Cumhurbaşkanı Erdoğan, (Giresun'daki sel felaketi) Vergilerin ödeme süresini 31 Aralık’a kadar uzatıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Giresun’daki faal mükelleflerin vergi dairelerine ve mal müdürlüklerine olan borçlarına da tecrit ve taksit imkanı getiriyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Petrol ve doğalgazdaki dışa bağlılığımız ciddi bir düzeydeydi. Derin deniz sondaj gemileriyle dünyanın en büyük filolarından birine sahip olduk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Karadeniz’de bulunan rezerv) Bulunan rezervin ilk habercisi olduğu yönünde bulgular var. İnşallah devamı gelecek. Kuyuların fazla oluşu oradaki ümitlerimizi çok daha artırıyor. Akdeniz’de de benzer müjdeli haberler alacağımızı ümit ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Navtex ilanı) Navtex’i 27 Ağustos’a kadar uzatmıştık. Nokta mı virgül mü? Buraya şimdi ben bir virgül koyayım. Yunanistan bu faaliyetlere karşılık yetkisiz şekilde ve şımarık biçimde kendi Navtex mesajını yayınlamıştır. Her şeyden önce böyle bir Navtex ilanına hakkı yoktur bölgede bulan bütün gemilerin kıyı ve seyir emniyetini tehlikeye atan bir şımarıklıktır. Kendini kendisini içinden çıkamayacağı bir kaosa atmıştır. Bundan sonra bölgede yaşanacak olumsuzların tek müsebbibi Yunanistan tek zarar göreni de kendisi olacaktır. Türkiye ne Oruç Reis’in çalışmalarından ne donanma unsurlarımızdan en küçük bir geri adım atmayacaktır. Tam tersine bu bölgede hakkını ve hukukunu koruma konusunda çok daha kararlı hareket edecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye siyasetinin tek mottosunun 'Tayyip Erdoğan' gitsin de nasıl giderse gitsin haline düşmesi yüreğimizi acıtıyor. Biz milletimizin desteğiyle sandıkla geldik; gideceksek de öyle gideriz. Tek karar merci milletin iradesidir. Biz Allah’ın izniyle ve milletimizin desteğiyle 2023’te de ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

Erdoğan: Salgında maalesef son dönemde olumsuz bir görünümle karşı karşıyayız. Milletimizden bir kez daha tamam diye ifade ettiğimiz temizlik maske mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmelerini istiyoruz. Milletimden bir kez daha rica ediyorum. Türkiye şu illeti yenene kadar lütfen kurallara uyalım uymayanları ikaz edelim. Lütfen şu sigaralarını özellikle artık çöpe atın. Biliniz ki en büyük tehdit unsurlarından bir tanesi de o sigaralarınızdır. Kendi kendinize adeta ölüm fermanınızı imzalıyorsunuz. Her türlü toplu etkinliğe bu sırada ara verelim.

Editör: MURAT ÖZER