Doğal ve tarihi güzellikleri ile turizmin simgelerinden Alanya, 6-7 Ekim tarihlerinde Pervin Ersoy’un yürüttüğü ‘Her Şehri Ünlülerle Geziyoruz’ projesine ev sahipliği yaptı. Sonbaharın romantizmiyle Alanya’nın doğası ekibi ve ünlüleri büyüledi.

MURAT-YILDIZ YÜCEL, PERVİN ERSOY, MİRAY-FATİH ÜRKMEZER

Türkiye’nin kültürel zenginliklerini tanıtmayı ve turizm konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen Pervin Ersoy, Rotahane ve projenin ortağı Bukla Tur tarafından gerçekleştirilen Her Şehri Ünlülerle Geziyoruz projesi kapsamında Alanya’ya seyahat düzenledi.

Mevsim değişimiyle ekim ayında en güzel haline bürünen Alanya şehri Cenk Eren, Emel Müftüoğlu, Aytaç Doğan, Aşkım Kapışmak ve Adem Axoi tarafından keyifli bir turla keşfedildi. Rotahane ekibini Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ağırladı.

'HER ŞEHRİ ÜNLÜLERLE GEZİYORUZ' TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERLE ÇEVRİLİ ALANYA'DA

Seyahatin ilk günü ismini Mısır’ın son Helenistik kraliçesinden alan Kleopatra Plajı ile başladı. Bölgenin çevresinde yapılan kazılarda çıkarılan Urartu, Frig, Lidya ve Tunç Çağı eserlerinin sergilendiği Alanya Müzesi, binlerce sarkıt ve dikitle süslü yapısıyla koruma altına alınmış Damlataş Mağarası, bir simge haline gelen Alanya Kalesi ve Selimiye Camii’ne yapılan gezilerden sonra Ömürlü Kemal Atlı Kültür Evi’nde ipek kozası workshop’u tüm katılımcılara renkli anlar yaşattı.

PERVİN ERSOY - BİLGE KURU 

Turun devamında Alanya Mutfak Kültürü Evi’nde tadım sofrası ile bölgenin lezzetleri keşfedildi. 13.yüzyıl Selçuklu dönemine ait Tarihi Sarnıç, Sandık Emini Kayhanlar Evi ve Bedesten ziyaretlerinden sonra tasarımıyla dikkatleri üstüne çeken şehrin iki sokağında yürüyüş yapıldı. Farklı engel gruplarına sahip 21 engelli bireyin dahil olduğu çalışma grubunun boydan boya kabaklarla süslediği Kabak Sokağı, yerli esnafın ürünlerini sergilediği stantların yer aldığı Sanat Sokağı ziyaretçilere olağanüstü bir deneyim yaşattı.

PERVİN ERSOY - CENK EREN 

Alanya gezisinin ikinci gününde Park Orman’da yapılan yayla kahvaltısı ile katılımcılar güne canlı bir başlangıç yaptı. Tekne ile açılarak Alanya’nın görkemli mağaraları gezildi, özellikle Türkiye’nin en önemli jeoturizm örneklerinden biri olan Dim Mağarası ilgi çekti.

YILDIZ YÜCEL - MİNE ÖZMEN - ERVİN ERSOY - BİLGE KURU - SEVDA ÇAPA

Dim Çayırı Milli Parkı’nda verilen moladan sonra bu topraklar için nispeten yeni bir meyve olan ancak tarım sektörü büyük bir hızla gelişen avokado ve muz ağaçlarıyla dolu bahçeler ziyaret edildi.

Editör: MURAT ÖZER