Malatya Pütürge'de saat 11.27'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

 

Malatya’nın Pütürge ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can mal kaybı yaşanmadı.



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Malatya’nın Pütürge ilçesinin kırsal Söğütlü Mahallesi yakınları olarak saptadığı deprem, saat 11.27’de meydana geldi. Yerin 6.94 kilometre derinliğinde olan deprem, kent merkezi ve çevre ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Battalgazi ilçesi Uluköy Mahallesi olarak açıkladı.

DEPREM KAMERALARA YANSIDI

Malatya'nın Pütürge ilçesinde Richter ölçeğine göre meydana gelen 4.7 büyüklüğünde deprem depremde vatandaşlar sokağa döküldü.

Meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Sarsıntıyla birlikte kapalı olan iş yerinin raflarında bulunan ürünlerin sallandığı ve vatandaşların sokaklara çıktığı görüldü.

AĞBABA, CANLI YAYINDA YAKALANDI

Doğanşehir İlçe Başkanlığı'ndaki toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da depremi sosyal medya hesabından canlı yayın yaparken yaşadı. Ağbaba, canlı yayında, "Deprem oldu vallahi. Devam edelim mi? Vallahi sallanıyoruz yahu. Canlı yayında depremi yaşıyoruz" dediği görüldü.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Bir başka görüntüde ise ablası Esila Parlak ile birlikte mutfakta pasta yapan 3 yaşındaki Albira Parlak, deprem olmasıyla büyük korku yaşadı. Korkuyla ağlayan Almira'yı kucaklayan ablası Esila Parlak evden dışarıya çıktı.

Sokağa çıkan vatandaşlar da oturdukları sırada büyük sarsıntıyla korku dolu anlar yaşadıklarını anlattı.

Editör: MURAT ÖZER