08 May 2019 · Türkiye Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Derneği ve Türkiye Romatoloji Derneği tarafından Novartis iş birliği ile, 4 Mayıs Dünya Ankilozan Spondilit Günü vesilesiyle Ankilozan Spondilit (AS) hastalığına dikkat çekmek ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için bir basın toplantısı düzenlendi.

ÜNLÜ SUNUCU ECE VAHAPOĞLU'NDAN AS FARKINDALIK KAMPAYASINA DESTEK 

Sağlıklı yaşam alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Ece Vahapoğlu’nun moderatörlüğünde düzenlenen etkinlikte ünlü sunucu şu açıklamayı yaptı: “Aslında biz Ankilozan Spondilit hastalığını Suna Pekuysal ve Ahmet Mete Işıkara’nın hastalığı olarak biliyoruz. Hastalarda ve toplumda bilinirliği artırmak hastalık ile mücadelede önemli bir basamak. Çünkü hastalığın sinsi başlaması nedeniyle hastaların doktora başvurması veya tanı alması 5-8 yıl gecikebiliyor. AS hastalarının uygun tedavi ile birlikte mutlaka fizik tedavi ve rehabilitasyona başlaması ve fizik tedavi uzmanlarının gözetiminde sporu bir yaşam tarzı haline getirmeleri gerekiyor.”

Yakın zamanda yeni kitabını piyasaya çıkaran Ece Vahapoğlu, Ankilozan Spondilit’le ilgili halk arasında farkındalığın artmasının önemine dikkat çekti. Konuyla ilgili hekimlerin biraraya geldiği etkinlikte, ünlü yönetmen Vedat Atasoy’un İZ TV için hazırladığı AS hastalarını konu alan “Ankilozan Spondilit Hikayeleri” belgeselinin kısa gösterimi yapıldı.

Editör: MURAT ÖZER