Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Türklerinin sandıkta ortaya koydukları tercihi, Türkiye ile birlikte ortak bir gelecek kurma kararlığının nişanesi olarak görüyoruz.

Erdoğan: Karadeniz’deki doğalgazın her metrekübü bu ülkenin milletin refahı huzuru geleceği için kullanılacaktır Sisteme girmesiyle milletimiz bu hizmete daha hesaplı şekilde ulaşma imkanı elde edecektir.

Erdoğan: Doğu Akdeniz'de ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını pervasızca gaspına boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Azerbaycan’a tüm kalbimizle destek verdik vereceğiz. Bizi tasfiye etme hayalleri olanlara daha çok kabuslar yaşatacağız. Vatanımıza uzatılan her eli kıracağız

Erdoğan: Artık bu ülkede kimsenin vesayeti milli iradenin üzerine çıkarmaya demokrasiyi tankların altında çiğnetmeye gücü yetmeyecektir. Tek ümitleri dışarıdan gelecek destektir. Destek bekledikleri yerler artık kendi canlarının derdine düşmüştür bunu böyle bilsinler bekledikleri somut desteği artık bulamazlar.

Erdoğan: Ortaokullarda 5’inci sınıf ve liselerde 9’uncu sınıflarda yüz yüze eğitim öğretim faaliyetine 2 Kasım itibariyle başlatıyoruz.

Erdoğan: Ulaşım araçları başta olmak üzere çok sayıda insanın bir arada bulunduğu mekanlar ve etkinlikleri denetimler etkin şekilde sürdürülecek, temaslı kişilerin takibi çok daha sıkı şekilde yapılacak. Yerli aşı da iki hafta içinde insan üzerinde deneme safhasına ulaşılacağı görülüyor.

Erdoğan: 'Biz bize Yeteriz' kampanyasında toplanan 2 milyar 80 milyon liralık kaynağı hanebaşı 1000 lira olarak ihtiyaç sahiplerine dağıttık.

Erdoğan: Lisans seviyesindeki öğrencilerimiz için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Tübitak vasıtasıyla kısa adı 'Star' olan stajyer araştırmacı burs programını başlatıyoruz 1000 gencimiz Tübitak enstitülerinde veya Tübitak tarafından desteklenen araştrıma projelerinde yer alma suretiyle bu programdan faydalanabilecek.

Editör: MURAT ÖZER