get On Up // 7 Mayıs Salı // Amfi

PSM Caz Festivali kapsamında Amfi’de olacak film gösterimlerinde 7 Mayıs Salı akşamı Get On Up filmi ekranda! Aşırı yoksulluktan 20. yüzyılın en önemli isimleri arasına yükselen soul müzisyeni James Brown'ın hayat hikayesini beyazperdeye aktaran filmin gösterimi ücretsiz gerçekleşecek.

Gösterim saati: 20.00

*Bu etkinlik ücretsizdir.

PSM Caz Festivali: Lars Danielsson Group // 8 Mayıs Çarşamba // Turkcell Platinum Sahnesi

Uluslararası caz sahnesinin en ünlü ve aranan basçılarından Lars Danielsson, her biri enstrümanına bambaşka bir potansiyel kazandıran grubuyla Turkcell Platinum Sahnesi’nin en heyecanla beklenen gecelerinden birini yaşatacak. Sanatçı; piyano, gitar ve çello gibi farklı enstrümanlara hakim olsa da aradığı müzikal dili bas ve kontrbasta bulan, caz dünyasının hayranlığını kazanmış özel isimlerden biri olarak tanımlanıyor. Lars Danielsson Group’un üstün iletişime dayalı emprovizasyon sürprizleriyle dolu performansıyla PSM Caz Festivali’nin konuğu oluyor.

Kapı Açılış: 20.30

Lars Danielsson Group: 21.00

Bilet Fiyatları: Tam; 1. Kategori - 90 TL / 2. Kategori – 70 TL

Öğrenci; 1. Kategori - 67.5 TL / 2. Kategori – 52.50 TL

PSM Caz Festivali: İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions // 8 Mayıs Çarşamba // %100 Studio

Tüm dünyada büyük beğeni toplayan İlhan Erşahin’s Istanbul Sessions projesi, jazz’dan rock’a, disco’dan dub’a pek çok müzikal tınıyı içinde barındıran melodik hikayelerini %100 Studio’da İstanbullu müzikseverlere sunuyor. İlhan Erşahin’in free-from caz rif’lerini, Türkiye’nin en yetenekli basçılarından Alp Ersönmez’in groovy sound’u, Turgut Alp Bekoğlu’nun güçlü davulları ve Izzet Kızıl’in kıvrak perküsyonları tamamlıyor.

Kapı Açılış: 20.30

İlhan Erşahin's Istanbul Sessions: 22.00

Bilet Fiyatları: Tam – 90 TL // Öğrenci – 70 TL

PSM Caz Festivali: Önder Focan Trio feat. Şenova Ülker // 8 Mayıs Çarşamba // touché

Türkiye'de caz müziğin öncü isimlerinden olan gitarist Önder Focan, touché’de son dönemlerde birlikte çaldığı yeni neslin en beğenilen ve talep gören caz müzisyenlerinden bascı Enver Muhamedi ve davulcu Burak Cihangirli ile bir araya geliyor. Yurt içi ve yurt dışında birçok konserde sahne alan grup, en son Kasım 2018'de Buenos Aires Caz Festivalinde çok beğenilen bir konsere imza atmıştı. Bu dinamik trio, PSM Caz Festivali’nde Önder Focan'ın yıllardır birçok projede birlikte çalıştığı Türkiye'nin önde gelen trompetçilerinden Şenova Ülker'in de katılımıyla çok daha zengin ve renkli bir forma kavuşuyor.

Kapı Açılış: 18.30

Önder Focan Trio ft. Şenova Ülker: 21.00

Bilet Fiyatları: Tam – 100 TL // Öğrenci – 75 TL

PSM Caz Festivali: Karsu // 9 Mayıs Perşembe // Turkcell Sahnesi

Müziğiyle tüm dünyayı tesiri altına almış, caz kategorisinde dünyanın en eski müzik ödülünü kucaklamış genç yetenek Karsu; PSM Caz Festivali kapsamındaki konseriyle Turkcell Sahnesi’nde! Sanatçının cazı blues, soul, funk ve özellikle Türkiye kökeninden getirdiği etkileşimlerle şekillendirdiği müzikal tavrı büyülü yorumuyla sahneye taşıyacak.

Kapı Açılış: 20.30

Karsu: 21.00

Bilet Fiyatları: Tam; 1. Kategori - 230 TL / 2. Kategori – 190 TL / 3. Kategori - 130 TL / 4. Kategori – 90 TL

Öğrenci; 1. Kategori – 172.50 TL / 2. Kategori – 142.50 TL / 3. Kategori – 97.50 TL / 4. Kategori – 67.50 TL

PSM Caz Festivali: Portico Quartet // 9 Mayıs Perşembe // %100 Studio

Electronica, ambient, klasik müzik ve dans müziğinin farklı renklerine “modern caz” tanımı içinde dokunan Portico Quartet, %100 Studio’da dinleyicilere füzyon bir şölen yaratacak. İlk albümüyle prestijli Mercury ödülüne aday gösterilen Londralı ekip, geleceğin cazını sahneye taşıyacak.

Kapı Açılış: 20.30

Portico Quartet: 22.00

Bilet Fiyatları: Tam – 95 TL // Öğrenci – 75 TL

PSM Caz Festivali: İlhan Erşahin Electric Quartet // 9 Mayıs Perşembe // touché

Saksafon virtüözü, besteci, müzik yapımcısı, caz kulübü yöneticisi, caz festivali küratörü ve plak şirketi sahibi İlhan Erşahin, Alp Ersönmez, Çağrı Sertel ve Volkan Öktem’in ona eşlik ettiği İlhan Erşahin Electric Quartet ile touché’de!

Kapı Açılış: 18.30

İlhan Erşahin Electric Quartet: 21.00

Bilet Fiyatları: Tam – 120 TL // Öğrenci – 90 TL

Myrkur: Folkesange // 9 Mayıs Perşembe // Turkcell Platinum Sahnesi

Danimarkalı müzisyen ve oyuncu Amelie Brunn, 2014 yılında hayata geçirdiği black metal projesi Myrkur’un kendi şarkılarının yanında geleneksel şarkıları alışılmadık bir sunum getirdikleri projeleri Mykur: Folkesange, Turkcell Platinum Sahnesi’nde! Bu projede gruba dahil olan kadın koro vokaller, piyano ve diğer eşsiz canlı enstrümanlar; Myrkur’un İskandinav halk müziğine yönelik ileri görüşlü yaklaşımını temel alan karanlık ve büyüleyici bir performans yaratıyor.

Kapı Açılış 20:30

Etkinlik Başlangıç 21:00

Bilet Fiyatları: Tam; 1. Kategori - 100 TL / 2. Kategori – 80 TL

Öğrenci; 1. Kategori – 80 TL / 2. Kategori – 64 TL

Editör: MURAT ÖZER