Ressam Ali Atmaca, geçtiğimiz günlerde Marina Yacht Club"de bulunan meRQezart sergi salonunda "Beyaz Renkli Resimler" isimli kişisel sergisiyle beğeni topladı.

60 parça eserden oluşan kişisel sergide sanatçı, "Kırmızı yuvarlağı Calder yada Miro'dan aldım. Dikdörtgenleri Rothko'dan, çizgileri, formları Kandinsky'den aldım. Siyah karede Malevic'ten ve üçgen ve Devinim Popova'dan, Picasso'dan hiç bir şey çalmadım. Çünkü daha iyi hırsızlar çaldıklarını çok iyi saklar. Kendilerine mal edip dokunulmaz kılarlar. Çaldıklarımı bir kazana doldurup kendi tuzumu, biberimi, yağımı ekleyerek bir Ali Atmaca çorbası yaptım" dedi.

“BEYAZ RENKLİ RESİMLER”E BÜYÜK İLGİ

Resimleri koleksiyonerler tarafından da büyük ilgi gören sanatçının Türkiye dışında Fransa, İtalya, Japonya, Kanada, ABD başta olmak üzere bir çok ülkede özel koleksiyonda ve Fransa, Nice Modern Sanatlar Müzesi ile Antibes, Picasso Müzesi’nde eserleri bulunuyor.

Hayriye - Şenkar Öztüzün ev sahipliğinde Bodrum Marina Yacht Club MeRQezart sergi davetine katılan isimler arasında Zeynep Beşerler, Ethem Genim, Kerim Deniz, Yasemin Yüksel, Tamer Tuna , Ediz-Berna Tuncay gibi ünlü simalar vardı.

Serginin suprizi genç soprano Anastasia Chernovolos'un muhteşem performansı ise ayakta alkışlandı.

Editör: MURAT ÖZER