Büyük bir hızla yaşanan dijital dönüşüm sürecinde öncü, yarının rekabetçi ekonomisinde bir adım önde olmak isteyen markalara hizmet vermeyi hedefleyen goodspaces, 10 Şubat, Perşembe günü 42 Maslak’ta açıldı. Sanat, teknoloji ve sürdürülebilirliği odağına alan markaların bir araya geldiği bir platform olan goodspaces, her gün büyüyen ve güçlenen bir ekosistem olma özelliği taşıyor. A46 Organizasyon kurucularından Selim Demir ve Effect BCW kurucusu Gonca Karakaş liderliğinde kurulan platform; bu yolda ilerleyen markalara destek olmayı hedefliyor. 

Dünya, itici gücü teknoloji ve inovasyon olan büyük bir dönüşüm yaşıyor. Bu dönüşümün odağında, her geçen gün önemi daha da artan sürdürülebilirlik yer alıyor. Fikir aşamasından itibaren birçok markanın içinde yer almayı ve katkı sağlamayı kabul ettiği platform, her gün büyüyen ve güçlenen bir ekosistem olma özelliği taşıyor. 

goodspaces, ekosisteminin merkezinde bir İyilik Enstitüsü olması planlanıyor. Danışma Kurulu’nda konusunda fikir önderi, akademisyen, araştırmacı, STK lideri, sanatçı, teknoloji yatırımcısı ve tasarımcıların yanı sıra birçok genç aktivistin de yer alacağı enstitünün lansmanının nisan ayında yapılacağı belirtiliyor.

GONCA KARAKAŞ

goodspaces ekosisteminin liderlerinden olan Effect BCW kurucusu Gonca Karakaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Çevresel, sosyal ve ekonomik, tüm yönleriyle sürdürülebilirliği, her şeyin merkezine yerleştiren ve olmazsa olmaz birinci öncelik kabul eden goodspaces; hayata geçireceği etkinliklerle, içinde bir çok dünyanın yer aldığı bir evren olma özelliği taşıyor. Bu evrenin içinde eğitimler, konferanslar, zirveler, konserler, sergiler, kültür sanat aktivitesi, yaşadığımız dönüşümün daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. Hatta dönüşümün ötesine, geleceğe dair yeni bakış açıları sunuyor” dedi. 

goodspaces henüz kuruluş aşamasında iken birçok markanın destek olmayı kabul ettiğini belirten Gonca Karakaş, konuşmasına şu şekilde devam etti. “goodspaces henüz resmi açılışı olmadan WWF, UNDP, Yuvam Dünya gibi bir çok sivil toplum örgütüne gönüllü destek verdik. Bu iyilik hareketinin bir parçası olan markalar arasında; Microsoft, Siemens Ev Aletleri, Doğan Trend Otomotiv, Enerjisa, Suzuki, Nipppon Paint, Jumbo, Atelier Rebul, Pernod Ricard, Nude, Fuudy bulunuyor. 

SELİM DEMİR

A46 Organizasyon kurucusu Selim Demir ise Türkiye’nin ‘yeni nesil’ deneyim alanı olarak tanımladığı goodspaces ile ilgili olarak “Burada, iyi insanları bir araya getirmeyi ve iyi bir topluluğun buluşma noktası olmayı hedefliyoruz. Görüntü ve ses teknolojilerinde gelinen son noktayı yaratıcılıkla birleştirerek mükemmel deneyimler tasarlıyoruz. Ziyaretçilerimiz, 500 metre2 zemin ve 750 metre2 de duvarlar olmak üzere toplam 1250 metre2 boyutunda dev bir perdenin içinde bu deneyimi yaşayacak. Sanat, tasarım, gösteri, lansman ya da zirve… Yapılan tüm etkinlikler ziyaretçilerimizi içine alacak ve her tarafı saracak. Sadece bununla da sınırlı değil. Bir evin oturma odası gibi kurguladığımız ve istediğinizde misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz çok şık bir yemek odasına dönüşebilen bir otak çalışma alanımız bulunuyor. Tavana kadar yükselen cam girişiyle aydınlanan, gerektiğinde ön kapıları açılarak dışarıyla bütünleşen ve bir açık alan haline gelen bu bölüm inanıyoruz ki; gelen her misafirimizin söylediği gibi size de kendinizi iyi hissettirecek” dedi.

EMİR ERSOY

Metaverse Days’den Alice Harikalar Diyarına zengin bir etkinlik takvimi 

LEVENT ERDEN 

Dijital dönüşüm konusunu farklı açılardan ele alacak etkinliklere ev sahipliği yapacağı belirtilen goodspaces, güçlü bir etkinlik takvimi ile birlikte açılıyor. 10-13 Mart tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Metaverse Days; dijital iletişim çağında hayatın tüm noktalarına dokunmayı ve yeni farkındalıklar yaratmayı hedefliyor.

Bu etkinlikte; NFT sergileri, dijital sanat konserleri, metaverse sohbetleri ve daha fazlası yer alıyor. Mart ayında kadınlar günü temalı ve Nisan’da da çocuk etkinlikleri olmak üzere dijital dönüşümün en iyi örneklerinin görüleceği çalışmalar planlanıyor. 

Editör: MURAT ÖZER