Pakistan Uluslararası Havayolları’na (PIA) ait yolcu uçağı, Karaçi kentindeki havalimanı yakınlarında, yerleşim yerlerine düştü.

Pakistan Uluslararası Havayolları’na (PIA) ait Lahor-Karaçi seferini yapan Airbus A-320 tipi yolcu uçağı, Karaçi kentindeki havalimanı yakınlarında, yerleşim yerine düştü. Yerel medya, uçakta 90 yolcunun, 8 mürettebatın bulunduğunu duyurdu. Kazadan kurtulan olup olmadığının henüz bilinmediği aktarıldı. Öte yandan, uçağın düştüğü noktaya çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildiği bildirildi. PIA Sözcüsü Abdullah Hafeez, “Şu anda bir şey söylemek için erken. Dualarım ailelerle birlikte. Şeffaf bir şekilde bilgi paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



PAKİSTAN ORDUSU DA BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Pakistan Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Hizmetler Arası Halkla İlişkiler’den (ISPR) yapılan açıklamada, Ordu Hızlı Tepki Gücü’nün kaza noktasına gönderildiği ve kurtarma çalışmalarına katılacağı belirtildi.



KARAÇİ’DEKİ HASTANELERDE ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Pakistan Sağlık ve Nüfus Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kaza sonrası Karaçi kentindeki tüm hastanelerde acil durum ilan edildiği duyuruldu.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: ŞU ANA KADAR 11 ÖLÜ, 6 YARALI HASTANEYE GETİRİLDİ

Uçak kazasına ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık ve Nüfus Refahı İl Sağlık Müdürü Azra Fazal Pechuho, şu anda kazada ölenlerin ve yaralananların sayısının belirlenmesi için erken olduğunu ifade etti. Pechuho, “Hastaneye 11 ölü ve 6 yaralı getirildi. Yaralıların 4’ünün durumu stabil, 2’sinin ise vücudunda yanıklar var” dedi.


DÜŞÜŞ NEDENİ: TEKNİK SORUN

Pakistan Uluslararası Havayolları CEO’su Arshad Malik, uçağın pilotunun kuleye teknik bir arıza olduğunu söylediğini ifade etti. Malik, uçağın iniş yapması planlanan Karaçi Havaalanı’ndaki iki pistin de iniş için hazır olduğunu; ancak pilotun iniş yapmak yerine dolaşmayı tercih ettiği bilgisini paylaştı.


PİLOT İLE KULE ARASINDAKİ SON KONUŞMA: MOTORU KAYBETTİK

Pakistan medyasında yayınlanan haberde, uçağın pilotunun kuleye, “Doğrudan ilerliyoruz, motoru kaybettik” dediği belirtildi. Kulenin, “Gövde üzerine iniş yaptığınızı doğrulayın” talebi üzerine pilot, “Mayday, mayday, mayday, Pakistan 8303” dediği ve kule ile pilot arasındaki bağlantının kesildiği bildirildi.


‘KURTARABİLDİĞİMİZ KADAR İNSANI KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Sindh Bölge Valisi İmran İsmail, uçağın nüfusun yoğun olduğu bir bölgeye düştüğünü belirtti. İsmail, “Şu anda endişemiz bölgedeki yerleşimlerde yaşayanlar. Tüm kurtarma ekipleri bölgede çalışmalarına devam ediyor. Kurtarabildiğimiz kadar insanı kurtarmaya çalışıyoruz” dedi.

Editör: MURAT ÖZER