AVIS BUDGET GROUP ULUSLARARASI BAŞKANI MARK SERVODIDIO:

“AVIS - FENERBAHÇE İŞ BİRLİĞİ, GLOBAL VİZYONUMUZ VE UZUN VADELİ PLANLARIMIZ İLE UYUMLU OLDU”

Dünyanın 180 ülkesinde araç kiralama çözümleri sunan lider global marka Avis ile Türkiye’nin en büyük ve köklü spor kulüplerinden Fenerbahçe arasında gerçekleştirilen forma göğüs sponsorluğu anlaşması, Ülker Stadyumu, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi, 1907 Tribünü’nde düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu.

Toplantıya Avis Budget Group Uluslararası Başkanı Mark Servodidio, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Y. Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri ile Otokoç Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Çimen, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ve Otokoç Otomotiv Üst Yönetimi katıldı.

Anlaşma kapsamında Avis Türkiye, 2018-2019 sezonu için Fenerbahçe Futbol Takımı’nın forma göğüs sponsoru oldu. Tarafların isteğiyle anlaşma sezon sonunda 1 yıl daha uzatılabilecek.

Avis Budget Group’un 180 ülkede 11.000 noktayla mobilite çözümleri sunan lider global bir yapı olduğunu paylaşan Avis Budget Group Uluslararası Başkanı Mark Servodidio, 1974 yılından bu yana Türkiye’de araç kiralama sektörüne Avis’in öncülük ve liderlik ettiğini belirtti. Otokoç Otomotiv ile stratejik iş birliği yaptıklarına ve yılın başında birlikte gerçekleştirdikleri Yunanistan yatırımı ile ortaklıklarının Türkiye sınırlarını da aştığına değinen Servodidio, Fenerbahçe Futbol Takımı’na verdikleri destek ile Türkiye’ye olan inançlarını bir kez daha gösterdiklerini söyledi.

Basın Toplantısı için özel olarak İstanbul’a gelen Servodidio sözlerine şu şekilde devam etti; 

“Hizmet verdiğimiz birçok ülkede sporu destekliyoruz. Türkiye’nin en köklü ve büyük takımlarından biri olan Fenerbahçe ile yapılan bu iş birliğinin, Avis’in değerleri, global vizyonu ve uzun vadeli planlarıyla çok uyumlu olduğunu düşünüyoruz. Fenerbahçe, sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da bilinirliği yüksek bir marka. Şu anda Avrupa Ligi’nde de oynayan Fenerbahçe ile gerçekleştirilen bu anlaşma Avis’in Avrupa’daki ülkeleri için de değer yaratacak. Böylesine katma değerli bir iş birliğinden dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. ”

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam yaptığı konuşmada; “Fenerbahçe Spor Kulübü, köklü bir tarihi olan, toplumun her kesiminden ve her yaş grubundan büyük kitleleri barındıran, Türkiye’de her zaman “ilk, öncü ve örnek olma” duruşuyla Türk sporuna yön verme gücüne sahip, Dünya’daki sayılı kulüpler arasında da yerini almış büyük bir marka” dedi. Avis’in uluslararası arenada büyük bir etkisi ve gücü olduğunu, dünyada milyonlarca insana, kurum ve markaya araç kiralama çözümleri sunduğunu belirten Karaçam, sözlerine şöyle devam etti: “Avis 44 yıldır Türkiye pazarında faaliyet gösteren global bir marka. Ülkemizde ve hatta dünya genelinde içinde bulunulan ekonomik şartların, markaları sponsorluk anlamında zorladığı bu dönemde, global bir marka olan Avis’in, Fenerbahçe’nin sahip olduğu potansiyeli ve ulaştığı kitleleri görmesi ve bu yola birlikte çıkmamız çok değerli. Burada bizi aynı masada buluşturan Otokoç Otomotiv’e teşekkür etmek istiyorum.”

Avis’in Forma Göğüs Sponsorluğu ile birlikte saha kenarı led panoda- kale yanı halı reklamları, scoreboard ve stadyum dış led ekranlarda reklam kullanımı, Fenerium Alt Tribünü isim hakkı ve bu alan içinde markalamalar, stand aktiviteleri gibi haklara da sahip olacağını paylaşan Karaçam; “Bu sezon itibariyle hayata geçirdiğimiz, globalde örnekleri olan Fenerbahçe Futbol Ağırlama Paketleri’ne ait Lounge alanı da Avis Lounge olarak anılacak” diye söyledi.

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ise yaptığı değerlendirmede;

Türkiye dahil 9 ülkede 300’den fazla noktada, geniş bir coğrafyada yaygın olarak hizmet verdiklerini ve küresel şirket olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirtti. Özdemir, sözlerine şöyle devam etti:

“Şirketimizin tarihi boyunca yaşadığı önemli günlerin sayısı çok fazla, bugün de o günlerden biri. Avis markamızla Türkiye’nin en önemli reklam mecrası olan sarı-lacivertli formanın göğsündeki yerimizi alıyoruz.”

Spor sponsorluklarının etkinliğinin diğer mecralara oranla çok daha yüksek olduğunu ve Fenerbahçe Kulübü ile beş yıldır süregelen iş birlikleri olduğuna değinen Özdemir, “Bu zamana kadar Fenerbahçe’nin reklam alanlarını kullanıyorduk. Şimdi bu iş birliğini daha kapsamlı hale getiriyoruz. Göğüs sponsorluğunun yanı sıra daha birçok reklam hakkına sahip oluyoruz. Fenerbahçe çok kıymetli bir değer, sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da bilinirliği yüksek bir marka. Tüm dünyada sporun ve sporseverlerin yanında olan Avis Budget Group’un Fenerbahçe sponsorluğuna verdiği destek bizleri fazlasıyla memnun etti. Mark Servodidio’ya ve sporun birleştirici gücüne inanan Avis Budget Group’a teşekkürlerimizi iletiyoruz. Şirketimizin vizyonu, ulaşım çözümleri sunan yenilikçi ve küresel yol arkadaşı olmaktır. Vizyonumuzda da olduğu gibi, Fenerbahçe Futbol Takımı ile birlikte yol arkadaşı olmaktan mutluluk duyuyoruz. “Sahada beraber, yolda beraber” diyerek birlikte çıktığımız yolculuğun kulübümüz, Türk Sporu, ülkemiz ve Avis için başarılarla dolu, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Editör: MURAT ÖZER