Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye sonuna kadar Azerbaycan’ın yanında olacaktır. Soruna çözüm bulmak isteyenlerin ilk olarak Ermenistan’ı bu işgalden vazgeçirmesi gerekiyor. Azerbaycan’ın yaptığı şey bir vatan savunmasıdır Ermenistan’ınki ise saldırganlıktan ibarettir.

Ömer Çelik: Bizim yaptığımız kendi mavi vatanımızdaki bölgelerde bu araştırmaları yapmak, hak ve menfaatlerimizi korumak ile ilgilidir. Yunanistan sahada fiili durum yaratmaktan vazgeçerse müzakerelere kapımız her zaman açıktır.

Ömer Çelik: Macron ‘uyardım’ gibi cümleler kuruyor bu cümlelerin hiçbiri doğru değildir. Macron Cumhurbaşkanımıza hiçbir şekilde o cümleleri kurmamıştır kuramaz. Kafasında bir senaryo yazıyor ve Cumhurbaşkanımızla görüşmelerini bir propaganda gibi kullanmaya çalışıyor.

Ömer Çelik: (Macron’un kamu binalarına karikatürleri yansıtması) Provokasyon ve kışkırtmadır. Bunun fikir özgürlüğüyle ilgisi yoktur.

Çelik: (Kılıçdaroğlu'nun Emine Erdoğan ile ilgili açıklaması) Hanımefendi üzerinden siyaset yapmak yakışıksız bir tavır, son derece yakışıksız cümleler... Siyasetçinin muhatabı siyasetçidir. Siyasi polemikleri aileye taşımak son derece yakışıksızdır. Bunu şiddetle kınıyoruz.

Editör: MURAT ÖZER