Dünden Yarına sergisindeki eserlerini “Sanat bir zaman makinesi gibidir, sanatçı ise zamanı sonsuzluğa sabitleyen mucittir.” mottosuyla çalışan Çetin Pireci, 14 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında Artgalerim’in Karaköy’deki yeni mekanında.

ÖZLEM ALICI, DENİZ-ÇETİN PİRECİ, GAZİ ŞANSOY

Sergi; geçmişin gizemli kapılarını aralayıp, bugüne kadar gelen ve tarihe mal olmuş eserlerin gelecekte farklı mecralarda oluşabilecek versiyonlarını merak edip, olası senaryolar üzerinden yeni yapıtlarla buluşmamızı sağlıyor.

ASLI TACİR

Bilinç akışı ile oluşan her bir yapıt, tarihi simgeleri yeni bir bakış açısıyla ele alıp kendine yabancılaştırmadan; geçmişe bir saygı duruşu ile yüzünü geleceğe dönüyor. Her biri hafızamıza kazınmış tuvallerdeki imgeler, dijital görüntü ile doğal olan arasında bir gerilim yaratıyor ve yarını kucaklıyor.

ALİ KABAŞ - LEVENT TEKTUNALI - MEHMET MÜDERRİSOĞLU - OZAN EKŞİ

Yoğun düşünsel altyapı sonrasında oluşan, emeğin kutsandığı, tuval üzerine uzun ve güçlü bir süreçle bütünleşen seri; Çetin Pireci’nin son üç yıllık çalışmalarını içeriyor.

BATUR ÖZYAR-AYÇA SOYLU

Sanatçının kişisel bakış açısı ile sanat tarihinden belli kilit taşlarına atıfta bulunan ve bize bir zaman makinesinde yolculuk vaat eden “Dünden Yarına” sergisi ile; hayal gücünüzün ve algılarınızın sınırlarını zorlayıp farklı bir deneyim yaşamaya davetlisiniz.

REZZAN DEMİR

ÇETİN PİRECİ

Çetin Pireci Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Ana Sanat Dalı’ndan mezun olmuştur. 1987 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Entitüsü Seramik-Cam Ana Sanat Dalı’nda Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Çetin Pireci, 5’i kişisel olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında 80’den fazla sergiye ve bienale katılmıştır ve halen çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.

SİBEL İLKİZ

SEÇME SERGİ, ÖDÜL VE BİENALLER:

2017 Kişisel Sergi, “Kristalize”, Galeri Ark, İstanbul, TR

2015 Kişisel Sergi, “Yekvücut”, D’Art Gallery, İstanbul, TR

2013 Kişisel Sergi, “Göçebeyiz Hepimiz”, Galeri Bu, İstanbul, TR

2012 5. Pekin Uluslararası Sanat Bienali, Çin Ulusal Sanat Müzesi, Pekin, Çin

SİBEL TAN - TUBA SAYIL ŞEKERAL

2012 Kişisel Sergi, “Çıplak Göz”, Galeri Espas, İstanbul, TR

2005 Postmodern Seramik Festivali, Varzadin, Hırvatistan

2004 1. Avrupa Seramik Bienali, Marousi, Yunanistan

2004 Kahire Seramik Bienali 7, Mısır

2003 Uluslararası Çağdaş Karo Bienali 1, Arjantin

SERKAN BALİ-EMEL TURHAN-ÖZLEM ALICI-LEVENT TEKTUNALI

1987 Serpocam Yarışmalı Seramik Sergisi, İstanbul, TR

1982 Ege Üniversitesi Göz Boncuğu Fırın Tasarımı Yarışması 2.lik Ödülü, İzmir, TR

Editör: MURAT ÖZER