Ressam Tülin Kanun, Bi-re-y Bir Resim Yap projesinin 5.’sini Hayvan Hakları için hayata geçirdi.

Bu sene pandemiden dolayı projenin kapsamını farklılaştıran Tülin Kanun, Bi-Re-Y 5'te kendi kişisel resimlerini ve eğitim verdiği öğrencilerinin de birer tablolarını sergiledi. Serginin teması ‘Hayvan Figürleri’ydi.

Yaptığı resimler ve desteklediği sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan ressam Tülin Kanun, ‘Hangimiz Daha Vahşi?’ temalı hayvan figürlerinin bulunduğu resim sergisini sanatseverlerle buluşturdu. İstanbul Kent Üniversitesi’nde yer alan sergiden elde edilen gelir, ‘Silivri Canları İkinci Hayat Melekleri Derneği’ne bağışlanacak.

TULİN KANUN - SUZAN ŞEN 

Ressam Tülin Kanun, ‘Hangimiz Daha Vahşi’ temasıyla hazırladığı eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu. İstanbul Kent Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı sergiye sanat, iş ve cemiyet dünyasının ünlü isimleri katıldı.

WİLMA ELLES 

Suzan Şen, Tanju Babacan, Hakan Akkaya, Wilma Elles, Cenk Eren gibi birçok ismin bulunduğu sergide; Tanju Babacan’ın özel tasarım fularları, Suzan Şen’in hazırladığı kokulu mumlar, Hakan Akkaya’nın da imzasını taşıyan maskelerin satışı yapıldı. Ressamın Bi-Re-Y ‘Bir Resim Yap’ projesinin beşincisi olan sergiden elde edilen gelir yaralı hayvanları tedavi ederek sahiplendiren ‘Silivri Canları İkinci Hayat Melekleri Derneği’ne bağışlanacak.  Atlardan kedilere, fillerden penguenlere birçok hayvanın resmedildiği sergide bulunan 45 eserden, 25’i de Tülin Kanun’un öğrencilerinin imzasını taşıyor.

TULİN KANUN 

DİLSİZ DOSTLARIMIZA YAPILAN İŞKENCELERE ‘DUR’ DEMEK İSTEDİM

6 aylık bir çalışmanın sonucu bin bir emekle hazırlanan serginin heyecanı içerisinde olduğunu dile getiren ressam Tülin Kanun, “Dilsiz dostlarımıza yapılan zulümlere, işkencelere dur demek adına ‘Silivri Canları İkinci Hayat Melekleri Derneği’ne böyle bir sosyal farkındalık yaratmak istedim. Öğrencilerim de kendi tablolarıyla bana eşlik ettiler. Onlar da bu farkındalığa katkı sağlamak istediler. Beraber çok keyifli bir 6 ay geçirdik ve çok güzel hayvan figürleri yaptılar” dedi.

SANATLA FARKINDALIK YARATMANIN DOĞRULUĞUNA İNANIYORUM

Serginin adını taşıyan ‘Hangimiz Daha Vahşi?’ sorusunu herkesin kendine sorması gerektiğini belirten Kanun, “Dokunmadığınız müddetçe hiçbir hayvan size zarar vermiyor. Ben insanların artık daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Bir an evvel Hayvan Hakları Yasası’nın çıkmasını istiyoruz. Burada 25 öğrencim, ben, dernek üyelerimiz, bizi derneğe yönlendiren Suzan Şen, el birliğiyle hepimiz buradayız. Herkesin desteği var. El ele çok güzeliz.  Diğer sergilerimden çok farklı oldu ve ben çok mutluyum. Bu sergi inşallah örnek teşkil eder. Sanatla farkındalık yaratmanın ben doğru bir şey olduğuna inanıyorum. Her sene de yapmaya devam edeceğiz.  Hedefimiz Bi-Re-Y projesini uluslar arası boyutlara taşımak” şeklinde konuştu.

İREM AŞCIOĞLU - TULİN KANUN 

‘CAN’A CAN OLABİLMEK ÇOK ÖNEMLİ

İstanbul Kent Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi İrem Aşçıoğlu, “Bu serginin bir parçası olmaktan ve ev sahipliği yaptığımızdan dolayı çok gurur duyuyoruz. Dünyanın böylesi zorlu bir döneminde bir cana can olabilmek bu vesileyle bizler için de çok önemli. Bu tarz birçok sosyal sorumluluk projesine de ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

İstanbul Kent Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Caner Yazıcıoğlu ise, “Üniversitemizde böyle projeye ev sahipliği yapmaktan ve ana sponsoru olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm yönetimimizle beraber bu projeyi en iyi şekilde destekliyoruz ve yanlarında olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Sergideki resimlerin hepsi bu gece tükenirse birkaç gün daha kalabilir. Bizler serginin 1 hafta kalmasını planladık. Bu hafta sonuna kadar ziyaretçilerimiz üniversitemize sergiyi gezmek için gelebilir” şeklinde konuştu.


 

Editör: MURAT ÖZER