“Herkes için ulaşılabilir sanat” fikri ile yola çıkan Step Istanbul projesinin basın lansmanı ve kick-off partisi Çağdaş Istanbul ve Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Rabia Bakıcı Güreli, Krea ve Tomtom Designhood Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kodal ve Tomtom Designhood Genel Müdürü Ayşegül Temel’in ev sahipliğinde gerçekleşti.

STEP ISTANBUL PROJESİNİN TANITIMI BÜYÜK BİR KUTLAMA İLE GERÇEKLEŞTİ 

Çağdaş İstanbul’un, TomtomDesignhood ile birlikte gerçekleştireceği erişilebilir sanatı keşfetmeyi bekleyen ziyaretçilerine “bir adım” niteliğinde olmayı hedefleyen Step Istanbul projesinin tanıtımı 16 Şubat 2019’da özel bir davet ve kick-off partisi ile Tomtom Kırmızı’da düzenlendi.

"DOĞRU ZAMANDA, DOĞRU MEKANDA VE DOĞRU ORTAKLA İLE BİR ARAYA GELDİK"

Rabia Bakıcı Güreli Step Istanbul’u “Heyecanımızın geleceğe ve gençlere yönelik son projesi Step Istanbul. Step Istanbul, Contemporary Istanbul hayata geçirildiğinden beri aklımızda olan bir projeydi. Doğru zamanda, doğru mekanda ve doğru ortak ile bir araya geldik ve yola koyulduk. Step Istanbul’un özünde sanatın ulaşılabilir bir olgu olduğunu ifade etmek çabası yatıyor. Sanatı herkese açık bir mecra içinde sunmayı hedefliyoruz.”

Tomtom Designhood Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kodal ise projeyi şu sözlerle ifade etti: “Tomtom Mahallesi’ndeyiz, yaratıcılığa kucak açmış özgür bir mahalle burası. Daha önce farklı disiplinleri bir araya getiren projelere imza attık. Şimdi de sanatı buraya taşımayı ve o genç ruhu yeniden canlandırmayı hedefliyoruz ve bunu yapabileceğimiz en iyi ortaklardan bir tanesi Çağdaş Istanbul ekibi ile gerçekleştiriyoruz.”

Yeni medya sanat kolektifi DECOL (Digital Experience Collective), sanatçı Ahmet Said Kaplan önderliğinde, Step Istanbul'un bu önemli gününde sanatçılarından Emir Ahmedoğlu ve Balkan Karışman’ın gerçekleştirdiği görsel performanslarıyla geceyi müzikleriyle başka bir boyuta taşıyan Lunar Plane’e eşlik ettiler. Gecenin ilgi çeken bir diğer çalışması ise Çağrı Taşkın, Serkan Kaptan ve Erdal İnci’nin kurduğu bir kolektif olan oddviz’in dijital görüntüleme teknikleri kullanarak 3 boyutlu fotogrametrik belgelemelerle oluşturduğu ve sokak kültürünü yansıtan “Wall Street” eserleriydi.

Geçtiğimiz günlerde Tomtom Kırmızı’da gerçekleşen davete Koza Güreli Yazgan, Aylin Koç, Defne Tulga, Emirhan Paralı, Ayşe Kırca, Berfin Erdoğan gibi genç isimlerin yanı sıra Hasan Bülent Kahraman, Örge-Şahin Tulga, Sinan Öncel, Levent Erden, Yelda İpekli, İdil Lüleci, Simay Bülbül, Ayşegül-Ahmet Hotiç çifti ve kızları Alya Hotiç, Ece Uslu, Özlem Güsar, Murat Cemcir, Serhat-Didem Çiftçi, Ömür Tan, Nil Ninat gibi iş, sanat ve cemiyet hayatından isimler de katıldı.

Sanatı ulaşılabilir bir olgu olarak ifade etmeyi amaçlayan Step Istanbul’un birincisi 25-28 Nisan tarihlerinde  galeriler, sanatçılar, sanat inisiyatifleri, sanat profesyonelleri, koleksiyonerler ve koleksiyonerliğe ilk adımını atmak isteyenler, “Tomtom Kırmızı”ve “İtalyan Lisesi”nin bahçesinde dört gün boyunca bir araya getirmeye hazırlanıyor. Etkinlik, sanat alımı yapmayı düşünenlerin kendi kişisel deneyimlerini yaşamalarına ve paylaşmalarına fırsat verecek yeni bir platform oluşturuyor. 500TL’den başlayıp 20.000 TL’yi aşmayacak fiyat aralığındaki sanat eserleri sergilecek ve satışa sunulacak. Genç bir küratör tarafından hazırlanan konuşma programı “Step Talks ”ile desteklenecekStep Istanbul, sanatla yakından ilgilenmek isteyenlere keyifle vakit geçirebileceği bir alan yaratacak. 

Editör: MURAT ÖZER