Türk Telekom, Türkiye’nin yeni nesil dijital TV platformu Tivibu, Türkiye’nin ilk yerli ve milli dijital klavyesi Tambu ve Türkiye’nin en sevilen dijital müzik platformu Muud’da 2018’in en çok beğenilen ve tercih edilen içeriklerini açıkladı.

Muud’da 2018’de en çok Aleyna Tilki’nin ‘Yalnız Çiçek’ şarkısı dinlenirken Tivibu’da en çok ‘Bizim Köyün Şarkısı’ izlendi. Tambu’da ise kullanıcılar en çok ‘Ay-Yıldız’ temasını tercih ederken en çok paylaşılan içerik ‘Türk Bayrağı’ oldu.

TÜRK TELEKOM'DA YILIN 'EN'LERİ BELLİ OLDU

Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom’un yeni nesil dijital eğlence platformlarında yılın en’leri belli oldu. Kullanıcılar, Türk Telekom’un dijital müzik platformu Muud’da 2018 yılında en çok Aleyna Tilki’nin ‘Yalnız Çiçek’ şarkısını dinledi. Tivibu’da yıl boyu en çok izlenen film, yerli ve komedi kategorisindeki ‘Bizim Köyün Şarkısı’ olurken Türkiye’nin dijital klavyesi Tambu’da milli duyguların paylaşımı ön plandaydı. Tambu kullanıcıları en çok ‘Ay-Yıldız’ temasını tercih ederken en çok paylaşılan içerik ise ‘Türk Bayrağı’ oldu.

MUUD'DA 2018 YILININ EN ÇOK DİNLENENLERİ BELLİ OLDU

Türk Telekom’un dijital müzik platformu Muud’da 2018 yılının en çok dinlenen şarkısı Aleyna Tilki’nin Emrah Karaduman ile düet yaptığı ‘Yalnız Çiçek’ şarkısı olurken onu Mabel Matiz’in ‘Öyle Kolaysa’ ve Merve Özbey’in ‘Vuracak’ şarkıları takip etti. Yıl boyunca en uzun zaman ‘zirvede kalan’ listesinin birincisi ‘Beni Vur’ ile Deniz Tekin, ikincisi ‘Sen Olsan Bari’ ile Aleyna Tilki, üçüncüsü ‘Gömün Beri Çukura’ ile Eypio oldu.

EN ÇOK DİNLENEN ERKEK SANATÇI EDİS, KADIN SANATÇI SİMGE 

2018 yılının en çok dinlenen erkek sanatçısı Edis; en çok dinlenen kadın sanatçısı Simge oldu. Albümlerde ise çeşitli sanatçılar tarafından seslendirilen ‘Yıldız Tilbe'nin Yıldızlı Şarkıları, Vol. 1’ zirveye çıkarken Edis’in ‘An’ albümü ile Mabel Matiz’in ‘Maya’ albümü ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. Yılın en çok indirilen şarkısı Mabel Matiz’in ‘Öyle Kolaysa’ şarkısı olurken, müzikseverler 2018‘de en çok ‘Yerli Yeni’ listesini dinlemeyi tercih etti.

Editör: MURAT ÖZER