İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Küba’nın kanser araştırmaları ile ilgili Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Kübalı doktorlar İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde göreve başlıyor. İkinci adım Küba Onkoloji Enstitüsü’nün İstanbul Merkezi’nin İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde açılması.

Kübalı onkologların ülkelerinde geliştirdikleri kanser tedavileri, kanser aşıları bir süredir kanser hastalarının ilgi alanına girmiş durumda. Bu aşılar ve tedaviler için Küba'nın yolunu tutan isimler her geçen gün artıyor. Bundan böyle Küba’ya gitmeyi düşünen Türk ve yabancı hastalar için İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi merkez haline gelecek. Kansere karşı araştırmalarıyla özellikle son yıllarda öne çıkan Küba Onkoloji Enstitüsü ile yapılan işbirliği kapsamında, İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Kübalı medikal onkologlar görev alacak. Kübalı onkologlar, her türlü kanser hastasının değerlendirildiği hastane onkoloji konseyinde değerlendirme sürecinde yer alacaklar. 

KANSERLE TEDAVİDE KÜBA YÖNTEMİ

İşbirliği sadece onkologların Türkiye gelmesinden ibaret değil. Bir sonraki adım İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Küba Onkoloji Enstitüsü Merkezi’nin kurulması olacak. Merkezin kurulmasıyla birlikte, Türk hekimlerimiz de Küba’daki kanser araştırmalarına katılacak. İstanbul Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi hekimleri Küba’daki kanser araştırmalarını bizzat yerinde görebilecek. Ayrıca Kübalı hekimler ve tıp öğrencileri de İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nin kanser çalışmalarını Türkiye’de gözlemleyebilecek.  2020 yılında Küba’da düzenlenecek olan Dünya Kanser Kongresi’ne İstanbul Okan Üniversitesi ve Küba Onkoloji Enstitüsü ortak bir bilimsel çalışma ile katılmayı hedefliyor.

"KÜBA'DA BELLİ BİR YERE GELMİŞ OLAN KANSER BİRİKİMİ İLE TÜRKİYE'DEKİ BİRİKİMİ BİRLEŞTİRMEK"

Okan Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Alper Demirarslan, “Kübalı onkologlar immünolojik destek konusunda ileriler. İlaçla kanseri durdurmak yerine, vücudun kendini bağışıklık sisteminin ayağa kaldırarak kanserle savaşmasını sağlıyorlar. Amacımız Küba’da belli bir yere gelmiş olan kanser birikimi ile Türkiye’deki birikimi birleştirmek, yakın coğrafyadaki kanser hastalarının hastanemiz merkezinde değerlendirilmesini sağlamak. Gerekli görülen hastaların Küba’ya gitmesi, gerekmeyenlerin de önerilen tedavilerle hastanemizde yapılması sağlanacak” şeklinde konuştu.

İstanbul Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Merkezin önemini “Kanser hastalarının son çare olarak gittiği Küba’nın sağlık hizmetini İstanbul’a, hastanemize taşıyoruz. Bu yaptığımız anlaşmada Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun ve Havana Büyükelçimiz Berris Ekinci’nin katkıları büyüktür. Kendilerine teşekkür ediyorum” cümleleriyle belirtiyor.
Tuzla’da yer alan İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde kurulacak Merkez’in sağlık turizmine katkısı da büyük olacak. Sabiha Gökçen Havaalanı’na yakın konumu nedeniyle Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve Ortadoğu’daki kanser hastalarına da hizmet verecek. 

Editör: MURAT ÖZER