Galatasaray 2'nci Başkanı Abdurrahim Albayrak, kazanılan 22nci şampyonluğu değerlendirdi.  

"HER ZAMAN MAYISLAR GALATASARAY'INDIR"

Albayrak, birçok sıkıntı yaşadıklarını ancak şampiyon olduklarını söylerken, "Bize bugünleri yaşatan Allah'ıma çok teşekkür ediyorum. Futbolcu arkadaşlarıma, teknik heyete, taraftarlarımıza ve başta Mustafa Cengiz olmak üzeri beraber çalıştığımız arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Zorlu bir süreçten geçtik. Hiç uyumadığım, sabahlara kadar beklediğim ve çok ağladığım geceler oldu. Bu sabah bile çok ağladığım dakikalar oldu. Çok yüklendiler. 'Abdurrahim Albayrak transfer nerede?' dediler. Şampiyon olacağımızı, acele etmemeleri söyledik. Bize bugünleri gösteren Allah'ıma şükürler olsun. Herkes ümidi bizden kesmişti. 8 puanlık fark olduğunda soyunma odasında bir konuşma yapmıştım ve orada alkış kıyamet kopmuştu. O zaman kendi içimizdeki arkadaşlarımız bizi eleştirmişti. Biz takımı Başakşehir maçına hazırlamalıyız demiştik. Biz o gün o takımı Başakşehir maçına hazırlamasaydık ve deplasmandaki maçta 1-1 berabere kalmasaydık aradaki puan farkı açılacaktı. Tecrübeye dayanarak konuştuk. 6 kez yönetimde oldum ve hepsinde şampiyon olduk. Tecrübelerimize güvenerek konuştuk. Erken konuşanların sezon sonunu beklemesi gerekir. Her zaman mayıslar Galatasaray'ındır. 22. şampiyonluğumuz bütün camiamıza, ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu. 

"BİZ KADIKÖY'DE DE CÜNEYT HOCA VARKEN ŞAMPİYON OLMUŞTUK"

Tartışmalı pozisyonlarla ilgili olarak da Albayrak, "Pozisyonları net şekilde görmediğim için fazla bir şey söyleyemiyorum. Hoca daha iyi görmüştür ama ben ilk golü gol olarak gördüm. Cüneyt hocamız Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli hocalardan birisi. Biz Kadıköy'de de Cüneyt hoca varken şampiyon olmuştuk" ifadelerine yer verdi.

"GALATASARAY SEVGİSİ AĞIR BASIYOR"

Albayrak, şampiyonluğu çok çalışmalarına bağlarken, "Rahmetli Sakıp Sabancı'nın mekanı cennet olsun, her zaman şöyle söylerdi; Çalışmak, çalışmak, çalışmak. Kalpten çalışacaksın. Çok üzüldüğüm anlar oldu. Ama Galatasaray sevgisi öyle bir ağır basıyor ki, üzüldüğüm anlarda hislerime sahip çıkamasaydım, Galatasaray zor duruma düşerdi. Dostlarıma, arkadaşlarıma ve aileme teşekkür ediyorum. Rize'de oğullarımla çok üzülmüştüm. Bu şampiyonlukta onların da katkısı var" dedi. 

"ÇOK DAHA GÜZEL İŞLER YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Birlik ve beraberliğin önemine de değinen Albayrak, "Birlik ve beraberlik içinde camiamızın neler yapabileceğini gördük. Taraftarlarımız bizi hiç yalnız bırakmadı. Kar, kış demediler. İlk yarı oruçlu olduklarından çok bağıramadılar, orucu açınca onlar da açıldı. Hepsine 'I love you' diyorum. Hocamızla iyi çalışmalarımız var. Dün akşam da geç saatlere kadar çalıştık. Hocamızla çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum" açıklamasında bulundu. 

Albayrak'ın açıklamaları sırasında yanından geçen başarılı stoper Luyindama da, mikrofonlara 'Şampiyon Cim Bom Bom' diyerek konuşmadan ayrıldı. 

Editör: MURAT ÖZER