2003 yılından bugüne, görmeyen çocuklara doğumlarından eğitim süreleri tamamlanana dek her adımda eşlik eden, Türkiye’nin ilk ve tek görme engelli çocuk derneği ‘Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’ büyük alkış toplayan tiyatro oyununa bir yenisini daha ekliyor.

NEŞE GÖNÜL - YELDA TİFTİK

Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri Hababam Sınıfı’ndan uyarlanan, proje tasarımını Neşe Gönül’ün, yönetmenliğini Yeliz Yalçın’ın yaptığı "Hababam Sınıfı Parıltı’yla El Ele" adlı tiyatro oyunu, görme engelli çocuklar ve onlara eşlik eden ünlü isimlerle sahnelenecek. 

NEŞE GÖNÜL - HANDE SEZER PEKCAN - BERRİN ZORLU VE TİYATRO OYUNCULARI

31 Mayıs Salı Günü Zorlu PSM Turkcell Platinum sahnesinde sergilenecek oyundan elde edilecek tüm gelir, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği aracılığıyla görme engelli çocukların eğitimi ve gelişimi için kullanılacak.

PERDE, PARILTI ÇOCUKLARI İÇİN YENİDEN AÇILIYOR!!!

Oyun biletlerine 5 Nisan itibariyle fonzip.com adresinden ulaşılabilecek.

HİLAL ÖZDEMİR

Parıltı Derneği Yönetimi Eş Başkanı Neşe Gönül, Dernek Başkanı Psikolog Doktor Hale Bacakoğlu ve tiyatro yönetmeni Yeliz Yalçın’ın ev sahipliği yaptığı, Hilal Özdemir’ın sunumuyla Mandarin Oriental Bosphorus’da gerçekleşen özel davetle duyurusu yapılan oyuna ünlü isimler de eşlik etti.

ÜNLÜ İSİMLER, “HABABAM SINIFI PARILTI’YLA EL ELE” OYUNUNDA ÇOCUKLARLA BİR ARADA!

Parıltı Derneği Yönetimi Eş Başkanı Neşe Gönül, “Parıltı Derneği olarak, çocuklarımızın yaşamın her alanında ‘var olduklarının’ farkındalığını kazandırmak adına birçok proje oluşturup başarıyla yürüttük. Yeni nesiller yetiştirirken akademik bilginin yanı sıra kültür, spor, sosyal yaşam, öz değerler ve bireysel kimliklerinin oluşumunda da destek olduk ve olmaya devam ediyoruz. Bugün burada, ikincisine imza attığımız çok anlamlı tiyatro oyunumuz adına bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 31 Mayıs gecesi çocuklarımız ve onlara eşlik eden ünlü isimler ‘Hababam Sınıfı Parıltıyla El Ele’ diyecekler. Tiyatro oyunumuzda yer alan değerli isimlerimize, tüm çocuklarımıza ve tüm sponsorlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Yönetmen Yeliz Yalçın ise, “Bana sürekli sorulan bir soru var: görmeyen çocuklarla tiyatro oyunu nasıl çalışıyorsunuz? Benim tek cevabim var: biz onları çoktan aştık. Mesleğimi çok seviyorum, saygı duyuyorum ve mesleğimden edindiğim bilgiyi, tecrübeyi çocuklara aktarmak, onları sahnede izlemek, emek verdiğim mesleğimin bana en güzel geri dönüşü.” dedi. Parıltı Derneği Başkanı Psk. Dr. Hale Bacakoğlu da davetteki konuşmacılar arasındaydı. Derneğin kuruluş hikayesine ve yapılan çalışmalara değinen Bacakoğlu, “Herkesi oyunumuza bekliyoruz” dedi.

MONİK İPEKEL

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan ve yeni oyunda Hafize Ana rolüyle karşımıza çıkacak olan Monik İpekel, davetlileri Hafize Ana kostümüyle karşıladı. İpekel, heyecanını ve mutluluğunu davetlilerle paylaştı.

ABDULLAH AVCI - HÜLYA AVCI

Oyunda yeniden Mahmut Hoca rolüyle karşımıza çıkacak olan Abdullah Avcı da davette yer alan isimler arasındaydı. Ailece derneğe katkı sağladıklarını belirten Avcı, bu ailenin içinde olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

HARUN DURSUN - SAFFET EMRE TONGUÇ

Davette yer alan ve oyunda edebiyat öğretmeni rolüyle karşımıza çıkacak olan Saffet Emre Tonguç ise dernek adına başlattığı kampanyadan söz etti. Doğum gününde ‘Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’ne bağış kampanyası başlatan Tonguç, davetlilerden büyük alkış aldı.

FERYAL GÜLMAN

Çocuklarla aynı sahneyi paylaşacak olan cemiyet hayatının ünlü ismi Feryal Gülman da davette yer alan isimler arasındaydı. Gülman oyunda coğrafya öğretmeni olarak karşımıza çıkacak.

AYTEN DANIŞMAN - NEŞE GÖNÜL - YELDA TİFTİK - HANDE SEZER PEKCAN - HÜLYA AVCI

Davete katılım gösteren ve konuşma yapan diğer isimler ise Ayten Danışman ve Hande Sezer’di. Ayten Danışman oyunda okul müdürü, Hande Sezer Pekcan ise müzik öğretmeni olarak karşımıza çıkacak.

GONCA KARAKAŞ - MONİK İPEKEL - NEŞE GÖNÜL

Bu anlamlı oyuna destek veren sponsorların da yer aldığı davete Mandarin Oriental Bosphorus Genel Müdürü Harun Dursun’a özel bir plaket sunuldu. Sponsorlar arasında; Tayaş Gıda, Koton, Erkaya Tekstil, Aksal Tekstil, Alternatif Bank ve Effect BCW da yer alıyor.

Editör: MURAT ÖZER