ABD’nin Los Angeles kentinde gerçekleşen 92’nci Oscar ödüllerinin kazananları belli oldu. 

Hollywood'dan dün gece canlı olarak yayınlanan 2020 yılının Oscar ödül töreninde Güney Kore yapımı 'Parasite' filmi aldığı ödüllerle tarihe geçti.



Hollywood'dan canlı yayınlanan ve dünya film endüstrisinin en prestijli ödülü Oscar'larda Güney Kore filmi 'Parasite', bir ilki gerçekleştirerek hem 'En İyi Film' hem de 'En İyi Uluslararası Film' ödülünü aldı. Parasite filminin aldığı diğer ödüller arasında En İyi Yönetmen ve En İyi Orijinal Senaryo ödülleri de yer aldı.

En İyi Erkek Oyuncu ödülünü 'Joker' filmindeki performansıyla alan Joaquin Phoenix ödülünü kabul ederken yaptığı konuşmasında, hayatını genç yaşta kaybeden kendisi gibi oyuncu olan abisi River Phoenix'in yazdığı bir şiirden alıntı yaparak Sevgiyle kurtarmaya koş ve barış takip edecek dizesini okudu. En İyi Yardımcı Erkek Oscar'ını alan Brad Pitt konuşması sırasında ABD Başkanı Donald Trump'un azil yargılanmasında tanıklığı reddedilen John Bolton'a gönderme yaparak, "Bana 45 saniyem olduğu söylendi, ki bu Senato'nun bu hafta John Bolton'a verdiği süreden 45 saniye daha fazla" dedi. 

Deneyimli yönetmen Martin Scorsese'nin yönettiği ve başrollerini Robert De Niro ile Al Pacino'nun paylaştığı 'The Irishman' 10 dalda aday olmasına rağmen ödül kazanamadı. Ünlü yönetmen Spike Lee ise ödül törenine katıldığı kıyafetle, hayatını helikopter kazasında kaybeden ünlü basketbolcu Kobe Bryant'ı onurlandırdı. Spike Lee, Kobe Bryant'ın takımının renklerinden dikilmiş ve sırt numarası '24' olan mor sarı bir takım elbiseyle katıldı. Oscar Ödül Törenini her yıl düzenleyen Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, sosyal medya hesabından ödül töreninin kısa bir özetini içeren video yayınladı.    

SCARLETT JOHANSSON 

Yerel Saatle 20.00’de başlayan ödül töreni Dolby Theatre’ın bulunduğu Hollywood’dan canlı yayınlandı. Ödül törenin en ilgi çeken yanı güzel aktris Scarlett Johansson, hem En iyi Kadın Oyuncu hem de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorilerinden aday oldu. 

OSCAR'I KAZANAN ANA KATAGORİLER ŞU ŞEKİLDE; 

En iyi Erkek Oyuncu ödülünü 'Joaquin Phoenix' Joker filmiyle,

JOAQUIN PHOENIX

En iyi Kadın Oyuncu ödülünü 'Renée Zellweger' Judy filmiyle,

RENEE ZELLWEGER

En iyi Film ödülü 'Parasite' filmine verildi,

En iyi Yönetmen ödülünü Parasite filminin yönetmeni 'Bong Joon-ho',

LAURA DERN 

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü 'Laura Dern' Marriage Story filmiyle, 

BRAD PITT

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü 'Brad Pitt' Once Upon a Time…in Hollywood filmiyle,

En iyi Yabancı Film ödülü 'Parasite' ile Güney Kore,

En İyi Orjinal Senaryo ödülünü Bong Joon-ho 'Parasite' filmiyle aldı. 

Editör: MURAT ÖZER