Otomobil üreticisi Hyundai, üç yıldır üzerinde çalıştığı yürüyen otomobili Elevate‘yi sonunda resmi olarak tanıttı.

İşte karşınızda, yürüyen otomobil Hyundai Elevate


Eşi benzeri bulunmayan Hyundai Elevate ile ilgili bir takım açıklamalarda bulunan yetkililer, söz konusu yürüyen otomobilin her türlü engebeli arazide rahatlıkla yol alabileceğini de özellikle belirttiler.
İnşaat sektöründen kurtarma görevlerine kadar birçok alan hizmet vermesi için geliştirilen yürüyen otomobil hayatı kolaylaştırağı görülüyor. Elevate‘nin Sundberg-Ferar ile Hyundai’nin ortaklaşa olarak geliştirmiş olduğu söz konusu bu konsept otomobil, her türlü engebeli arazide hiç bir zorluk yaşamadan ilerleyebiliyor.
Örneğin bir deprem sonrası bölgeye kurtarma ekipleri gitmesi gerekiyor. Ancak binaların oluşturduğu yığınlardan dolayı hiç bir itfaiye veya ambulans ne yazık ki çoğu yere ulaşamıyor.Yaşanılacak olan doğal felaketler sonrasında da insanların yardımına yetişmesi amacıyla da geliştirilen yürüyen otomobil Hyundai Elevate, gerektiği yerde zıplayabiliyor hatta gerektiği yerde ise ayaklar yardımıyla gidilmesi gereken bölgeye tırmanabiliyor.
Ayrıca yetkililer tarafınca belirtilen bilgilere göre, söz konusu yürüyen aracın tekerleklerinin 360 derece de dönebildiği de özellikle belirtildi. Bu durum ise, söz konusu aracın her türlü arazide rahatlıkla hiç bir engele takılmadan ilerlemesine yardımcı oluyor.Oldukça fütüristik bir otomobil olan  yürüyen otomobil Hyundai Elevate‘nin şimdilik ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.
 

Editör: MURAT ÖZER