Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okulların 6 Eylül'de açılacağını belirterek henüz ilk doz Covid-19 aşısını yaptırmayan anne ve babalara seslendi.



Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda aşı çağrısında bulundu. Bakan Koca, 'Annelere 6 Eylül mesajı' ve 'Babalara 6 Eylül mesajı' başlığı ile yaptığı paylaşımda, "15.5 milyon kişi ilk doz Covid-19 aşısını henüz yaptırmadı. Karar verseler, 10 günde ilk dozların hepsi tamamlanır. Aşının önemini çevrenize anlatarak bize yardımcı olun. Okullar 6 Eylül’de açılıyor. Hastalığa yakalananlar çocuklarını üzer" ifadesine yer verdi.

'90 MİLYON DOZU GEÇTİK'

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, aşılarını olanlara, aşıları yapanlara teşekkür etti. Koca, "Toplam 90 milyon dozu geçtik. Erteleyenler de karar verdiğinde, sonuç sayılarla ifade edilemez" dedi.

'HER 4 KİŞİDEN 3'Ü EN AZ 1 DOZ AŞISINI YAPTIRDI'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "18 yaş ve üstü her 4 kişiden 3'ü en az 1 doz aşısını yaptırdı. Yüzde 75’imizin, ilk dozu erteleyenlerden isteği belli: 'Ertelemeyin. Hepimiz nasıl bir bütünsek, aşıda da aynı beraberliği sağlamalıyız. Karşımızda salgın var" dedi.

Editör: MURAT ÖZER