Şehirleri sanatçılarla buluşturan Rotahane ekibi, hikayeleri tarih öncesi dönemlere dayanan iki kentin; Konya ve Karaman’ın izini sürdü.

PERVİN ERSOY - ASLAN CAN ERSOY

Neşe dolu seyahat aynı zamanda yılın son seyahati olarak önem taşıdı.

BİLGİ KURU - PERVİN ERSOY - ALİ UMUT TÜRKCAN 

İç turizmi canlandırmak ve kalkındırmak amacıyla Pervin Ersoy’un yürüttüğü Her Şehri Ünlülerle Geziyoruz projesi, yılın son gezisini eski medeniyetlere başkentlik yapmış Mevlâna şehri Konya ve ismini Karamanoğulları beyliğinden alan Karaman’a düzenledi. Projenin iş ortağı Bukla Tur tarafından gerçekleştirilen geziye; Sahrap Soysal, Melek Baykal, Emre Altuğ ve İlker Gümüşoluk katıldı.

ERAY KILIÇ - PERVİN ERSOY - MURAT KOLBAŞI  - ÖZLEM ZULAL - EMRE ALTUĞ - SOSYAL MELEK - MELEK BAYKAL - BİLGE KURU

Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, gezinin ilk lokasyonu oldu. 1600 metrekarelik bir alanda pek çok farklı kelebek ve canlı türünün gözlemlenebileceği Kelebek Vadisi, ziyaretçilerini doğanın renkli dünyası ile buluşturdu.

MELEK BAYKAL - PERVİN ERSOY - SAHRAP SOYSAL - BİLGE KURU

Konya’nın yöresel lezzetlerinin tadılmasının ardından Konya Müzesi, 16 Dilimli Yeşil Kubbe (Kubbe-i Harda), Selimiye Camii, Mevlâna Hazretleri ve babası Sultan-ül Ulema Bahaddin Veledin bulunduğu Mevlâna Türbesi, Mevlevi giysileri, müzik aletleri, sofra düzeni, el yazması eserler gibi bölümler, Şems-i Tebrizi Camii ve türbesi gezildi.

Koleksiyon değeri ve tasavvufi kültür açısından önemli bir yere sahip Şems-i Tebrizi Camii ve türbesi diğer adıyla Karatay Medresesi ziyaretinden sonra İnce Minareli Medresesi ile gezinin ilk gününün sonuna gelindi.

EMRE ALTUĞ - SAHRAP SOYSAL - MELEK BAYKAL - PERVİN ERSOY

Rotahane ekibi, gezinin ikinci gününde arkeolojik geçmişi M.Ö. 7400’lere dayanan önemli kazı alanlarından biri olan Çatalhöyük Ören Yeri’ne yolculuk yaptı. Bölge hakkında hikayeler dinledikten sonra Karaman’a geçen ekip, yöresel lezzetleri deneyimledi.

Daha sonra 1400 yıllık geçmişe sahip Manzara Mağaraları hakkında bilgi edinen ‘Her Şehri Ünlülerle Geziyoruz’ ekibi, Taşkale Köyü’nde bulunan 800 yıllık tahıl ambarları ziyaret edildi.

PERVİN ERSOY - ASLAN CAN ERSOY

Doğal güzellikleri, önemli tarihi noktaları ve yöresel lezzetleri ile Konya ve Karaman’ı keşfeden ünlüler İstanbul’a geri döndü.

PERVİN ERSOY - BİLGE KURU

Editör: MURAT ÖZER