Ülkemizin duayen sanatçılarından Mahmut Celayir'in "Gölgenin İzinde" sergisi, 17 Mayıs akşamı Istanbul Concept Gallery ve Pera Palace Hotel iş birliği ile yepyeni bir sanat galerisine dönüştürülen Pera Palace Hotel/Galata Fuaye'de şık bir ön gösterimle açıldı. 

EKREM İMAMOĞLU - MAHMUT CELAYİR 

Ülkemizin duayen sanatçılarından Mahmut Celayir'in "Gölgenin İzinde" sergisi, 17 Mayıs akşamı Istanbul Concept Gallery ve Pera Palace Hotel iş birliği ile yepyeni bir sanat galerisine dönüştürülen Pera Palace Hotel/Galata Fuaye'de şık bir ön gösterimle açıldı. 

SÜLEYMAN - AHU ORAKÇIOĞLU, MAHMUT CELAYİR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da şereflendirdiği ön gösterime, Kültür ve Turizm Bakanlığı Başkontrolörü Enver ÖncüSüleyman-Ahu Orakçıoğlu, Taylan Kümeli, Işık Menderes, Sibel Ateş, Selin Bozkurt, Bahadır-Gaye Kaleağası, Yonca Saraçoğlu, Denizhan Özer, Musa-Bahar Aykaç, Barış-Yeliz Üstünkaya, Saygun-Yasemin Dura, Mete-Gözde Evin, Gülfem Köseoğlu, Feride Çelik, Ebru Uygun gibi iş ve sanat camiasından değerli isimler katıldılar. Duayen sanatçı Mahmut Celayir'in bu sene başında sanatseverlere sunduğu "Peykerun" retrospektif sergisinden seçili eserlerin yanı sıra, en son üretimlerinin de izleyici ile buluştuğu "Gölgenin İzinde / Tracing the Shadow" solo sergisi sanatçının 1977 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında açmış olduğu kişisel sergilerden sonuncusu; bir nevi mini retrospektif sergi olma özelliği taşıyor.

TAYLAN KUMELİ 

"Gölgenin İzinde / Tracing the Shadow" sergisi; tuval üzeri yağlı boya ve akrilik, ipek baskı, kolaj gibi farklı tekniklerden oluşan geniş spektrumuyla Celayir'in tüm üretimlerinden örnekler teşkil ediyor.

Serginin dijital ve NFT bacağını ise merkezi İsviçre’de bulunan uluslararası teknoloji şirketi 4ARTechnologies üstleniyor.

Konuklar ön gösterimin ardından 4ArTechnologies katkılarıyla Pera Palace Hotel’in balo salonunda düzenlenen Pera Palas’ta Gece Yarısı temalı özel davete katıldılar ve serginin NFT eserleri hakkında bilgi aldılar.

BAHAR - MUSA AYKAÇ 

Istanbul Concept Gallery ve Pera Palace Hotel iş birliğiyle gerçekleşen sergi 25 Haziran’a kadar, Pera Palas'ın eksi ikinci katında yer alan Galata Fuaye'de her gün saat 11:00-19:00 aralığında izlenebilir. 

SANATÇI HAKKINDA: 

1951 yılında Bingöl'de doğan Mahmut Celayir, 1972 – 1976 yılları arasında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda okuduktan sonra 1976 – 1978 döneminde Eskişehir TV Enstitüsü'nde grafik ve sahne tasarımı eğitimi aldı. 1982 – 1984 döneminde ise İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda sahne tasarımı alanında çalışmalar yürüttü. 1977 yılından bu yana; Türkiye’de ve yurt dışında gerçekleşen 55 adet kişisel sergisi, 30’dan fazla grup sergisi bulunan usta sanatçı sanat çalışmalarına İstanbul ve Berlin’de devam etmektedir.   

DEMET YALÇINKAYA - MAHMUT CELAYİR - IŞIK GENÇOĞLU 

DENİZHAN ÖZER - BAŞAK CANHER 

GAYE - BAHADIR KALEAĞASİ 

GÜLÇİN DEVELİ - MAHMUT CELAYİR 

GÜLER ALTINDAĞ - MAHMUT CELAYİR - DOĞAN ALTINOLUK 

IŞIK MENDERES - KADİR OKUR - TAYLAN KUMELİ 

METE EVİN - MAHMUT CELAYİR - GÖZDE EVİN 

ÖZLEM GÖKBEL - KADİR OKUR - IŞIK MENDERES - TAYLAN KÜMELİ 

YONCA SARAÇOĞLU - IŞIK GENÇOĞLU - GÜLFEM KÖSEOĞLU 

Editör: MURAT ÖZER