Touch Sanat Galerisi Hebil''de  İstanbul'dan Bodrum'a Sergisiyle  kapılarını açtı.

ZAFER KOZANOĞLU

Touch Sanat Galerisi  Kurucuları  İnci Aytaç ve Ferda Bakay Saka davete ev sahipliği yaptı.

“Devrim Erbil’in İstanbul’dan Bodrum’a”  başlığı altında topladığı çalışmaları  21 Ağustos 2021-21 Eylül 2021  tarihilerinde  sergileniyor.

DEVRİM ERBİL - GÜLSİN ONAY

Türk Resim Sanatı’nın yaşayan en önemli temsilcisi Devrim Erbil, kendisiyle özdeşleşen çizgilerini, kendi söylemiyle “ öteden beri uygarlık kenti, görsel sanatların tapınağı” Bodrum’da sanatseverlerin seyrine sunuyor.

FERDA BAKAYSAKA-MÜNİRE KALKAVAN

Yağlıboya resimler, ahşap rölyefler, el dokuması kilim ve halıların bulunduğu serginin odak noktasını Bodrum,Haliç, İstanbul Boğazı, Tarihi Yarımada ve Haydarpaşa gibi coğrafi ve tarihi İstanbul simgeleri oluşturuyor.

KENDİ

Devrim Erbil;

Eski adıyla Sanayi-i Nefise Mektebi Ali’sinde, bugünkü adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne 1954’te öğrenci olarak giren Devrim Erbil, bu okuldan 2004’te profesör olarak emekli olmuştur. Eğitimine Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyelerinde devam ederken yaşadığı kenti anlamaya çalışan sanatçı, İstanbul'u bir bütün olarak, içinde barındırdığı tüm özellikleri ile; kentin dokusu, hibrid kültürü, Bizans ve Osmanlı sanatından mimari yapılarla, minyatürler ve yazılarla ele alır.

ASLI CÜREKLİBATIR-EROL EVGİN- EVGEN ESSAULOVA

Sanatçı, Osmanlı Minyatür sanatına atıfta bulunarak eserlerini yorumlamaktadır. Osmanlı Minyatürlerinde gördüğümüz "uzayı genişliği ile kavrama" esasından yola çıkarak eserler veren sanatçı, şiirsel üslubunun bir parçası olarak; izleyici ve eserler, zaman ve zihin arasında mekâna özgü çağrışımlar ağı kurar.

FEVZİ-MİNA KALKAVAN

Kuş bakışı İstanbul resimlerinde, izleyenler eserlerin bir parçası olarak tek başına şehri deneyimler, rüzgarı dinler. Artık ezanlar, kuşların ötüşü, vapur sesleri bu kalabalık şehirde sanki bir kişi için vardır; İstanbul'u dinleyenler ve izleyenler için...

Editör: MURAT ÖZER