Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Hatay'daki terör saldırı girişimi) Bu olay Türkiye’nin Suriye merkezli terör saldırıları konusundaki hassasiyetinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Erdoğan: Deaş ile gerçek anlamda sadece Türkiye mücadele etmektedir.

Erdoğan: Türkiye’nin gücü gerekiyorsa Suriye’yi tüm terör örgütlerinden temizlemeye yeterlidir.

Erdoğan: Şimdi de kapaktan yayınladığı bir karikatürle şahsımı hedef aldığını duydum bu tür ahlaksız yayınlara ne yaptığını görmek için karikatüre bakmadım. Ben neyim ki benim sevgili Peygamberime bu denli hakaret eden bu namussuzlar ile ilgili benim herhangi bir şey söylemem gerek yok zaten.

Erdoğan: Ülkemizde de bunların uzantıları olduğunu biliyor ve görüyoruz, hakka bu parlamentonun çatısı altında da olduğunu biliyoruz. Hatta bunlar buralardan oy devşireceklerini zannediyorlar, bu pazarda size yer yok. İslam ve Türkiye düşmanlarının girdikleri kin ve nefret bataklığında boğulup gedeceklerine inanıyorum, bunlar Avrupa'nın yeniden barbarlık dönemine gidişinin işaretidir.

Erdoğan: (Putin ile görüşme) Kırmızı çizgilerimizi de söyledik, bu çizgilerimiz aşıldığında hiç kimse kusura bakması babamızın oğlu olsa gözümüz görmez.

Erdoğan: Peygamberimize yönelik saygısızlıkların özgürlükle izahı da bir kandırmaca gayretinden başka bir şey değildir.

Editör: MURAT ÖZER